Amenajarea bucatariei poate fi una din cele mai costisitoare investitii dintr-o locuinta, prin urmare alegerea mobilierului, dar si a electrocasnicelor trebuie tratata cu multa seriozitate. Fiecare element ce compune bucataria trebuie ales cu grija, astfel incat rezultatul final sa creeze o atmosfera placuta. Mai mult decat atat, pe langa faptul ca o bucatarie trebuie amenajata in functie de tendintele actuale ale designului interior, ea trebuie sa raspunda si din punct de vedere estetic si functional cu standardele de viata ale fiecaruia.
Inainte de a lua o decizie in privinta achizitiilor, indiferent ca ne referim la mobilier, electrocasnice sau decoratiuni, trebuie sa te gandesti cat de utilizata va fi bucataria atat de tine, cat si de ceilalti membri ai familiei tale.
Daca te incadrezi in categoria persoanelor care petrec extrem de putin timp in bucatarie si care se rezuma la simpla pregatire a unui ceai sau a unei cesti de cafea, poti pune accent mai mult pe aspect si mai putin pe functionalitate, si poti alege un mobilier simplu si elegant, in stil minimalist. Insa, lucrurile se complica daca iti place sa gatesti in fiecare zi si ai o familie numeroasa. Din punctul nostru de vedere, in acest caz functionalitatea ar trebui sa fie criteriul cel mai important in amenajarea bucatariei. Bineinteles, ca in ambele cazuri trebuie sa iti concentrezi atentia si pe calitate, alegand produse cu finisaje solide - care sa reziste timpului si uzurii.
Ce corpuri de mobilier si ce accesorii nu trebuie sa lipseasca dintr-o amenajare?
Toata lumea stie ca elementele de baza ale oricarui proiect de mobilier de bucatarie sunt corpurile si accesoriile, insa exista cateva aspecte de care trebuie sa se tina cont pentru un rezultat de succes. Piesele de feronerie moderne si solutiile de compartimentare sunt din ce in ce mai cautate in ultimii ani, astfel ca trebuie analizate cu atentie caracteristicile si beneficiile fiecarui element.
Dupa ce au fost evaluate spatiul disponibil, forma adecvata, pozitia instalatiilor (gaz, apa, electrice, hota), calea catre echilibrul perfect dintre estetic si practic va fi usor de gasit. Citeste aici ce corpuri de mobilier si accesorii pentru bucatarie nu lipsesc din niciun proiect de succes.
Ce culori se poarta la mobila de bucatarie
Culorile sunt precum un limbaj universal. Ele vorbesc de la sine despre personalitatea celui care le-a ales si le poarta. Culorile vorbesc pentru noi si in locul nostru, ne definesc, ne reflecta sentimentele si starea de spirit. Iti doresti o bucatarie care sa inspire indrazneala prin culoare? Citeste mai multe despre modul in care poti combina culorile aici.
Cat costa mobilierul de bucatarie
Pretul este intrebarea care sta pe buzele tuturor, iata situatia cu care se confrunta Cristi, forumist Misiunea Casa, “Doresc ca sa-mi fac mobila de bucatarie la comanda, insa m-am speriat de preturi. Imi puteti da un sfat? Vreau mai intai sa stiu care material este mai bun, aici in orasul meu (Tecuci, GL) se executa cu pal si cu MDF. Peretele in care vreau sa fixez mobilierul are 2,90 m. La o firma din oras unde cica se face mobila de calitate mi-au dat pe mail urmatoarea oferta: <
Schita mobila bucatarie
Forumistii nostri sunt recunoscuti pentru mana de ajutor pe care o intind semenilor lor. Emanuel, forumist Misiunea Casa, se confrunta cu urmatoarea problema: “Daca ma poate cineva sa ma ajute cu un necesar de materiale pentru o mobila de bucatarie. Eu am schita facuta, dar nu stiu ce dimensiuni trebuie sa aiba usile si sertarele ca sa iasa bine. Daca ma poate cineva ajuta, as fi recunoscator, chiar as plati pentru asta!” – poti citi mai multe aici.
Ce inaltime are mobila de bucatarie
Daca te intrebi care este inaltimea pe care o mobila de bucatarie ar trebui sa o aiba, trebuie sa stii ca si acest lucru poate fi subiectiv si poate fi calculat in functie de inaltimea si de preferintele tale. Cu toate acestea, inaltimea standard a unui blat de bucatarie este de 91 cm – de la podea pana la partea superioara.
Comentarii
Nu exista comentarii.