on

Ariston Thermo Romania: Centrala termica, prima optiune pentru locuintele noi

08 octombrie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

  • Peste 90% din locuintele finalizate in 2018 sunt dotate cu centrala termica;
  • Selectia centralei termice se face in functie de suprafata locuintei, numarul de consumatori si cantitatea de apa calda necesara in gospodarie;
  • Modelul cel mai utilizat este centrala cu o putere de 24 kW.

 

Preocuparea romanilor pentru solutii eficiente de incalzire a locuintei se intensifica in lunile de toamna, cand sunt inregistrate peste 50% din vanzarile anuale de centrale termice, potrivit datelor Ariston Thermo Romania, liderul pietei locale de centrale termice si boilere electrice. 

Urmarea catorva recomandari simple in alegerea centralei termice va da rezultate pe termen lung, pentru ca astfel se pot face economii importante la facturile de utilitati in conditii de confort ridicat”, a declarat Catalin Draguleanu, Country Manager Ariston Thermo Romania.

Principalele criterii de achizitie a centralei termice

Alegerea centralei termice trebuie sa ia in calcul suprafata locuintei, numarul de consumatori si cantitatea de apa calda necesara. Modelul de centrala cel mai utilizat in Romania este cel cu o putere de 24 kW, potrivit pentru un apartament de max. 120 de metri patrati. Recomandarea specialistilor Ariston este insa ca la prima achizitie clientul sa aiba o discutie cu un consilier specializat, care il poate ajuta sa ia cea mai buna alegere. Gradul de izolare a locuintei, obiceiurile de consum, si, nu in ultimul rand, factorii climatici sunt aspecte tehnice importante in procesul de achizitie.

Cumparatorul trebuie sa aiba in vedere si ce perioada de garantie este asigurata de producator. Durata de utilizare a unei centrale termice depaseste, in medie, 10 ani, si este important ca atat serviciul de garantie, cat si cel de post-garantie, sa fie asigurate de catre firme specializate. Astfel, reparatiile sunt efectuate cu piese de schimb originale, iar reviziile tehnice sunt derulate de catre personal autorizat, aspecte care vor prelungi durata de viata a echipamentului.

Studiile pe care le-am realizat arata ca nevoile clientilor au evoluat in ultimii ani si ca serviciile post-vanzare sunt tot mai importante, in special pentru persoanele care isi inlocuiesc echipamentele vechi de incalzire. Extra-garantia a devenit unul dintre factorii principali in procesul de achizitie, motiv pentru care de ceva timp regasim pe piata modele care ofera si pana la sapte ani de garantie”, a explicat Catalin Draguleanu, Country Manager Ariston Thermo Romania.

Pentru un consum cat mai eficient de energie este recomandata gestionarea caldurii prin solutii de conectivitate inteligenta (smart connectivity), care pot aduce economii semnificative la factura de intretinere, fara insa a renunta la confort. Mai exact, tehnologia actuala iti permite sa controlezi de la distanta centrala, sa poti regla si programa temperatura din locuinta, de oriunde ai fi, in functie de propriile preferinte, reducand astfel consumul ridicat atunci cand nu esti acasa. Aceste echipamente inteligente sunt tot mai cautate pe piata locala. Potrivit datelor Ariston, vanzarile de centrale „smart” au crescut cu 24% anul trecut fata de 2017.

Centrala termica, preferata in locuintele noi

Avantajele centralei termice in comparatie cu alte sisteme de incalzit au facut ca aceasta sa fie prima optiune de incalzire pentru apartamentele noi. Mai exact, peste 90% din locuintele finalizate in anul 2018 sunt dotate cu centrala termica, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INSSE).

Spre comparatie, mai putin de 1% din locuintele finalizate in 2018 au fost racordate la sistemul de termoficare. Preferinta romanilor pentru centralele termice in apartamentele noi, in detrimentul altor solutii de incalzire, se remarca si in anii anteriori. Astfel, in 2017 si 2016, ponderea locuintelor finalizate care au montata o centrala termica este de peste 85%, potrivit datelor INSSE.

Aceste statistici confirma faptul ca romanii doresc solutii moderne si eficiente de incalzire pentru locuintele lor. Extinderea infrastructurii de transport gaze in mai multe zone din tara ar face ca toti romanii sa beneficieze de standarde ridicate de confort, indiferent ca locuiesc in mediul urban sau rural”, a spus Catalin Draguleanu, Country Manager Ariston Thermo Romania.

Investitia necesara pentru instalarea unei centrale termice porneste, in medie, de la 3.200 de lei pentru inlocuirea unui model vechi, si poate ajunge pana la aproximativ 8.200 lei pentru o prima instalare, intr-un apartament de 80 mp, potrivit estimarilor Ariston. Amortizarea achizitiei se poate face in 2-4 ani, in functie de oras si de costurile gigacaloriei in sistem centralizat.

Parcul total de centrale termice instalate a crescut substantial in ultimii ani, sustinut de debransari, inlocuiri si de achizitiile pentru proiecte noi. Potrivit estimarilor Ariston, numarul total de centrale va ajunge in acest an la aproximativ 2,6 milioane de unitati, comparativ cu 2,4 milioane unitati in anul 2018. 

# # #

Despre Ariston Thermo Romania

Ariston Thermo Romania este filiala locala a companiei italiene Ariston Thermo Group, unul dintre liderii internationali in productia si furnizarea unei game complete de echipamente si servicii destinate incalzirii si producerii de apa calda menajera.

Angajamentul Ariston Thermo privind eficienta energetica este exprimat prin lansarea constanta de noi solutii bazate pe surse regenerabile de energie, cum ar fi sistemele solare si pompele de caldura, precum si prin imbunatatirea eficientei produselor traditionale (boilere sau centrale termice), dar si prin investitiile in noi proiecte.

Portofoliul de produse Ariston Thermo Romania este compus din centrale termice murale si de pardoseala, conventionale si in condensare, sub brandurile Ariston, Chaffoteaux si Elco, boilere electrice si indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer conditionat si panouri solare.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cati bani mai trebuie investiti intr-o casa la rosu - 22 martie 2010 Cati bani mai trebuie investiti intr-o casa la rosu - 22 martie 2010
Amenda imobiliara pentru spalare de bani Amenda imobiliara pentru spalare de bani
Grupul Carrefour deschide al 2-lea supermarket din Lugoj, Market Lugoj Grupul Carrefour deschide al 2-lea supermarket din Lugoj, Market Lugoj
Boomul imobiliar dispare din statistici Boomul imobiliar dispare din statistici
In 2010, o vila in Bucuresti este mai ieftina cu 300.000 de euro fata de 2008 In 2010, o vila in Bucuresti este mai ieftina cu 300.000 de euro fata de 2008
20 de banci vor sa dea credite de 1,4 miliarde de euro in 20 de banci vor sa dea credite de 1,4 miliarde de euro in "Prima casa" - 26 Iunie 2009

Vezi mai multe articole