on

Amenajarea unui dormitor de mici dimensiuni

27 august, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Dormitorul este spatiul in care ne petrecem cea mai mare parte a timpului acasa, din acest motiv trebuie sa fie relaxant si confortabil, atat din punct de vedere fizic, cat si vizual.

Somnul este neglijat de cei mai multi dintre noi, atat din punct de vedere al regularitatii si al duratei acestuia, cat si din punct de vedere al confortului asigurat pentru acest moment al fiecarei zile. Dar nu doar salteaua ne influenteaza, in bine sau in rau, felul in care ne odihnim, ci si modul in care dormitorul este amenajat.

Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa beneficiezi de un dormitor mai spatios si mai aerisit.

Un dormitor se compune, in mod obisnuit, din pat, noptiere, o comoda si dulapuri pentru haine. Daca spatiul iti permite poti adauga o masuta de machiaj, un mic birou, o oglinda etc. Dar daca spatiul este mic poti renunta la unele dintre ele.

  1. Alegerea patului

Pentru un dormitor de mic dimensiuni iti recomandam sa alegi un pat cu spatii de depozitare. Astfel, vei putea renunta la dulapurile pentru haine, care ocupa foarte mult loc.

Daca ideea unui pat cu sertare nu te incanta poti opta pentru un pat cu o inaltime joasa, eventual fara picioare, care sa ofere un aspect luminos si lejer camerei.

  1. Dulapurile

Daca nu vrei sa renunti complet la dulapuri, alege o varianta inalta, pana la tavan, astfel vei putea renunta la cativa centimetri din lungime sau latime. Foloseste spatiul de sus pentru depozitarea hainelor de extrasezon. Alege un dulap cu usi glisante, acestea sunt mai confortabil de folosit in spatiile reduse.

  1. Noptierele

Chiar daca spatiul este mic, o comoda ne poate fi de mare ajutor, dar poti renunta la comodele obisnuite si le poti inlocui cu cateva rafturi sau polite suspendate.

  1. Lumina

Daca ferestrele nu sunt foarte mari iti recomandam sa alegi jaluzele sau draperii lungi care sa nu blocheze lumina sau sa aglomereze si mai mult spatiul. Alege draperii confectionate din panza sau voal, in culori deschise, aceste vor permite luminii sa patrunda in camera si nu vor incarca vizual aspectul acesteia.

In ceea ce priveste corpurile de iluminat, iti recomandam sa alegi variante care sa ofere o lumina calda, care permite o vedere larga si induce senzatia de spatiu extins.

  1. Lenjeria de pat

Imprimeurile exagerate si culorile stridente vor ingreuna aspectul camerei. O lenjerie intr-o nuanta de alb stralucitor va oferi dormitorului tau senzatia de spatiu si lux totodata.

  1. Culorile camerei

Culorile pot influenta foarte mult felul in care o camera este perceputa vizual. In cazul camerelor mici, culorile deschise fac spatiul sa para mai luminos si mai incapator. Despre cromatica poti citi mai multe aici.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Alege mobila dormitoare pentru confortul perfect Alege mobila dormitoare pentru confortul perfect
Dormitoare mici cu personalitate - partea a II-a Dormitoare mici cu personalitate - partea a II-a
Salteaua – Cum o alegi pe cea potrivita?! Salteaua – Cum o alegi pe cea potrivita?!
Ergonomia somnului – saltele si perne Ergonomia somnului – saltele si perne
Amenajarea unui dormitor mic Amenajarea unui dormitor mic
Dormitorul ideal este zugravit in culori calde Dormitorul ideal este zugravit in culori calde

Vezi mai multe articole