on

Anexa de langa casa, cum o transformam in garaj

20 noiembrie, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Datele initiale

  • Constructie din zidaria de caramida descoperita si acoperis tip sarpanta;
  • Dorinta utilizatorului de a face singur lucrarile la pereti, pentru a avea un garaj aranjat cum trebuie;

 

Pasii de executie

Cum nimic nu este imposibil, nu vad de ce nu ai putea realiza lucrarea de finisare a peretilor viitorului garaj, chiar si de unul singur. Va fi mult mai usor daca ai parte de ajutor, mai ales la suprafetele mari, unde este mult mai complicat sa le realizezi de unul singur. Insa totul tine doar de timpul disponibil, priceperea dumneavoastra si de utilizarea unor materiale de calitate.

Lucrarea se desfasoara pe doua zone distincte: suprafatatele interioare si suprafetele exterioare ale peretilor garajului. Pe fiecare suprafata se pot aplica minim doua variante de finisare si dat fiind ca spatiul nu ne permite sa ne intindem prea mult, vom restrange discutia la partea esentiala a lucrarilor.

Indiferent de modul de finisare a peretilor, prima operatiune ce trebuie facuta pe ambele suprafete este curatarea zidariei din caramida de eventualele materiale slab aderente, cu rezistenta scazuta, etc. Metoda clasica de finisare presupune aplicarea unui strat de tencuiala cu grosimea finala de circa 2 cm, avand grija ca inainte de aplicarea acestuia, pe zona de rosturi sa avem o adancime de minim 3 - 4 mm. Tencuiala se aplica in doua etape: primul strat de sprit cu grosimea de 1-3 mm si apoi stratul de grund de 15-20 mm aplicat intr-un singur strat sau in maxim 2.

Dincolo de tencuiala, va trebui sa asiguram finisarea suprafetelor astfel incat sa fie protejate de factorii exteriori si sa satisfaca toate cerintele estetice. Pentru aceasta, o varianta presupune aplicarea unui strat de finisare care sa permita realizarea unei suprafete fine si suficient de rezistente. Acest lucru se va realiza prin aplicarea unui strat de tinci Ceresit CT 29, in grosime de 3 – 10 mm (conform planeitatii tencuielii). Acest tinci este foarte rezistent la procesul de inghet-dezghet, are in compozitie fibre si o excelenta aderenta la stratul suport. Inainte de aplicarea tinciului Ceresit CT 29 este necesara umezirea stratului de tencuiala pentru a se realiza aderenta corecta. Dupa uscarea suprafetelor se poate aplica direct finisajul cu vopsea sau tencuiala decorativa. Indiferent de tipul finisajului, se va executa o grunduire a suprafetelor cu Ceresit CT 16 apoi putem aplica fie vopseaua acrilica Ceresit CT 42, fie tencuiala decorativa Ceresit CT 64. Daca se va utiliza vopseaua lavabila pentru interior Ceresit CT 50, amorsarea trebuie facuta cu grundul Ceresit CT 17.

Alternativa, in cazul in care se doreste o termoizolare a peretilor, este aplicarea sistemului de izolare termica cu polistiren expandat, iar pe zona de soclu (circa 30 – 50 cm de la nivelul soclului) cu polistiren extrudat. Acesta se poate aplica fie direct pe zidarie, fie peste stratul de tencuiala, lipirea facandu-se cu adezivul pentru polistiren Ceresit Thermo Universal.

Restul lucrarilor de montare a izolatiei si finisare sunt cele cunoscute si le gasesti in mesaje legate de termosistemele Ceresit.

Asadar, ai cateva variante pentru efectuarea lucrarii si nu avem decat sa iti uram spor la treaba, suntem convinsi ca va iesi o lucrare de calitate avand in vedere materialele pe care le vei folosi.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Pavarea cu pietris – Cum sa eviti impotmolirea rotilor masinii Pavarea cu pietris – Cum sa eviti impotmolirea rotilor masinii
Parcarea automata - avantajoasa si accesibila Parcarea automata - avantajoasa si accesibila
Usi de garaj sectionale de la Alexiana Group. Usi de garaj sectionale de la Alexiana Group.
Automatizari pentru usi de garaj: confort si siguranta Automatizari pentru usi de garaj: confort si siguranta
Tot ce trebuie sa stim despre garaj Tot ce trebuie sa stim despre garaj
Ce tip de garaj preferi? Ce tip de garaj preferi?

Vezi mai multe articole