Alegerea media player-ului

19 martie, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In prezent, continutul multimedia este disponibil sub multe forme, iar clasicul DVD-player nu mai este suficient pentru a le reda pe toate. Avem filme pe DVD, filme in format normal si format HD, plus o gama larga de filme pe care le putem rula pe calculator si pentru care avem nevoie de diferite codec-uri.
media player
 
Daca vrei o solutie care sa cuprinda toate aceste forme de stocare video, un media player extern e ceea ce cauti. Cu exceptia filmelor clasice, probabil, pentru care ai un suport special de dvd-uri, cele mai multe fisiere video sunt stocate pe calculator. Daca te hotarasti sa iti organizezi colectia pe dvd-uri, vei fi pus in situatia de a cumpara dvd-uri inscriptionabile, de a converti filmele de pe calculator astfel incat sa poata fi citite de dvd player si, in general, de a investi destul de mult timp intr-un proces care, o data cu evolutia tehnicii, s-ar putea sa nu iti asigure nici macar o solutie pe termen mediu.
 
Un media player dedicat e ceea ce iti trebuie si, inainte de a cumpara unul, iata cateva lucruri de care trebuie sa tii cont. In primul rand, vezi care sunt formatele pe care le suporta. MP4, MOV, DivX, Xvid si MKV sunt printre cele mai intalnite si constituie un criteriu de baza chiar si pentru un media player din gama entry-level. Ca sa fii sigur ca ceea ce scrie pe specificatii chiar functioneaza, ia-ti cate un film in fiecare format pe care il ai pe calculator si testeaza-le in magazin. Asta te va scuti de batai de cap mai tarziu, cand vei putea avea surpriza sa afli ca exista cateva diferente tehnice intre diferitele versiuni de codec-uri si ca tocmai de aceste diferente se impiedica aparatul achizitionat de tine.
Viziteaza site-urile firmelor producatoare si vezi care e parerea celorlalti utilizatori, daca exista bug-uri raportate si in ce fel sunt acestea gestionate, daca exista departament de suport tehnic si daca update-urile de firmware sunt facute in mod regulat.
 
Continutul video poate fi rulat de pe un memory stick sau poate fi stocat pe suportul incorporat in media player. Exista si varianta in care atasezi un hard-disk extern. Vezi care e capacitatea de stocare a suportului intern, verifica tipul de HDD extern pe care il accepta aparatul (IDE sau SATA) si intereseaza-te si care e capacitatea maxima suportata a discului extern.
Verifica iesirile video si vezi daca sunt compatibile cu specificatiile televizorului tau. Cele mai multe media playere din ziua de azi suporta formatul HD, dar nu strica sa te asiguri. Deasemenea, daca ai un televizor analog, vezi ca nu cumva playerul sa faca parte din gama celor care au renuntat la iesirea S-Video, si sa nu te trezesti in situatia de a trebui sa investesti si intr-un televizor mai nou.
Daca vrei sa rulezi continut video din surse on-line, exista video-playere care au suport pentru retea.
 
Important e sa te gandesti inainte care e modul in care il vei folosi cel mai frecvent.
Inainte de a lua decizia finala si de a cumpara, nu strica sa testezi si interfata cu utilizatorul. Asigura-te ca meniul este intuitiv si ca nu necesita prea multe combinatii si configurari pentru lucrurile uzuale. Vezi daca telecomanda e usor de utilizat, daca nu e prea mica si daca butoanele sunt la indemana. La prima vedere, aceste lucruri s-ar putea sa ti se para putin importante, dar te vei bucura ca nu trebuie sa te impiedici de ele atunci cand tocmai te-ai asezat in fata televizorului cu punga de popcorn.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Experienta audio cinematografica de care te poti bucura chiar acasa, cu soundbarul Sony HT-S2000 Experienta audio cinematografica de care te poti bucura chiar acasa, cu soundbarul Sony HT-S2000
Sfaturi pentru pozitionarea televizorului Sfaturi pentru pozitionarea televizorului
Sfaturi pentru a asigura o sonorizare ca de cinema in casa Sfaturi pentru a asigura o sonorizare ca de cinema in casa
Cum sa profiti la maximum de televizorul tau de ultima generatie Cum sa profiti la maximum de televizorul tau de ultima generatie
Cinema la tine acasă! Cum alegi televizorul și sistemul audio pentru serile de film perfecte Cinema la tine acasă! Cum alegi televizorul și sistemul audio pentru serile de film perfecte
Sfaturi pentru achizitionarea castilor audio Sfaturi pentru achizitionarea castilor audio

Vezi mai multe articole