arhitect casa

Arhitectul casei tale

05 iulie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Daca stii exact cum arata casa visurilor tale si crezi ca e timpul sa devina realitate, inseamna ca trebuie sa apelezi la un arhitect care sa te ajute sa pui totul cap la cap. Chiar daca esti sigur de materialele pe care vrei sa le folosesti si te-ai gandit deja la un design potrivit, ai nevoie de un specialist care sa te indrume si sa te sfatuiasca. Aici expertiza si experienta isi spun cuvantul.

Poate fi complicat sa gasesti persoana potrivita care sa transforme casa visurilor tale in realitate, dar procesul va fi mai usor daca te pregatesti cu informatiile necesare care vor facilita comunicarea si negocierea.

Marime, stil si functionalitate. Ce suprafata va avea casa? Indica arhitectului stilul architectural preferat (modern, clasic, minimalist, rustic etc.) si functiile pe care vrei sa le indeplineasca spatiul astfel creat. Ai nevoie de spatii personalizate, precum o camera dedicata hobby-ului sau o camera media? Ai multe obiecte de arta si iti trebuie spatiu special pentru expunere?

Bugetul. Majoritatea parametrilor de design va fi impusa de banii pe care esti dispus sa-i investesti. Ia in considerare faptul ca bucataria si baia vor costa cosiderabil mai mult decat restul camerelor. Finisajele, aparatele electrocasnice, podeaua si blaturile pot da peste cap un buget. Incearca sa oferi arhitectului un buget estimat pentru fiecare camera, astfel incat costul total sa fie in limita posibilitatilor tale. Vei evita, astfel, orice frustrari legate de un design care iti place, dar pe care nu ti-l permiti.

Materialele. Fii pregatit sa-i explici arhitectului preferintele tale in materie de materiale. Unii oameni isi doresc sa foloseasca multa piatra si caramida, pe cand altii nu pot trai fara podele de lemn.

Timpul. Cand iti doresti sa inceapa si sa se termine lucrarile? Trebuie sa fii explicit cu privire la constrangerile programului tau (obligatii de serviciu, anul scolar al copiilor, planuri de vacanta) si sa afli cat de repede ar putea sa inceapa lucrarile, dar si ce obstacole le-ar putea incetini.
Inarmat cu aceste informatii, vei putea raspunde la intrebarile arhitectului si il vei ajuta sa-ti sugereze un proiect potrivit si costuri realiste. Inainte de a alege un expert care sa se ocupe de lucrare, asigura-te ca obtii de la el urmatoarele informatii:

• De cata vreme lucrati in domeniu?
• Onorariul include si vizite pe santier? Daca da, cate?
• Compania dumneavoastra este complet asigurata?
• Aveti o licenta valida?
• Imi puteti pune la dispozitie recomandari?
• Imi puteti arata proiecte similare cu al meu pe care le-ati finalizat?
• Care este costul estimat pentru proiectul meu?

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Casa cu exterior din cupru si plan inclinat Casa cu exterior din cupru si plan inclinat
Apartament pe acoperisul cladirii Apartament pe acoperisul cladirii
Grand Hyatt - cel mai inalt hotel Grand Hyatt - cel mai inalt hotel
In dungi si carouri In dungi si carouri
Concurs Misiunea Casa – Castiga o invitatie la conferinta ROCAD Concurs Misiunea Casa – Castiga o invitatie la conferinta ROCAD
Cabina telefonica Cabina telefonica

Vezi mai multe articole