Demisolurile sunt, aproape fara exceptie, mai intunecate decat un apartament deasupra solului. Evident, motivul are legatura cu dimensiunea ferestrelor care sunt mai mici la demisol fata de ferestrele unui apartament normal. Acest aspect face ca un demisol sa nu fie foarte tentant pentru a-l amenaja intr-un spatiu de locuit. Exista totusi solutii pentru a rezolva aceasta problema. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa transformi demisolul intr-un spatiu placut si agreabil in care sa poti locui confortabil.
Unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie sa te ocupi este iluminatul. Ai nevoie de lumina puternica care sa compenseze lipsa luminii naturale. Iti recomandam ca sursele principale de lumina sa vina din plafon, pentru a crea o similitudine cu lumina data de soare.
De asemenea foarte importante sunt culorile pe care le folosesti pentru vopsirea peretilor si a plafonului. Fie ca este vorba de living, dormitor sau bucatarie foloseste culori deschise, pastelate. Vei putea compensa astfel deficitul de lumina printr-o atmosfera calda, “luminoasa”.
De asemenea poti agata tablouri pe pereti cu peisaje solare si spatii deschise, care iti vor da senzatia de deschidere si de aer proaspat.
In ceea ce priveste baia, care este cea mai umeda incapare din orice tip de spatiu locuibil recomandam amplasarea unor dezumidificatoare. In ceea ce priveste plantele sfatul nostru este sa tii cont de conditiile climatice specifice demisolului. Alege plante care mai degraba au nevoie de umiditate decat de lumina naturala. Iti recomandam ficusul, begoniile si feriga.
1 Comentariu
Balici mihai macroconsult_office@yahoo.com
27 martie, 14:40
Daca subsolul este din pereti de caramida si neizolat cu carton ,panza asfaltata , bitum , imbracarea lor pe interior cu placi de gips carton va duce in timp la mentinerea umezelii in pereti si aparitia mucegaiului
In cazul subsolurior , trebuie luate masuri severe de indepartare a apelor pluviale exterioare la cel putin 2-3 m de cladire prin trotuare, platforme betonate ,cu pante spre exterior , sa fie bine etansate placile de beton , iar la interior o izolatie hidrofuga traditionala romaneasca cu panza si carton , atat la pardoseala cat si la pereti
Deci intradevar izolatia contra protectiei apelor pluviale este esentiala pentru a putea locui in conditii igienice intr-un subsol