Asigurarea locuintei (II)

Asigurarea locuintei (II)

27 noiembrie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Este mult mai greu sa estimati pretul bunurilor personale, care constau in haine si mobila. Atunci cand vreti sa stabiliti valoarea acoperita de polita de asigurare trebuie sa faceti un inventar al bunurilor din casa.
Intocmiti o lista cu tot ce este in casa, de la o banala caseta video pana la cel mai perfomant sistem Home Cinema. Daca aveti obiecte de mare valoare (bijuterii, pietre pretioase s.a.m.d.), ar trebui sa le asigurati seaparat, iar daca aveti certificate de evaluare pentru ele, ar trebui sa le includeti. Odata incheiata asigurarea pe casa, compania de asigurari va va plati suma acoperita specificata in polita. Orice echipament care foloseste la derularea unei afaceri, trebuie sa fie asigurat intr-o sectiune separata a politei. Din aceasta cauza este important sa stiti ce este specificat in polita de asigurare pentru casa dumneavoastra, deoarece nu toate politele de asigurari sunt la fel.
 
Asigurarea standard
O polita de asigurare standard contine informatii referitoare la conditiile pe care firma le asigura in cazul unui eveniment nefericit ce poate provoca pagube casei dumneavoastra. Iar in urma intocmirii unei anexe va puteti asigura si hainele si obiectele personale din ea. Suma totala de acoperire depinde foarte mult de obiectele si hainele pe care le aveti in locuinta. Suma de acoperire pentru obiectele personale, de obicei, nu trebuie sa depaseasca 50% din suma totala.
In acest tip de asigurare sunt prevazute toate tipurile de cauze care pot provoca pagube locuintei si care sunt acoperite. Daca totusi aceasta are de suferit din alte cauze decat cele specificate in contract, in urma carora poate suferi distrugeri partiale sau totale, atunci, compania de asigurari nu va plati niciun ban pentru despagubire. Cele mai intalnite pericole dintr-o asigurare standard sunt: incendiul, trasnetul, caderea aparatelor de zbor (aeronave si vehicule spatiale), explozie. Daca locuiti la casa, polita asigura si cladirile anexe de pe proprietatea dumneavoastra.
 
Mai exista si alte tipuri de polite de asigurare?
In functie de ce vreti sa va asigurati, mai exista si alte tipuri de polite de asigurare. Printre acestea se numara polita de asigurare „totala“, care include riscurile asigurate de polita standard, dar si multe alte riscuri cum ar fi: cutremur, inundatii, vandalism, fum, furt, spargerea de geamuri, inghet, avalanse de zapada, grindina etc. Pe langa acest tip de polita mai pot fi incheiate niste clauze speciale, prin care se asigura si alte riscuri.
O astfel de clauza poate include o despagubire pentru persoanle care se pot rani pe suprafata proprietatii asigurata. Prin urmare, daca cineva se raneste alunecand pe gresia din bucataria dumneavoastra si va da in judecata, firma de asigurari va oferi o suma fixa, pentru despagubirea victimei, dar si pentru spitalizarea si ingrijirea medicala ale acesteia. Vatamarea poate fi accidentala, provocata de dumneavoastra, de un alt membru al familiei sau de un animal din casa.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Home banking, ghiseul bancar la un click distanta Home banking, ghiseul bancar la un click distanta
Ultima strigare la Prima Casa 4 Ultima strigare la Prima Casa 4
Ce sunt comparatoarele de credite? Ce sunt comparatoarele de credite?
Romanii vor fi obligati sa isi asigure casele - 2008-10-14 Romanii vor fi obligati sa isi asigure casele - 2008-10-14
Produse bancare pentru renovarea casei Produse bancare pentru renovarea casei
Supraimpozitarea bunurilor imobile - Atentie la noile proiecte legislative! Supraimpozitarea bunurilor imobile - Atentie la noile proiecte legislative!

Vezi mai multe articole