on

5 stiluri de seminee perfecte pentru caminul tau

19 august, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Alegerea unui semineu care sa se potriveasca de minune in casa ta, nu mai trebuie sa ti se para o munca dificila. O data ce ai rezolvat aspectele legate de criterii precum selectia materialului de fabricatie folosit in constructia de seminee, suprafata de incalzit sau distributia caldurii in camerele adiacente, partea estetica devine un joc agreabil cu formele si diferitele tipuri de structuri si design. Toate acesta iti vor da ocazia sa-ti amenajezi caminul asa cum l-ai visat dintotdeauna: in stilul tau propriu care sa imprumute din personalitatea si viziunea ta artistica.

1. Stilul modern

Daca esti un adept al minimalismului iar in locuinta ta predomina simplitatea si liniile clare, atunci cel mai potrivit model de semineu pentru tine este cel modern. Focare seminee imbracate in acelasi material ca si hota, de sus pana jos, cu putine elemente decorative ce le confera un aspect aerisit si fara prea multe briz-brizuri. Acesta tip de semineu poate fi configurat cu un spatiu special de depozitare pentru lemne, o solutie practica, integrata perfect in corpul semineului. Un semineu modern poate avea sticla continua pe colt, oferind o ambianta deosebita si un joc de lumini ca un spectacol al flacarilor, pe toti peretii incaperii.

2. Stilul Art Deco

Accesoriile stralucitoare cu accente cromatice confera acestui tip de semineu o alura definita de eleganta si rafinament. Focarul este evidentiat printr-o rama cromata sau din inox care desavarsesc intreg finisajul conferindu-i o nota suplimentara de stil si eleganta. Pe braul semineului pot fi amplasate sculpturi sau tablouri in ton cu nuantele dominante ale incaperii.

3. Stilul Clasic

Acest tip de semineu este preferatul celor mai multi dintre clienti si se potriveste de minune in cadrul unei locuinte amenajate in „dulcele stil clasic”, fiind un model pretabil si pentru amenajarea de seminee centrala care vor functiona pe principiul unei centrale clasice pe gaz. In functie de optiunea clientului, acesta poate fi prevazut cu un spatiu de depozitare al lemnelor, la vedere, pentru un impact vizual deosebit, iar forma usii poate fi la alegere, atat standard, cat si semirotunda sau prismatica. Semineul poate fi asortat prin brauri de lemn si imbracaminte din piatra naturala sau marmura cu insertii fine. Culorile naturale sau neutre sunt ideale pentru a pune in valoare semineul ce va deveni punctul central de atractie si echilibru al incaperii.

4. Stilul Shabby Chic

Responsabil cu crearea unei atmosfere cu note romantice, semineul se bucura de un finisaj curat, cu coloane sau cu imbracaminte de culoare alba. Tablouri, trandafiri sau alte flori pot fi amplasate pe brau, iar pentru ca intregului cadru sa i se confere o nota suplimentara de intimitate, nu uita de lumanari. Lemnele pot fi depozitate intr-un cos vechi de nuiele, pentru a fi la indemana in serile racoroase sau noptile lungi de iarna.

5. Stilul Rustic

De obicei un stil regasit cu precadere in amenajarea cabanelor sau caselor de vacanta, stilul rustic a inceput sa fie adoptat tot mai mult si in locuintele aflate la oras gratie design-ului care nu se demodeaza in timp. Datorita faptului ca elementul care predomina in stilul rustic este lemnul, focarul unui astfel de semineu se potriveste perfect, atunci cand este imbracat in caramida decorativa, marmura, piatra naturala, sau de ce nu, integrat intr-un perete.  Cu brauri din lemn sau fara, accesorizat cu suporturi de lemne si de intretinere din fier, orice focar este usor de adaptat stilului rustic.

Daca te-ai hotarat asupra unuia dintre cele 5 stiluri de seminee sau doresti un altul personalizat in totalitate, nu mai ramane decat sa contactezi echipa Seminee-Bucuresti.ro pentru consultanta gratuita si multe alte sfaturi pentru alegerea semineului tau. In plus, transportul este gratuit iar garantia pentru orice model de focar este de 5 pana la 10 ani, in functie de modelul ales.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Organizarea camarii – Ponturi pentru recastigarea spatiului Organizarea camarii – Ponturi pentru recastigarea spatiului
Locuinta unui burlac - Partea a II-a Locuinta unui burlac - Partea a II-a
Amenajare centenara: 5 recomandari pentru un colt de relaxare in stil romanesc Amenajare centenara: 5 recomandari pentru un colt de relaxare in stil romanesc
Ponturi usor de implementat pentru o casa de catalog Ponturi usor de implementat pentru o casa de catalog
Prima impresie conteaza: holul casei Prima impresie conteaza: holul casei
Baghetele ornamentale pentru interior - Cât de simplu le poti aplica Baghetele ornamentale pentru interior - Cât de simplu le poti aplica

Vezi mai multe articole