Daca privesti incaperea goala a noului living, poti avea impresia ca ai suficient spatiu sa te organizezi. Insa, atunci cand iti dai seama ca aceeasi camera iti va folosi si drept loc unde vei lua masa, zona comuna a familiei, birou si spatiu de gazduit oaspetii, totul devine prea putin incapator.
Desi pare logic sa-ti alegi piese de mobilier mici atunci cand living-ul nu iti ofera foarte mult spatiu, incearca sa nu te limitezi. Daca variezi proportiile mobilierului, vei crea un efect estetic placut si impresia de largime. Spre exemplu, canapeaua ar trebui sa fie suficient de mare pentru a te uita la televizor, pentru a atipi dupa-amiaza si pentru a gazdui invitati. Dar poti sa echilibrezi living-ul daca alegi piese auxiliare delicate: masute mici ce pot fi incluse una intr-alta, scaune tapitate in culoarea canapelei sau o masa joasa din sticla.
Un alt pont pentru living-uri mici este sa fii cat se poate de organizat. Cosurile din materiale naturale confera caldura spatiului si te vor ajuta sa depozitezi orice tip de obiecte, inclusiv pe cele mai putin atragatoare, cum ar fi telecomenzile sau revistele. Etichetarea lor se va dovedi extrem de utila, dar poate fi si decorativa.
O alternativa la clasica pozitionare a canapelei de-a lungul peretelui ar fi asezarea in centrul camerei a doua sezlonguri inversate, unul in lateralul celuilalt. Astfel, doua persoane pot sta asezate fata in fata, intr-o pozitie confortabila ce economiseste spatiu. Mai mult, oricand vrei sa vezi un film sau pur si simplu te plictisesti, poti sa le asezi in alte configuratii.
Daca esti pasionat de lectura, ai o biblioteca foarte mare si nu ai loc sa integrezi nici macar un televizor cu ecran plat, te poti folosi de un truc foarte practic: ecranul de proiectie ce poate fi extins in fata bibliotecii si apoi strans cand nu este utilizat. Pentru a utiliza la maximum spatiul, construieste biblioteca pana in tavan. Vei crea impresia de inaltime si nu vei aglomera inutil living-ul.
Cuvintele-cheie pentru spatii mici: dubla functionalitate. Alege o masa-pupitru cu rotile ce poate fi folosita atat ca birou, atunci cand este deschisa, cat si ca masa pe care poti servi gustari, atunci cand ai invitati.
Daca spatiul living-ului tau e restrans, exista solutii care te ajuta sa il folosesti in mod eficient, fara sa te simti sufocat de toate obiectele si piesele de mobilier din living. O planificare de succes implica mobilier practic, spatiu de stocare inteligent si o paleta simpla de culori.
Amenajarea unui living mic
19 noiembrie, 2012
comenteaza trimite unui prieten printeaza
1 Comentariu
nouatigaraelectronica nouatigaraelectronica
22 februarie, 10:07
o masa este necesara pentru momentele in care ai musafiri...eu am ales sa-mi cumpar o masa care se strange pentru a o depozita in balcon si astfel am mai mult spatiu in living