on

Află unde găsești cărți de grădinărit și care sunt beneficiile acestei activități

15 noiembrie, 2021

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Dacă ești în căutarea unor modalități de a te menține în formă, cu siguranță exercițiile fizice se află pe primul loc pe listă. Ridicarea de greutăți poate ajuta la menținerea și chiar la întărirea mușchilor, în timp ce yoga îți sporește flexibilitatea și echilibrul. Dar te-ai gândit vreodată la grădinărit?

 

Grădinăritul, indiferent de vârstă, este o activitate fizică care aduce multe beneficii neașteptate pentru minte, corp și suflet. De la scăderea tensiunii arteriale până la reducerea anxietății și creșterea nivelului de vitamina D, vei fi surprins ce pot face 20 de minute de săpat și plantat.

 

4 beneficii ale grădinăritului

 

1.Arderea caloriilor

O oră de grădinărit te poate ajuta să arzi până la 330 de calorii. Dacă grădinărești timp de trei până la patru ore, ai putea arde atâtea calorii cât ai face dacă mergi la sală timp de o oră. Specialiștii recomandă 30-45 de minute de grădinărit de trei până la cinci ori pe săptămână.

 

 

2.Creșterea nivelului de vitamina D

Soarele ajută la creșterea nivelului de vitamina D, care la rândul ei contribuie la creșterea nivelului de calciu necesar pentru întărirea sistemului imunitar. Vitamina D te protejează împotriva bolilor de inimă, hipertensiunii arteriale, diabetului, depresiei etc.

 

 

3.Este o activitate meditativă

Respirarea aerului proaspăt și concentrarea asupra plantării te ajută să fugi temporar de grijile săptămânii de lucru, iar natura îi oferă creierului o odihnă de la funcția cognitivă intensă. Practic, acordarea atenției grădinii te face să te relaxezi și să rămâi focusat pe prezent.

 

 

4.Crește forța și coordonarea mâinilor

Forța mâinilor, flexibilitatea și coordonarea sunt esențiale pentru sarcinile de zi cu zi precum deschiderea borcanelor, transportul pachetelor și ridicarea copiilor. Și grădinăritul este o modalitate de a perfecționa aceste abilități motorii fine. Câteva minute de plivire zilnică ajută, chiar compensează o parte din tensiunea cauzată de tastarea sau glisarea telefonului.

 

Cu ce să începi?

 

Un lucru minunat despre grădinărit este că, având atât de multe potențiale plante și legume de crescut, îți poți crea cu ușurință propria grădină. Iar această activitate nu necesită abilități și cunoștințe de expert. Trebuie doar să te întrebi:

  • Ce tipuri de plante ești cel mai încântat să crești? Mulți oameni vor să-și vadă salata răsărind din pământ. Alții ar putea fi mai interesați să crească flori.
  • Ce legume sau fructe îți place cel mai mult să mănânci? Nu există niciun motiv să crești anumite legume dacă nu-ți plac.
  • Cât timp vrei să petreci în grădină? Plantele necesită îngrijire regulată, așa că fii realist cu privire la cât timp vei fi dispus să aloci acestei activități.

 

Caută informații în cărți de grădinărit

 

După ce ai găsit răspunsul la întrebările de mai sus, apucă-te de documentare. Cel mai simplu, ar fi să apelezi la o serie de cărți de grădinărit. Iar o modalitate eficientă și accesibilă din punct de vedere financiar este să apelezi la un anticariat de cărti. Poți găsi pe site-ul anticariatului PrintreCarti.ro o serie de cărți de grădinărit care-ți vor furniza fix informațiile de care ai nevoie. În plus, volumele vechi oferă explicații simple și sugestii de unelte pe care cu siguranță le ai deja în casă.

 

Cărți de grădinărit pentru toate buzunarele

  • Ghidul grădinarului amator de Nicolae Lupșa, Ștefan Bălănescu;
  • Totul despre grădina de legume de Fern Marshall Bradly;
  • Flori cultivate în grădină de Elena Șelaru;
  • Grădini ingenioase, 60 de planuri ușor de realizat;
  • Cultura viței de vie pe lângă casă de Avram D.Tudosie;
  • Farmacia din grădină de Radu Stoianov.

 

Grădinăritul are multe beneficii terapeutice. Este o activitate de care toată lumea se poate bucura. De la mic la mare oricine poate găsi satisfacții în petrecerea timpului în grădină.

____

Sursă foto: Ricky Kharawala on Unsplash.com

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ce sa iei in calcul cand amenajezi o alee de acces auto. Ce sa iei in calcul cand amenajezi o alee de acces auto.
Trandafirul muntilor in casa ta Trandafirul muntilor in casa ta
6 plante de apartament pentru salatele de vara 6 plante de apartament pentru salatele de vara
Delimitatoarele de gradina: sfaturi de montare a acestor elemente decorative Delimitatoarele de gradina: sfaturi de montare a acestor elemente decorative
Solutii ecologice de combatere a melcilor de gradina Solutii ecologice de combatere a melcilor de gradina
Plantele de apartament: natura in casa ta Plantele de apartament: natura in casa ta

Vezi mai multe articole