Terenurile pentru constructii

03 martie, 2005

comenteaza trimite unui prieten printeaza

 

Terenurile pentru constructii de locuinte vor aduce cele mai mari profituri in acest an:

 

Investitiile imobiliare din acest an se vor concentra pe terenurile de la marginea marilor orase, spun specialistii in domeniu. Daca in ultimii ani apartamentele au fost in topul preferintelor, in ultima perioada tot mai multi investitori s-au reorientat catre terenurile pentru construit. "2005 este anul terenurilor de la periferia marilor orase sau din localitatile marginase unde pot fi construite locuinte. Tendinta este de a cumpara terenuri pentru a construi blocuri de locuinte destinate inchirierii. Va fi o afacere mai profitabila decat sa construiesti vile sau decat sa cumperi apartamente vechi in oras", ne-a declarat presedintele Uniunii Nationale a Agentiilor Imobiliare, Gabriel Zamfir. In ultimele luni, pe piata imobiliara din Capitala au avut loc unele schimbari in privinta investitiilor. Apartamentele din blocurile vechi au din ce in ce mai putina cautare, locul lor in topul preferintelor fiind luat de case sau apartamente in blocurile nou construite. Marii investitori deja s-au reorientat si au inceput sa caute terenuri la periferia Capitalei sau in afara orasului unde pot fi construite noi cartiere de locuinte. "A inceput vanarea terenurilor potrivite unor astfel de investitii. Daca nordul orasului este deja foarte exploatat si cu preturi ridicate, celelate zone sunt in plina dezvoltare. Cartiere precum cele din Pipera sau Corbeanca vor aparea si in sudul Capitalei si in localitatile din Ilfov", a precizat Gabriel Zamfir. Daca preturile terenurilor din actualele cartiere rezidentiale nu vor mai creste semnificativ, nu la fel se va intampla cu cele din zonele de sud, est si vest ale Capitalei. Cele mai cautate vor fi terenurile din zona Autostrazii Soarelui, Soselei de Centura si in general la principalele iesiri din oras. Piata imobiliara a apartamentelor nu mai functioneaza bine, clientii orientandu-se catre case si terenuri pentru constructia de locuinte. Cererea de case a luat avant, dar cea mai profitabila investitie este cea in terenuri. "Se cumpara terenuri atat pentru a construi o casa, cat si pentru a amenaja cartiere de vile. Cererea foarte mare de terenuri va duce la o crestere a preturilor de 20-25%. In centrul orasului nu mai sunt suprafete pe care sa se poata construi. Astfel, terenurile de la marginea orasului sunt preferate pentru constructia de blocuri de locuinte", ne-a declarat Mircea Sevaciuc, directorul unei companii imobiliare, din Brasov.

 

De saptamana trecuta, pe piata imobiliara din Timisoara se simte un blocaj. "Pentru ca leul s-a apreciat foarte mult, preturile au fost stabilite in euro si nici nu mai pot fi ridicate, s-a ajuns in situatia de a nu se mai face tranzactii. Piata este debusolata", ne-a declarat Petrisor Morar, patronul unei agentii imobiliare din Timisoara. O situatie ceva mai buna se inregistreaza totusi in cazul caselor vechi si al terenurilor construibile. Cele mai cautate case sunt cele cu valoare istorica, pretul acestora ajungand la cateva milioane euro. Specialistii estimeaza ca terenul va fi vedeta tranzactiilor imobiliare in perioada urmatoare. Pentru ca in centrul orasului suprafetele sunt destul de mici, multi se orienteaza catre periferia, unde cumpara terenuri de cateva hectare pe care apoi le parceleaza si le revand cu un profit de peste 100%.

(Adevarul)

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Veniturile provenite din cedarea folosintei bunurilor Veniturile provenite din cedarea folosintei bunurilor
Factura la gaze explodeaza din ianuarie Factura la gaze explodeaza din ianuarie
HORNBACH vesteste primavara prin noua campanie de publicitate: "Elibereaza-te de stres!" HORNBACH vesteste primavara prin noua campanie de publicitate: "Elibereaza-te de stres!"
Piata imobiliara isi continua trendul de reasezare a preturilor - 03 februarie 2010 Piata imobiliara isi continua trendul de reasezare a preturilor - 03 februarie 2010
Patrik Schumacher, directorul Zaha Hadid Architects, va prezida ceremonia de decernare a premiilor celei de-a șaptea ediții a competiției internaționale de design jumpthegap, organizată de Roca Patrik Schumacher, directorul Zaha Hadid Architects, va prezida ceremonia de decernare a premiilor celei de-a șaptea ediții a competiției internaționale de design jumpthegap, organizată de Roca
Caldura de proba, in Bucuresti Caldura de proba, in Bucuresti

Vezi mai multe articole