Daca ne-am intreba care sunt cele mai importante lucruri pentru noi, cu siguranta alimentatia s-ar regasi in optiunile noastre. Desi ne concentram din ce in ce mai mult eforturile pe achizitionarea unor alimente cat mai sanatoase, modul in care le preparam si electrocasnicele pe care le folosim in procesul de gatire contribuie, de asemenea, la pastrarea stilului alimentar echilibrat pe care ni-l dorim.
Calitatea alimentelor si valorile lor nutritionale pot fi mentinute si dupa prepararea termica, de aceea Electrolux vine in intampinarea consumatorilor cu electrocasnice potrivite pentru a reusi sa aiba mese echilibrate si bogate in nutrienti. Furnizor ales de 50% dintre chefii europeni cu stele Michelin, Electrolux aduce performantele din bucatariile profesioniste in cele casnice, nu doar pentru a facilita o gatire mai rapida, ci si pentru a asigura tehnologia necesara pentru ca alimentele sa fie gatite corect si sa ofere o alimentatie sanatoasa.
“Electrolux isi dedica expertiza in aspecte ce tin de eficientizarea timpului petrecut in bucatarie si cresterea performantelor culinare, fiind recunoscut la nivel international pentru rezultatele obtinute. Atentia noastra pentru consumatori merge insa mai departe de atat si isi propune sa asigure o crestere a calitatii culinare si sa ofere mai mult decat o experienta de gatit, ci si oportunitatea de a manca sanatos. Posibilitatile culinare care se pot pregati folosind electrocasnicele Electrolux sunt nenumarate si ne dorim ca prin gama noastra de produse, clientii nostri sa aiba posibilitatea de a gati sanatos, din toate punctele de vedere.” a declarat Carmen Georgescu, Communication & Marketing Manager Electrolux Romania.
Gatitul cu abur- Solutia prin care alimentele isi pastreaza toate vitaminele si nutrientii
Cuptorul cu abur este mult cautata inventie, prin care gatitul fara grasimi prinde mai mult gust ca niciodata si pastreaza toate calitatile nutritive. Preparatele care se pot gati cu ajutorul unui cuptor cu abur sunt extrem de variate. Desi uleiul sau grasimile nu sunt necesare pentru a gati cu abur, mancarea ramane gustoasa, fie ca vorbim despre preparate din carne, legume sau chiar despre produse de patiserie. Aburul este elementul care va infuza preparatele cu gusturi variate si va asigura alimentatia sanatoasa de care avem nevoie.
Sous Vide - Un trend culinar sanatos, la tine acasa
Cu functia Sous Vide a cuptorului cu abur, aromele si substantele nutritive ale ingredientelor sunt pastrate datorita gatirii lente, in pungile vidate, si a temperaturii scazute mentinuta constant pe intreaga durata a procesului de gatire. Mai mult decat atat, metoda Sous Vide este cel mai sanatos mod de a elimina grasimile suplimentare din mancare. Nu este necesar adaos de ulei, unt sau alte tipuri de grasime pentru a prepara termic alimentele. Aceasta elimina grasimile deja existente in alimente, iar datorita mediului vidat, aromele naturale sunt intensificate.
Cat de importanta este pastrarea unei temperaturi constante pe tot parcursul procesului de gatire?
Plitele cu inductie sunt un rezultat desavarsit al performantei si eficientei culinare. Insa, toate functiile care faciliteaza o gatire rapida a alimentelor sunt completate de tehnologia prin care pe tot parcursul gatirii, temperatura este mentinuta constant, la acelasi nivel. Astfel, la plita pe inductie, mancarea se gateste uniform, iar acest lucru face ca ingredientele sa fie preparate corect, exact atat cat trebuie pentru a-si pastra substantele nutritive.
Comentarii
Nu exista comentarii.