Apartamentele din Bucuresti, cu 20% mai ieftine - 6 IANUARIE 2009

06 ianuarie, 2009

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Apartamentele din Bucuresti, cu 20% mai ieftine
6 IANUARIE 2009
 
Valoarea apartamentelor din Capitala este in 2009 cu peste 20% mai scazuta comparativ cu cea de anul trecut, a declarat pentru „Adevarul“ Doina Rotaru, presedintele Camerei Notarilor Publici din Bucuresti, comentand astfel noile grile cu preturile minime ale imobilelor.
 
„La o prima vedere, valoarea apartamentelor din centru s-a diminuat cu mult mai mult decat a celor situate la periferia Capitalei“, a explicat Doina Rotaru.
 
Potrivit acesteia, la cererea Camerei Notarilor Publici Bucuresti, valoarea cladirilor cu risc seismic ridicat (n.r.- cu bulina) va fi redusa cu inca 20% comparativ cu a celorlalte proprietati.
 
„Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania a facut demersuri la Ministerul Finantelor pentru a se gasi o modalitate ca aceste expertize cu preturile minime ale imobilelor sa fie actualizate mai repede de un an de zile, datorita evolutiei pietei“, a mai precizat presedintele Camerei Notarilor Publici din Bucuresti.
 
De-a lungul timpului, aceste expertize au fost intens comentate. „Eu cred ca piata imobiliara nu va fi influentata, intrucat aceasta este oricum blocata“, mai spune Doina Rotaru.
 
Cum se calculeaza pretul minim
 
Codul fiscal prevede ca notarii sa realizeze, anual, expertize cu preturile minime pentru locuinte, pentru a evita incasarea unor impozite mai mici, daca vanzatorul si cumparatorul declara in contract un pret mai mic decat cel real.
 
Astfel, potrivit Codului Fiscal, la vanzarea unei case sau a unui teren vanzatorul achita 3% din pret, daca valoarea tranzactiei este inferioara sumei de 200.000 de lei si daca proprietatea a fost detinuta mai putin de 3 ani.
 
In cazul in care valoarea tranzactiei este mai mare, se va plati un impozit de 6.000 de lei plus 2% din ce depaseste 200.000 lei.
 
Daca tranzactia are loc dupa 3 ani de la cumpararea bunului, se va achita un impozit de 2% pana la 200.000 lei inclusiv, iar daca pretul depaseste acest prag se vor plati 4.000 de lei plus 1% din diferenta peste 200.000 de lei.
 
Sursa: Adevarul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Paseste cu incredere in scoala Paseste cu incredere in scoala
Proprietari Proprietari
Demolari Demolari
Incepe cea de-a saptea editie a Romanian Design Week, Bucuresti, 17-26 mai Incepe cea de-a saptea editie a Romanian Design Week, Bucuresti, 17-26 mai
Scadere generalizata pe piata imobiliara Scadere generalizata pe piata imobiliara
Peste o mie de familii au renuntat la caldura si apa calda pe timpul iernii - 15 DECEMBRIE 2008 Peste o mie de familii au renuntat la caldura si apa calda pe timpul iernii - 15 DECEMBRIE 2008

Vezi mai multe articole