6.200 de euro pentru piscina cu telecomanda

01 iunie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pretul minim pentru o piscina este de 2.400 de euro. Daca e prevazuta cu un sistem de management electronic, pretul creste cu 3.800 de euro.
 
Cresterea numarului de tranzactii cu terenuri pentru case a facut ca si cererea pentru piscine sa fie mai mare. Gusturile au evoluat fata de anul trecut. „Piscinele cu forme dreptunghiulare nu se mai poarta in acest an. La moda sint cele cu forme rotunjite, gen bob de fasole“, ne-a spus Roxana Nistor, manager in cadrul firmei Ditco. Ca dotari, fata de anul trecut, anul acesta sint recomandate sistemele automatizate de management al piscinei.
 
Proprietarul nu va mai trebui sa curete, sa adauge clor sau sa aprinda lumina manual. Toata treaba va fi facuta electronic. „Sistemul controleaza automat functiile robinetului, permite programarea timpului de functionare a pompei si permite si programarea timpului de functionare pentru inca sapte unitati auxiliare“, a precizat Roxana Nistor. Printre celelalte sapte unitati auxiliare se numara si completarea automata cu apa atunci cind este cazul, asigurarea dezinfectiei apei prin sistemul de ionizare si tratarea apei cu clor in forma gazoasa. De asemenea, prin achizitionarea unui astfel de sistem, proprietarul va sti cind valoarea PH-ului apei din piscina este prea mare sau prea mica si, nu in ultimul rind, aprinderea luminilor va putea fi programata. „La moda sint reflectoarele colorate cu actionare prin telecomanda“, a amintit Roxana Nistor, adaugind ca toate celelalte functii ale sistemului automatizat pot fi controlate prin comanda de la distanta.
 
Pretul minim al unei piscine este de 2.400 de euro, fara TVA si fara manopera. Pentru acesti bani, piscina va avea 3 metri latime, 5,7 metri lungime si 1,5 metri adincime si va fi confectionata din tabla de otel galvanizat, finisata cu liner. Liner-ul este un material cauciucat confectionat din membrana PVC. Ca dotari, in pret intra si tot ce este necesar pentru buna functionare a piscinei incepind cu pompa de apa si terminind cu scara din inox si sifonul de pardoseala. Daca se doreste se poate opta pentru sistem de management electronic, dar pretul va mai creste cu 3.800 de euro, plus TVA.
 
Pentru proprietarii care vor ceva traditional, dar au si posibilitati financiare mai mari, dezvoltatorii recomanda piscine din beton. Pretul unei astfel de piscine, cu dimensiuni de 10 pe 5 metri si cu o adincime de 1,5 metri, cu toate dotarile amintite mai sus, ajunge la 12.500-13.000 de euro, plus TVA. Pe linga acest pret, proprietarul va mai trebui sa plateasca si costurile saparii gropii piscinei, precum si ale turnarii imbracamintii de beton. Catalina Radu, director financiar in cadrul companiei Aqua Blue, sustine ca piscinele din beton nu mai sint la moda, fiind mai indicate pentru competitiile sportive. „La moda sint piscinele din panouri din polimeri. Polimerul este un material revolutionar, realizat in laboratoarele NASA“, a spus Catalina Radu. Cea mai ieftina piscina din panouri de polimeri costa in jur de 600-700 de euro. Piscina este pentru copii, avind o adincime de 60-90 de centimetri. Manopera de montaj a piscinei reprezinta 10-20% din pretul de cumparare, in functie de dimensiuni si de materialul din care a fost confectionata. Vinzarile de piscine cresc de la an la an. „Vinzarile la piscine au crescut anul acesta, comparativ cu anul trecut, cu cel putin 100%“, a amintit Roxana Nistor.
Pasii catre piscina
 
Fie ca se construieste piscina din beton sau din panouri din polimeri este nevoie de o groapa. Cu panourile din polimeri se lucreaza usor, acestea fiind modelate dupa cum vrea constructorul. Pina sa se monteze panourile sau recipientul gata confectionat, pe fundul gropii se va turna o sapa din beton egalizatoare pentru a sustine greutatea recipientului format, precum si a apei. Clientii pot efectua singuri aceasta operatiune. Indicat este sa consulte un arhitect sau firma care furnizeaza echipamentele pentru piscina.
 
Sursa: Cotidianul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Boom-ul imobiliar din Romania si Bulgaria va continua Boom-ul imobiliar din Romania si Bulgaria va continua
Zonele semicentrale Zonele semicentrale
Casele spaniole s-au ieftinit cu 20% Casele spaniole s-au ieftinit cu 20%
Primul brand de vopsea lavabilă românească susține proiectele de relocare în România, parte din fenomenul social al migrației de la oraș la sat Primul brand de vopsea lavabilă românească susține proiectele de relocare în România, parte din fenomenul social al migrației de la oraș la sat
Plata partiala a intretinerii Plata partiala a intretinerii
Inchirierea unui apartament fara contract poate scoate din buzunarul proprietarului pana la 15.000.000 de lei vechi Inchirierea unui apartament fara contract poate scoate din buzunarul proprietarului pana la 15.000.000 de lei vechi

Vezi mai multe articole