on

Amenajari interioare si exterioare | SAPE SI FINISAJE

07 martie, 2021

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pentru foarte multi dintre noi renovarea este o strategie vitala pentru a stimula cresterea confortului, reducerea costurilor cu energia si respectarea mediului inconjurator, dar la fel de important este sa ne dorim sa construim responsabil inca de la inceput. Daca ai proiecte de constructie sau de renovare pe care le-ai tot amanat din cauza vremii, ei bine a venit momentul sa te apuci de ele, pentru ca primara a sosit…. cel putin calendaristic.

 

Vineri, 5 martie, in cadrul emisiunii Vrem sa stii, prezentata de Claudia Ruse si difuzata pe Radio Romania Antena Satelor, specialistii Viorel Stanculescu, Inginer Misiunea Casa si Bogdan Trifu, Director Tehnic Murexin, ne-au impartasit informatii esentiale despre amenajarile interioare si exterioare, mai precis despre sape si finisaje.

 

Emisiunea poate fi urmarita la finalul acestui material sau pe canalul nostru de Youtube. Despre sape am povestit si in webinarul organizat impreuna cu partenerul nostru de incredere Mesteri Locali, acesta poate fi urmarit aici.

 

Este important ca atunci cand incepem lucrarile de amenajare, mai ales la interior, sa alegem niste materiale care sa se preteze pentru ceea ce ne dorim sa realizam si de calitatea pe care dorim sa o obtinem. O problema aparuta in sapa inseamna o problema a intregului sistem, caci sapa este de fapt un strat ascuns, unul peste care se aseza alte straturi, fie ele de protectie sau decorative. Prin urmare, un defect al sapei se va reflecta si in stratul final, indiferent ca vorbim de mocheta, parchet sau gresie. Este important sa alegem o sapa de calitate, dar la fel de important este si modul in care aceasta se aplica.

 

Stiai ca:

  • cimentul a aparut in 1824, intr-o forma apropiata de ceea ce folosim in ziua de astazi;
  • primul pod din beton armat a fost turnat in jurul anului 1880;
  • primele constructii pe baza de beton armat, la scara larga in Europa si America au aparut dupa 1920;
  • prima sapa utilizata a fost in 1938;
  • prima sapa a fost turnata pe puntea unui vapor, nicidecum intr-o casa;
  • prima armare pentru o sapa a fost facuta abia in 1970;
  • o sapa este realizata din 15 materiale diferite;

 

Ascultatorii emisiunii Vrem sa stii, au avut si ei intrebarile lor, iata cateva dintre ele:

 

  • Urmeaza montarea incalzirii prin pardoseala, cu polistiren de 25 mm. De la placa pana sub tocul usii sunt 9,5 cm. Ma incadrez cu sapa mecanizata?

 

 

Viorel Stanculescu a raspuns: In mod normal 5 cm de sapa sunt in regula, iar in total va insemna undeva la 75-80 mm in conditiile izolatiei specificate. Ar fi de luat in calcul si stratul de finisare din gresie. Este de dorit sa cresteti grosimea izolatiei atat cat va permite spatiul si sa masurati bine planeitatea actuala a placii de beton.

 

  • Faianta din bucatarie a inceput sa se desprinda, imi puteti recomanda un produs cu care sa pun din nou faianta si sa nu-mi mai cada?

 

 

Bogdan Trifu a raspuns: Intr-o bucatarie nivelul de umiditate este ridicat, daca s-a aplicat un glet pe baza de ipsos si peste el s-a aplicat un adeziv normal, iar placile au fost montate fara rosturi, probabilitate ca ele sa cada in urmatoarele 6 luni este de peste 90%.

 

  • Cum se izoleaza casa, pe interior sau pe exterior?

 

Bogdan Trifu a raspuns: Izolatia casei se realizeaza intotdeauna pe exterior.

 

Vizioneaza emisiunea si descopera toate sfaturile specialistilor Viorel Stanculescu, Inginer Misiunea Casa si Bogdan Trifu, Director Tehnic Murexin.

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Parchet laminat – Probleme si solutii Parchet laminat – Probleme si solutii
Parchet laminat sau stratificat? Iata care sunt avantajele si dezavantajele Parchet laminat sau stratificat? Iata care sunt avantajele si dezavantajele
Profile trecere pe pardoseala Profile trecere pe pardoseala
Parchetul triplu stratificat - distins si durabil Parchetul triplu stratificat - distins si durabil
Pardoselile flotante - detalii generale Pardoselile flotante - detalii generale
Izolarea si montarea parchetului - Actiuni premergatoare Izolarea si montarea parchetului - Actiuni premergatoare

Vezi mai multe articole