Adeziv polistiren - baza unei termoizolatii de calitate (1)

Adeziv polistiren - baza unei termoizolatii de calitate (1)

21 martie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Primavara este anotimpul in care majoritatea oamenilor aleg sa isi renoveze locuintele, mai ales daca pe parcursul iernii au avut surprize neplacute, cum ar fi prezenta igrasiei sau a umezelei in camere. In saptamanile urmatoare o sa incercam sa va spunem cateva lucruri despre cum sa va termoizolati interiorul casei si ce produse va ofera magazinele de profil.
Desi pare cel mai putin semnificativ, adezivul folosit pentru aplicarea placilor termoizolante este cel care face de multe ori diferenta intre o izolatie de calitate si una care nu protejeaza peretii.
In functie de panourile destinate izolarii termice (polistiren, vata mineral, pluta etc) si de tipul de perete pe care se aplica puteti alege dint-o varietate foarte mare de adezivi. Noi o sa trecem in revista cateva dintre aceste produse, pe cele mai des intalnite in magazinele de profil.
Isifiss alb/gri este un produs special, studiat si creat pentru a lipi panourile destinate izolarii termice (polistiren, vata minerala, pluta, etc). Isifiss se aplica pe intreg panoul si se armeaza cu plasa din fibra de sticla. Poate fi finisat utilizand produse minerale sau pe baza de silicati, produse sub forma de pasta sau praf etc.
Produsul are la baza lianti hidraulici, inerti puri selectionati, cu granulometria maxima de 0,5 mm si aditivi. Caracteristicile sale deosebite de elasticitate si aderenta recomada produsul pentru aplicarea pe panouri termoizolante din polistiren, pluta, lemn mineralizat, vata minerala, etc. Isifiss poate fi utilizat atat in cadrul sistemelor de izolatie termica care utilizeaza placile cat si la finisarea suprafetelor de lucru. Pentru o aderenta cat mai buna intre panou si suport se aplica 3-5 Kg/m2. Se recomanda aplicarea produsului adeziv pe toata suprafata panoului sau in apropierea marginilor acestuia si in 4 - 5 puncte interne ale panoului si armarea acestuia cu plasa din fibra de sticla. Isifiss alb/gri are o rezistenta la smulgere mai mare decat rezistenta la taciune a poliestirenului normal, a placilor din pluta si un modul elastic de 5000 N/mm2. Produsul are o greutate specifica de 1600 Kg/m3 , o permeabilitate la vapori mai mica de 30, pH > 10.5 si este inclus in clasa A1 de reactie la foc.
Un alt adeziv recomandat de constructori este ADF 35, un adeziv flexibil profesional pentru interior si exterior, cu aderenta pe toate suprafetele traditionale utilizate in constructii. Poate fi folosit pentru placi si suprafete neabsorbante dar si pentru suprafete supuse la contactii si dilatari. Adezivul se aplica in straturi de 4-10mm. ADF 35 poate fi utilizat pentru toate tipurile de placi ceramice, marmura sau piatra naturala, executarea zidariilor cu caramizi de sticla; lipirea placilor de polistiren expandat ca termoizolatie verticala, lipirea placilor de polistiren extrudat ca protectie a hidroizolatiei de tip mineral, lipirea placilor de polistiren extrudat sau pluta ca termoizolatie a planseelor, realizarea stratului de protectie armat cu plasa de fibra de sticla pentru placile termoizolante. El se poate aplica pe urmatoarele suporturi:-beton-tencuieli traditionale de ciment-var-sape-glet de var sau de ipsos-placi de gips-carton-toate hidroizolatiile de tip mineral-placi termoizolante din polistiren expandat, extrudat sau fibre minerale-lemn sau placi aglomerate din lemn.
ADX 12 este un adeziv pentru placi absorbante de dimensiuni medii sau mari. Acesta poate fi folosit si pentru suprafete denivelate, dar nu mai mari de 15mm. ADX 12 se foloseste pentru placarea la interior si exterior, pe toate suporturile absorbante, verticale sau orizontale. La interior poate fi utilizat pentru renovarea peretilor, acolo unde se necesita o compensare din adeziv pentru obtinerea verticalitatii sau pentru placarea cu caramida aparenta a elementelor structurale din beton armat. La exterior poate fi folosit la pavaje pietonale sau decorative cu piatra naturala; la montarea bordurilor si placarea pardoselilor cu placi cu dimensiunea de 30x30cm sau mai mari. Adezivul ADX 12 se poate aplica pe urmatoarele suporturi, pregatite in prealabil: beton, tencuieli traditionale de ciment, placi de gips-carton, var, sape, glet de var sau de ipsos, cu aderenta buna la suport si amorsat in prealabil.
ADT 90 este un adeziv pentru termosistem. Este folosit pentru lipirea placilor termoizolante si pentru realizarea stratului de protectie a placilor termoizolante. Astfel, cu ADT 90 se pot lipi placile de polistiren expandat sau extrudat, dar si placile de vata minerala sau pluta, la interior sau exterior, pe toate suporturile traditionale utilizate in constructii, verticale sau orizontale. Acest adeziv se poate aplica pe urmatoarele suporturi: beton, tencuieli traditionale de ciment, var, zidarii de caramida si BCA, sape, glet de var sau de ipsos, placi de gips-carton si placi din fibre lemnoase.
PRIMUS este un adeziv standard economic si se foloseste pentru placarea la interior si exterior, pe toate suporturile conventionale folosite in constructii: sape de ciment, betoane, placi de gips carton . Este unul dintre putinele adezive cu care pot fi montate si piatra naturala sau dalele decorative din beton presat. Se poate aplica pe urmatoarele suporturi, pregatite in prealabil: beton, tencuieli traditionale de ciment, placi de gips-carton, var, sape, glet de var sau de ipsos, cu aderenta buna la suport si amorsat in prealabil.
Dar piata nu ofera doar aceste tipuri de adeziv. Saptamana viitoare vom continua prezentarea acestui tip de produs, fara de care nu se poate face termoizolarea locuintei.
 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ce este sapa autonivelanta si care este rolul ei Ce este sapa autonivelanta si care este rolul ei
Inovatia in Constructii: Rolul Aluminiului in Industria Tamplariei si Importanta Usilor Glisante Inovatia in Constructii: Rolul Aluminiului in Industria Tamplariei si Importanta Usilor Glisante
DEQORIA ofera o gama variata de microciment DEQORIA ofera o gama variata de microciment
Tabla cutata vs. tabla click: 3 Diferente esentiale Tabla cutata vs. tabla click: 3 Diferente esentiale
De ce WPC-ul ieftin este de fapt mai scump? De ce WPC-ul ieftin este de fapt mai scump?
Cum estimezi cantitatea de vopsea de care ai nevoie Cum estimezi cantitatea de vopsea de care ai nevoie

Vezi mai multe articole