Amenajarea bucatariei - o investitie serioasa

25 februarie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Amenajarea bucatariei este una dintre cele mai costisitoare investitii pentru casa si trebuie tratata cu multa seriozitate. Aici ne petrecem diminetile, pregatim mese copioase pentru evenimentele familiei sau ne asezam la un "pahar de vorba" cu
amenajarea bucatariei
prietenii. Fiecare element din decorul  bucatariei trebuie ales cu grija, astfel incat sa ne simtim bine in acest spatiu, incepand cu mobilierul, accesoriile, finisajele, electrocasnicele si decoratiunile.
 
O bucatarie amenajata in functie de tendintele actuale ale designului interior trebuie sa corespunda din punct de vedere estetic si functional inclusiv cu standardele de viata ale fiecaruia. Inainte de a lua vreo decizie privind achizitiile pentru acest spatiu, incercati sa va imaginati cat de utilizata va fi bucataria de intreaga familie. Daca va incadrati in categoria persoanelor care petrec foarte putin timp in bucatarie si arta gatitului se rezuma la fierberea unui ceai sau a cafelei de dimineata, puteti alege un mobilier simplu si elegant, in stil minimalist. Lucrurile se complica daca va place sa gatiti in fiecare zi si aveti o familie numeroasa.  In acest caz, functionalitatea trebuie sa fie criteriul de baza si aici vorbim despre spatii speciale de depozitare a ustensilelor de bucatarie, electrocasnice care sa satisfaca nevoile familiei si finisaje solide care sa reziste la uzura. La moda sunt bucatariile in care predomina accentele metalice, inclusiv in cazul pieselor de mobilier (scaune, blat de bucatarie, decoratiuni, in special din otel inoxidabil si inox).
 
Atat pentru o bucatarie moderna cat si pentru una traditionala, lemnul este la mare cautare pentru
amenajarea bucatariei
realizarea pieselor de mobilier. In cazul celor din lemn natur sunt preferate esentele de lemn deschise la culoare, cum ar fi artar, mesteacan sau fag. Materialele stratificate, granitul si placarile ceramice au intrat si ele in atentia designerilor de interior pentru spatiul bucatariei.  Cea mai simpla metoda de a “condimenta cu sare si piper” o bucatarie este alegerea culorilor si decoratiunilor potrivite personalitatii proprietarilor.
 
Dupa ce ati ales stilul in care doriti amenajarea bucatariei puteti cere sfatul unui designer de interior pentru a gasi combinatia cromatica ideala. Des intalnit in casele din mediul urban este stilul modern, minimalist, definit prin linii clare ce creeaza o atmosfera relaxanta, prin spatii deschise, culori neutre si finisaje inspirate din natura. Daca spatiul nu este prea generos il puteti accentua vizual prin ferestre mari, lasand lumina sa patrunda in voie si prin culori deschise care sa o reflecte.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Sfatul arhitectului Delta Studio: cum alegi mobilierul de bucatarie in functie de spatiu? Sfatul arhitectului Delta Studio: cum alegi mobilierul de bucatarie in functie de spatiu?
Tipuri de chiuvete de bucatarie Tipuri de chiuvete de bucatarie
O bucatarie in stil rustic O bucatarie in stil rustic
Amenajarea bucatariei: de ce sa alegi blat din lemn masiv Amenajarea bucatariei: de ce sa alegi blat din lemn masiv
Bucataria viitorului este digitalizata Bucataria viitorului este digitalizata
Sugestii de remodelare a unei bucatarii mici Sugestii de remodelare a unei bucatarii mici

Vezi mai multe articole