Orice schimbare, oricat ar fi ea de mica intr-o casa, aduce un aer de prospetime si da impresia unui spatiu bine ingrijit. Cu atat mai mult in baie si bucatarie, multe dintre proiectele de renovare incep cu inlocuirea bateriilor sanitare, pentru ca sunt cele mai importante accesorii din cele doua spatii. Viata lor nu este prea lunga, tocmai de aceea producatorii ofera o garantie limitata la 3 pana la 7 ani, in functie de brand si
calitatea produsului.
Alegerea robinetelor o puteti face in functie de forma cazii si a chiuvetei, a masutelor de toaleta si a bazinelor, astfel incat sa urmati acelasi stil dar sa creati contraste prin forma si culoare. Piesele metalice ale instalatiei, oglinzile si placile de gresie sau faianta va pot ajuta sa formati o imagine armonioasa. Orientati-va catre produse care au certificat de calitate CE si solicitati garantia oferita de producator, de regula fiind de la trei pana la sapte ani. Buna functionare a bateriilor, indiferent daca acestea sunt pentru baie sau bucatarie, dar mai ales rezistenta lor in timp depinde foarte mult de calitatea apei si de modul in care acestea sunt intretinute. Alte informatii valoroase pe care trebuie sa le solicitati in momentul achizitionarii bateriilor sanitare sunt:
-
brandul face diferenta de pret si in multe cazuri, si de calitate (aproximativ 50-100 lei o baterie “no name” fata de minim 300 lei pentru branduri celebre)
-
corpul bateriei (realizat dintr-o singura bucata, fara prinderi cu suruburi de corpul bateriei)
-
debitul de apa, de preferat reglabil pentru a economisi apa
-
cartus cu opritor reglabil pentru temperatura apei calde
-
tipul de comanda (dubla ca in cazul bateriilor clasice sau cu monocomanda)
-
materialul din care este facuta teava (de preferat din metal, nu din plastic)
-
cu pastila de ceramica sau de teflon ( cele cu pastila de teflon sunt mai ieftine, si au o durata de viata mai mica)
-
filtrele de apa (sunt de doua feluri: cele care se monteaza direct pe instalatie si se folosesc in general, pentru sisteme independente la case si filtrele pentru o baterie recomandate la apartamente)
-
cu perlator sau fara (filtrul de la capatul bateriei care are rolul de a da un aspect jetului prin realizarea unui amestec de aer si apa)
Asigurati-va ca toate elemente baterilor sunt de buna calitate si in armonie cu restul finisajelor. Daca de exemplu, manerele cabinei de dus sunt din nichel, este recomandat sa folositi acest material si pentru obiectele de iluminat sau pentru robinete. Incercati sa alegeti de la inceput ce tip de material este cel mai potrivit pentru decorul baii dumneavoastra si in niciun caz nu amenestecati auriul cu argintiul. Bateriile sanitare nu au doar un rol practic, ele indeplinind si un important rol estetic, pe care nu-l puteti ignora. Atat designul cat si functionalitatea produselor alese contribuie la confortul dumneavostra de zi cu zi. Puteti alege din varietatea de produse existente pe piata: baterii cromate, argintii, aurii sau cu efect de bronz, in functie de nuanta chiuvetei, a cazii de baie, a cabinei de dus, dar si a placilor ceramice. In baile in care modelul placilor de faianta combina culori inchise precum wenge, designerii recomanda pentru un efect deosebit alegerea unor baterii cu finisaj de bronz sau auriu. Pentru alte variatii de culori, in special cele deschise, amenajate modern, bateriile cromate argintii sunt mai frecvent alese.
Pentru ca modul in care va ingrijiti casa vorbeste si despre dumneavoastra, nu lasati aceste accesorii sa va strice imaginea si luati masuri la primele semne de defectiune. Investitia in instalatii de calitate este importanta nu doar pentru confortul zilnic, ci si pentru sanatatea familiei. O scurta documentare prealabila va scuteste de batai de cap pentru cel putin 4 ani.
Comentarii
Nu exista comentarii.