Asigurarea locuintei (III)

Asigurarea locuintei (III)

04 decembrie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Alte aspecte

Sumele politelor de asigurare pot ajunge la cateva zeci de mii de euro. Cu cat locuinta dumneavoastra este evaluata la un pret mai mare sau mai expusa riscurilor cu atat polita de asigurare va fi mai mare. Aceste riscuri sunt reprezentate de vechimea cladirii, materialele din care este facuta sau amplasamentul acesteia. Este cunoscut faptul ca in Romania sunt foarte multe cladiri construite inainte de 1945, a caror structura de rezistenta in mod sigur a fost afectata de-a lungul timpului de nenumaratele cutremure si nu numai. In acest caz valoarea politei de asigurare creste direct proportional cu gradul de risc seismic pe care-l are locuinta in momentul evaluarii.
Totusi, daca aveti o casa sau un apartament intr-o cladire care se incadreaza in clasa I de risc seismic sunt foarte mari sansele sa nu va ofere nimeni asigurare pentru risc de cutremur ... de ce ar face-o? Prin urmare, orice factor de risc pe care-l prezinta constructia locuintei, dar si firma la care ati apelat, vor influenta valoarea politei de asigurare. Printre cele mai intalnite si devastatoare dezastre naturale se numara cutremurele si inundatiile, care lasa in urma peisaje de groaza si oameni fara locuinte. Multi romani nu ar mai fi avut atat de mult de suferit in urma pierderii caselor daca si le-ar fi asigurat. „Da-i, Doamne, romanului mintea cea de pe urma!“
 
 
Ce trebuie facut?
Nu poate fi facut decat un singur lucru: asigurati-va locuinta! Totusi, inainte de a actiona este indicat sa „cercetati“ o plaja cat mai larga de firme de asigurari, pentru a vedea care dintre acestea intrunesc criteriile impuse de cerintele dumneavoastra. Nu mai putin important este sa cereti informatii de la cunoscutii care au facut pasul acesta de ceva timp, deoarece ei va vor spune avantajele dar mai ales dezavantajele unei asigurari.
Incercati sa aflati daca respectiva firma de asgurari este la randul ei asigurata, deoarece cele mai mici dintre acestea se asigura la niste societati de reasigurari, incarcand polita de asigurare platita de client (in medie cu 30 de procente). Iar partea cea mai rea este ca sumele care ar trebui platite reasiguratorilor, nu ajung de fiecare data, asigurarea devenind in acest caz una „nesigura“. Prin urmare este de preferat sa apelati la o firma mai serioasa pentru a fi mai siguri de serviciile prestate. Atunci cand faceti asigurarea puteti alege diferite metode de plata a ei. La cele mai multe firme plata poate fi facuta lunar, trimestrial sau anual.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

De ce prefera romanii creditele pentru modernizarea casei? De ce prefera romanii creditele pentru modernizarea casei?
Romanii vor fi obligati sa isi asigure casele - 2008-10-14 Romanii vor fi obligati sa isi asigure casele - 2008-10-14
Ultima strigare la Prima Casa 4 Ultima strigare la Prima Casa 4
Asigurarea locuintei Asigurarea locuintei
Fara Loc de Munca? Nicio Problema! Cum sa Obtii Credit si sa Iti Imbunatatesti Scorul Fara Loc de Munca? Nicio Problema! Cum sa Obtii Credit si sa Iti Imbunatatesti Scorul
Dati credit visului vostru! Dati credit visului vostru!

Vezi mai multe articole