LA BLOC, DAR ALTFEL
Cine vrea sa inchirieze o locuinta ar trebui sa asigure conditii civilizate. Sunt prea multe apartamente de bloc vechi intr-o stare deplorabila pe care se cer sume imense doar pentru ca sunt situate intr-o anumita zona mai acceptabila. Si in timp ce unii spera sa dea lovitura fara sa faca nici o investitie, altii fac afaceri. Sa vedem cum…
Bulevardul Unirii din Capitala este o zona cautata in special de oamenii de afaceri. Aici, multe locuinte din blocurile relativ recent finalizate, adica in urma cu 10-15 ani, au fost cumparate si inchiriate pentru sume mari. Locatii preferate de strainii ce ne viziteaza tara sau se stabilesc pentru o vreme in Bucuresti deoarece sunt aproape, atat de centrul comercial Unirea, dar si de zona veche a Capitalei. In orice caz proprietarii si agentii imobiliari au mare grija in amenajarea locuintelor situate central, si asta pentru ca au inteles ca investitia facuta pentru decorarea si finisarea unui apartament le poate aduce un profit mai bun prin cresterea chiriilor ori a preturilor caselor decat daca sunt scoase la vanzare.
TRANSFORMARI ORIGINtE
Daca in urma cu putin timp se avea in vedere doar reimprospatarea zugravelii, a pardoselilor si achizitionarea unui mobilier acceptabil, lucrurile s-au schimbat intre timp. Mult mai multa atentie pentru originalitate, apelarea la arhitecti si designeri pentru un decor atipic si utilarea moderna cu aparatura electrocasnica si de divertisment specifica unei locatii promovata ca si moderna. Structura pe grinzi si stalpi a acestor blocuri din zona Unirii au permis nu numai reamenajarea estetica a apartamentelor, ci totala schimbare a interioarelor.
Exista apartamente unde peretii de compartimentare au fost daramati pentru ca mai apoi sa se regandeasca fiecare incapere in parte. Asa au aparut livingurile spatioase, dormitoarele cu vedere catre fantani si baile mari dotate inclusiv cu generoase cazi ce au sisteme de hidromasaj. O privire mai atenta pe fatadele acestor blocuri si poti sa intuiesti ca modestele locuinte, cu tavane joase, sunt acum mai luminoase, gratie ferestrelor noi cu tamplarii moderne. Ce mai, modificari radicale pentru un stil de viata ce presupune conditii de locuire civilizata; transfomari care sa justifice banii platiti pe chirie sau pentru cumpararea unei locuinte. Si ca sa ne facem o idee am aruncat un ochi intr-unul din aceste originale apartamente. Am vrut sa vedem ce presupune sa beneficiezi de conditii occidentale daca e sa platesti o chirie, pentru multi, astronomica.
DOTARI DE CLASA
Lux e prea mult spus, dar calitate de nota 10 se poate afirma cu certitudine dupa o prima vizionare a locuintei aleasa pentru prezentare. Doar doua camere, dar totul pare mult mai spatios. Interesanta este senzatia ca aici locuieste cineva in permanenta, o senzatie data de personalizarea apartamentului inclusiv prin obiecte decorative. De la mici statuete la vaza cu flori, de la electrocasnice pana la laptop-ul de pe masa din living, de la asternuturi, cosmetice din baie pana la perdele – toate sugereaza o locuinta ce apartine cuiva in mod special. Dar nu, acestea fac parte din dotarile locatiei data spre inchiriere. Laptop-ul este conectat la reteaua de internet, toata electrocasnicele sunt functionale, obiectele decorative sunt pentru atmosfera, iar florile si cosmeticele pentru o stare de bine. Ce sa mai zicem de canapelele moderne din piele si pardoseala din pluta care pur si simplu te incanta. In plus, modul de aranjare a mobilierului, finisarea ingenioasa a peretilor din zona ferestrelor, asortarea accesoriilor si aparatelor electrocasnice toate metalizate in aceasi nuanta vorbesc despre respectul acordat viitorilor chirasi.
CtORIFER PARAVAN
Ati remarcat faptul ca in dreptul ferestrei liseste caloriferul? Poate ca nu, in orice caz acesta exista, dar ca si paravan intre living si bucatarie. Un pretext excelent pentru pozitionarea intre cele doua functiuni a locului de luat masa. Se simte clar ca in amenajarea spatiului de aici si-a adus contributia un arhitect, care a gasit o solutie originala de incalzire a spatiului de zi, dar si o modalitate de separare discreta a zonelor din aria diurna a locuintei.
Sursa: Jurnalul national
Comentarii
Nu exista comentarii.