Baneasa Rezidential - un oras la marginea orasului

Baneasa Rezidential - un oras la marginea orasului

10 iulie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

 
Oricine trece pe Aleea Privighetorilor sau isi face cumparaturile in zona comerciala din apropiere observa cateva blocuri elegante in mijlocul unui imens santier.
Baneasa Rezidential este parte integranta a proiectului Baneasa, cel mai mare si mai complex proiect de dezvoltare urbana din Romania, care se va intinde pe o suprafata de 221 ha, reprezentand 1% din suprafata Bucurestiului.
Ansamblul rezidential, care consta in aproximativ un milion de metri patrati de locuinte, este amplasat intr-un perimetru marcat de Aeroportul Baneasa, DN1, Aleea Privighetorilor si Iancu Nicolae.
Toate lucrarile de infrastructura sunt in curs de finalizare sau deja finalizate. Este vorba si de drumuri dar si de canalizare, alimentare cu apa, alimentare cu gaz. Sunt cuprinse in proiect 30 de ha de strazi cu dublu sens, mai multe puncte principale de acces si spatii generoase de parcare, toate acestea contribuind la asigurarea unui trafic fluid in zona.
Zona rezidentiala Baneasa reprezinta mai mult decat un ansamblu de locuinte, va cuprinde o piata centrala, magazine, scoala, biserica, facilitati sportive, birouri bancare, un centru medical, cabinete de avocatura, cluburi de intretinere. La acestea se adauga parcuri si terenuri de joaca pentru copii.
Va cuprinde peste 3.000 de spatii de locuit: apartamente, case insiruite si case unifamiliale.
Apartamentele sunt impartite in 4 categorii, cu unul, doua sau trei dormitoare si apartamente penthouse. Dotarile standard includ centrala termica murala individuala, gresie, faianta, parchet, obiecte sanitare, instalatie de conditionare a aerului centralizata, video-interfon, sistem de securitate, sistem de comunicare prin fibra optica, sistem de alarma centralizata cu senzori de miscare, fum si foc. Apartamentele au suprafete cuprinse intre 95 si 187 mp, iar preturile variaza intre 185.000 euro si 370.000 euro, fara TVA. Finisajele alese sunt toate de calitate superioara: gresie si faianta Marazii in zonele umede si parchet triplu stratificat in zonele uscate. Tamplaria termoizolanta este de tip Vicona, usile sunt Coplegno, iar obiectele sanitare Gessi si Flaminia. Sistemul constructiv ales pentru realizarea locuintelor in blocuri consta in fundatie, diafragma si stalpi din beton armat si pereti din caramida.
Casele insiruite ofera avantajele unei case pe pamant dar si sentimentul ca esti mereu aproape de ceilalti, casele avand unul sau doi pereti comuni cu casele vecine, fiind grupate in siruri de doua, trei sau mai multe unitati locative. Casele insiruite sunt construite pe loturi de teren cuprinse intre 200 - 700 mp si au ca suprafete desfasurate intre 189 si 297 mp.
Vilele individuale sunt amplasate pe loturi de 800 – 1200 mp si au curti si spatii proprii generoase.
Terenul aferent celor 3 tipuri de locuinte se transfera in proprietatea beneficiarului in momentul achizitionarii locuintei.
In plus, Baneasa este un proiect “verde”, peisajul sau arhitectural cuprinde peste 50 ha de vegetatie. Livada de nuci existenta pe terenul proiectului Baneasa va fi conservata si integrata in planul peisagistic al proiectului
            Deocamdata zona este inca un imens santier. Dar in urmatorii ani dezvoltatorii promit ca zona Baneasa va deveni un adevarat oras in care ordinea, curatenia si confortul vor fi la ele acasa.
 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Delicii rapide si gustoase cu Tefal One Pot Delicii rapide si gustoase cu Tefal One Pot
Apartamentele noi au ramas la fel de scumpe Apartamentele noi au ramas la fel de scumpe
Proprietari Proprietari
Cartier de vile Cartier de vile
Cum va feriti de chiriasii rauvoitori Cum va feriti de chiriasii rauvoitori
Casa noua pot avea doar romanii cu venituri de peste o mie de euro Casa noua pot avea doar romanii cu venituri de peste o mie de euro

Vezi mai multe articole