on

Arta designului pentru scarile de interior

20 august, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Eleganta sta in detalii, inclusiv atunci cand vorbim despre o scara interioara din lemn. Caci in afara aspectului functional, scarile interioare trebuie sa raspunda nevoilor estetice ale beneficiarului, sa se incadreze corespunzator in modul de finisare al zonei adiacente si sa reziste la traficul impus.

In productia de scari interioare, fagul si stejarul sunt cele mai utilizate, dar si cele mai potrivite esente de lemn masiv. Atat fagul, cat si stejarul sunt esente tari care in timp se vor comporta asemenea scarilor metalice (nu vor suferi modificari care sa permita accentuarea miscarilor elementelor ce compun scara, evitand producerea de zgomote).

Dar sa nu mai lungim vorba si hai sa iti aratam cel mai nou model de scara interioara din lemn de stejar realizat de partenerul nostru de incredere Dippanels.ro.

 

  

 

Scara, desi pare ca pluteste, se situeaza in zona ideala privind ergonomia calcaturii si accentueaza si mai mult calitatile uimitoare ale lemnului de stejar. Folosit atat in realizarea vangului central, cat si a treptelor, lemnul de strejar emana o frumusete unica atat prin textura, cat si prin culoarea sa.

Design-ul scarii a fost realizat de Alexandru Puchianu, care a beneficiat atat de libertatea, cat si de o implicare ireprosabila din partea utilizatorilor finali. Scara are o greutate de 1,6 tone; podiumul este realizat din grinzi masive, alipite si masoara 5 x 2.5 mp, treptele au o grosime de 100 mm; rifajului din otel este lucrat pe comanda, productia acestuia fiind realizata chiar in fabrica Dippanels. Proiectul a fost finalizat in 45 de zile (din momentul semnarii contractului), iar 30 de ore (aproximativ 4 zile de munca) au fost alocate doar montajului. Pretul acestui model este de aproximativ 13.000 euro.

 

Cum se fabrica o scara cu efect wow?

Fiecare proiect, mai ales cel care se realizeaza la comanda, in functie de necesitatile, dar si de preferintele clientului, trebuie sa respecte cativa pasi care vor conduce la reusita acestuia. Iata care sunt pasii pe care echipa Dippanels, compusa din oameni pasionati, sustinuti de tehnologie inovatoare si dedicati productiei de scari, ii parcurge pentru a da nastere unor proiecte unice.

 

Pasul 1 – Scanarea si masurarea spatiului destinat scarii

Pentru a se asigura de dimensiunile si forma spatiului in care va fi amplasata scara, echipa Dippanels utilizeaza tehnologie de captare spatiala a punctelor.

 

Pasul 2 - Design | Proiectare si modelare 3D & VR

In urma efectuarii masuratorilor, specialistii vor gasi cea mai buna solutie de design adaptata la spatiul disponibil, dar si conform asteptarilor si preferintelor tale, fiind asistati de cea mai noua tehnologie din domeniu. Pentru a-ti forma o idee mai clara asupra aspectului acesteia, dar si pentru a fi sigur in deciziile tale, Dippanels.ro iti pune la dispozitie modelul in 3D si VR (Realitate Virtuala), unde vei avea posibilitatea de a-l analiza si adapta. Mai apoi, scara va fi realizata 1:1 cu proiectul 3D. Descopera mai multe modele 3D aici.

 

Pasul 3 - Analiza structurala

Scara si Cladirea

De cele mai multe ori realizarea casei scarii implica si unele probleme de rezistenta de ansamblu a cladirii, spre exemplu: intreruperea continuitatii planseelor in dreptul scarii, prin urmare este necesar sa se analizeze in ce masura acest lucru afecteaza continuitatea, dar si rigiditatea planseelor in plan orizontal.

Analiza structurala se refera la calculul rezistentei scarii si a fiecarui element al acesteia.

 

Pasul 4 - Productie 100% CNC

Pentru a beneficia de o precizie milimetrica, toate elementele scarilor sunt prelucrate cu tehnologie CNC de ultima generatie. Mai mult decat atat, pentru a realiza scari ireprosabile, Dippanels utilizeaza propriile materii prime, uscate, prelucrate si incleiate in propria fabrica.

 

Pasul 5 – Asamblare

Pentru a se asigura de calitatea imbinarilor, dar si pentru a preintampina orice neconcordanta, inainte de a montajul final, echipa Dippanels asigura premontaj pentru fiecare proiect in parte.

 

De asemenea, este foarte important sa mentionam ca pentru realizarea unei scari interioare este necesar sa apelezi la specialisti. Pentru ca scarile, atat cele interioare, cat si cele exterioare trebuie sa reziste mai multor cerinte de calitate: rezistenta, stabilitate, siguranta la foc, siguranta in utilizare, protectie la zgomot. Mai mult decat atat calcului de rezistenta si deformatie al scarilor se va realiza avand in vedere tipul structural al scarii, conditiile de rezemare a elementelor ce compun scara, dar si incarcaturile pe care aceasta le solicita.

Ai nevoie de mai multe detalii? Sau ai deja in minte un proiect de scara interioara? Poti lua legatura cu echipa Dippanels aici.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Trepte 2.0 – Afla cu ajutorul tehnologiei marimea treptelor pentru scara interioara Trepte 2.0 – Afla cu ajutorul tehnologiei marimea treptelor pentru scara interioara
10 modele de scari interioare 10 modele de scari interioare
Spatii interioare practice: amenajarea partii superioare a casei scarii Spatii interioare practice: amenajarea partii superioare a casei scarii
Ce lemn folosesti pentru realizarea unei scari interioare Ce lemn folosesti pentru realizarea unei scari interioare
Recomandare Misiunea Casa: Comanda trepte de la magazinul de trepte Recomandare Misiunea Casa: Comanda trepte de la magazinul de trepte
Scari interioare din lemn – Rezistenta si Durabilitate Scari interioare din lemn – Rezistenta si Durabilitate

Vezi mai multe articole