Designerii de mobilier si decoratiuni s-au inspirat pentru canapele, fotolii si accesorii textile din culturile exotice si astfel au aparut in amenajarile interioare contemporane, imprimeuri zebrate sau cu pete de leopard. Aceste imprimeuri arata minunat si se potrivesc atat in ambiante clasice, cat si in cele moderne sau vintage. Totusi, caracterul deosebit al mobilierului si al decoratiunilor interioare create urmarint conceptul animal print face ca integrarea acestora in decoruri sa fie destul de dificila, necesitand multa atentie, imaginatie si bun gust.
Pentru a nu incarca interiorul, designerii recomanda utilizarea unor acceste cu aceste modele speciale pe un fundal uni, cum ar fi o vaza tigrata, cateva pernute decorative cu acelasi imprimeu si un tablou eventual cu o familie de tigri. Trendurile au adus in atentia pasionatilor de design si o noua abordare a conceptului animal print, prin transformarea unui simplu decor intr-o amenajare ultramoderna. Astfel, au fost lansate animal print-uri colorate in nuante neobisnuite, ca de exemplu dungile de zebra verzi, imprimeuri tigrate roz sau pete de leopard turcoaz, pentru a mentine atentia si asupra culorilor aflate in tendinte.
Stilul colonial nu mai reprezinta in prezent imaginea preluata din jungla, ci mai degraba, poate fi definit ca “minimalism rafinat”, deoarece combina texturi multiple si imprimeuri complicate, pastrand detalii simple si accesorii unicat, culori linistitoare si accente exotice. Este in special destinat pentru living, dar poate fi adaptat inclusiv pentru baie si dormitor. Tonuri neutre, precum bej, ivoriu, cafeniu, maro intens, auriu estompat, galben deschis, constituie elementele de baza pentru o amenajare in stil colonial cu accente animal print.
Comentarii
Nu exista comentarii.