on

Acoperisul cu invelitoare faltz

17 aprilie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Acoperisul casei are un rol foarte bine definit, in afara faptului ca asigura protectia intregii constructii fata de diversele si schimbatoarele conditii meteo, isi poate pune amprenta asupra „personalitatii” constructiei, deoarece forma si aspectul sunt definitorii pentru aspectul final al casei tale. Discutam despre o evolutie foarte accelerata a acoperisului invelit cu tigla metalica, segment de invelitori care a cunoscut cea mai rapida evolutie atat ca diversificare a sortimentelor, variantelor constructive, texturii finisajului si gama de culori.

In majoritatea oraselor importante, dar si in zone aflate in spatii cu incarcatura istorica, una din conditiile impuse prin documentele de autorizare a constructiilor noi sau de renovare a celor existente, este impunerea unui anumit tip de invelitoare, atat ca tip constructiv, cat si din punct de vedere al culorii.

Unul din aceste sisteme este reprezentat de invelitoarea metalica faltuita de tip Wetterbest Faltz. Invelitorile realizate din panouri Wetterbest® FALTZ se pot monta pe majoritatea tipurilor de structuri de acoperisuri, dar si pe fatade. Avand in vedere tipul de montaj, acestea rigidizeaza suplimentar acoperisurile expuse la vanturi puternice.

Putem utiliza invelitoarea metalica Wettermest Faltz pentru constructiile rezidentiale, comerciale si industriale, noi si in curs de reabilitare cu o panta de montaj cuprinsa intre 3.5° si 90°.

Panourile sunt realizate din otel galvanizat la cald, prevopsit, cu o grosime a stratului de otel de 0,6 mm. Acoperirea cu stratul de zinc este de 225-275g/mp, iar finisajul cu vopsea poliesterica lucioasa de 25 µm sau poliesterica mata de 35 µm. Latimea utila a panoului este cuprinsa in intervalul 145 – 765 mm. Panourile faltuite traditional, configurate pe santier din mini rulouri din tabla plana pentru faltuit sunt realizate din otel de tipul DX 52. Acesta este un otel maleabil, cu grad mare de prelucrabilitate la fata locului si cu posibilitati de contractare, respectiv dilatare sub actiunea temperaturii mediului extern. Otelul de tipul DX 52 are o acoperire mare cu strat de protectie din ZN – 275 g/mp si este vopsit pe ambele parti. Panourile Wetterbest Faltz se obtin prin prefaltuirea pe utilaj special.

Panourile Wetterbest® FALTZ se monteaza pe structura acoperisului dupa instalarea sistemului de drenaj al apei pluviale. Se pot monta atat pe suport continuu (astereala), cat si pe structura ventilata (retea de sipci). In cazul montajului direct pe astereala se va folosi o membrana anticondens cu strat de difuzie din poliamida multifilament. La montajul pe retea de sipci, distanta dintre reazamele orizontale nu poate depasi 300 mm. Fixarea panourilor pe suport se realizeaza exclusiv in sistem ascuns prin folosirea clemelor fixe si mobile. Montajul se executa pe panta cu inclinatia de minim 3.5⁰ atunci cand pe acoperis nu exista zone de intersectii (de exemplu dolia, coama inclinata, pereti etc) sau strapungeri (de exemplu cosuri fum, ferestre mansarda etc) sau pe panta de la 6⁰ pana la 90⁰ pe majoritatea formelor de acoperis. Lungimea unui panou Wetterbest® Faltz poate fi de maxim 15 m, cota masurata din centrul zonei fixe.

Garantia produsului este cuprinsa intre 10 si 40 ani in functie de tipul finisajului, valoarea cea mai mica pentru finisajul lucios si cea mai mare, de 40 ani, pentru finisatul mat imperial.

Sugerand trainicie si eleganta, panourile Wetterbest® amintesc de acoperisurile cu linii clasice, indiferent de tipul de proiect, fiind cea mai sigura solutie pentru acoperirea proiectelor rezidentiale, comerciale, industriale etc., atat in zona de acoperis, cat si in cea de fatade. Prin dubla faltuire, invelitorile din panouri Wetterbest® Faltz, confera acoperisurilor siguranta sporita la infiltratii si o durata de viata foarte mare.

Articol realizat cu sprijinul echipei Wetterbest.

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum alegi un acoperiş de calitate Cum alegi un acoperiş de calitate
Alegerea invelitorilor (I): tigla din ceramica arsa, tigla metalica, tigla din beton si cartonul asfaltat Alegerea invelitorilor (I): tigla din ceramica arsa, tigla metalica, tigla din beton si cartonul asfaltat
Acoperisul casei: Ce materiale sunt cele mai rezistente si durabile? Acoperisul casei: Ce materiale sunt cele mai rezistente si durabile?
Proiectarea acoperisului. Etape si aspecte de care trebuie sa tinem cont Proiectarea acoperisului. Etape si aspecte de care trebuie sa tinem cont
Avantajele utilizării țiglei metalice ARCTICA Avantajele utilizării țiglei metalice ARCTICA
Intretinerea acoperisului dupa trecerea sezonului rece Intretinerea acoperisului dupa trecerea sezonului rece

Vezi mai multe articole