Atmosfera pe zona imobiliara a devenit mai sobra in prezent, fata de prima jumatate a anului, spune directorul regional al Chayton Capital

12 noiembrie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

 
Compania britanica Chayton Capital, dezvoltatorii proiectului Swan Office & Technology Park din Bucuresti, mai are lichiditati de circa 30 de milioane de euro si incearca sa vanda un teren de 14 hectare din Ungaria, destinat unui proiect logistic, in conditiile in care firma are puse pe "hold" alte trei investitii in Romania.
 
"In prima jumatate a anului, la MIPIM (targ cu specific imobiliar desfasurat la Cannes, in Franta - n.red.) era mult entuziasm, dar atmosfera a devenit mai sobra in prezent", a declarat David Allen, director al Chayton Capital responsabil pentru administrarea portofoliului imobiliar din Europa Centrala si de Est.
 
In Romania, compania detine circa 100 de hectare langa Agigea, in judetul Constanta, pentru un proiect mixt care ar putea incepe cu dezvoltarea unei cladiri mai mici pentru activitati industriale usoare, in timp ce alte doua loturi de 4 ha, respectiv 6,5 ha se afla in Tulcea si Oradea pentru dezvoltari comerciale si rezidentiale.
 
Proiectele sunt insa puse "pe hold", ca alte sute de investitii imobiliare planificate in ultimii zece ani pe piata locala, atat de straini, cat si de oameni de afaceri locali.
 
Pana acum britanicii de la Chayton Capital au mizat 50 de milioane de euro pe proiectul Swan Office & Technology Park, in care doar 15% din spatii sunt in prezent ocupate desi constructia a fost finalizata la inceputul anului. Compania spera ca intr-un an sa ajunga la un grad de ocupare de 65-70% al proiectului, poate chiar mai devreme, iar apoi sa-l scoata la vanzare.
 
"Investitorii nostri inteleg piata imobiliara, iar peste un an, daca le vom spune sa mai tinem proiectul, il vom mai pastra in portofoliu", spune englezul.
 
Fondurile administrate de Chayton au investit si in alte domenii, astfel ca in Ungaria, spre exemplu, compania detine 10 milioane de metri patrati de teren, o parte pentru ferme agricole si restul pentru dezvoltari imobiliare, in timp ce un alt fond este focalizat pe investitii agricole in Africa de Sud.
 
Sursa: Zf.ro

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Dezvoltatorii nu sunt lasati de banci sa scada preturile sub o anumita limita - 19 Noiembrie 2009 Dezvoltatorii nu sunt lasati de banci sa scada preturile sub o anumita limita - 19 Noiembrie 2009
Din toamna se scumpeste intretinerea Din toamna se scumpeste intretinerea
locuri locuri
Vanzatorii de apartamente afiseaza preturi mai ridicate. Intermediarii spun ca sunt Vanzatorii de apartamente afiseaza preturi mai ridicate. Intermediarii spun ca sunt "artificiale" - 14 Septembrie 2009
Programul Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice” cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala Programul Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice” cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala
Praktiker a premiat creativitatea în cadrul concursului “DIY Practic” Praktiker a premiat creativitatea în cadrul concursului “DIY Practic”

Vezi mai multe articole