Baterie de chiuveta cu senzor

Bateria de chiuveta cu senzori - avantaje si dezavantaje

20 septembrie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Bateriile de chiuveta prevazute cu senzori de miscare le cunosti foarte bine din toaletele mall-urilor, cinematografelor sau ale marilor lanturi de restaurante tip fast-food. Apa incepe sa curga doar cand apropii mainile de senzorul cu care este prevazuta bateria, si se opreste atunci cand senzorul nu mai detecteaza miscare in raza sa de actiune. Sigur ca ai putea sa optezi pentru o astfel de baterie si la chiuveta din baia ta, ai sa vezi ca iti va aduce o multime de avantaje.

Primul avantaj, poate si cel mai important pentru cei care pun accent pe aspectele cantitative, este dat de consumul redus de apa. O baterie cu senzor reduce semnificativ consumul de apa. Aceasta reducere este cuprinsa undeva intre 50% si 70%.

Al doilea avantaj, foarte important pentru cei care pun accent pe aspectele cantitative, este igiena. O baterie cu senzor este cu mult mai igienica fata de una cu robinet. Gandeste-te ca esti murdar pe maini, atingi robinetul ca sa dai drumu la apa, folosesti sapunul, te speli, te clatesti, ai mainile curate si atingi din nou robinetul pe care cu 30-60 de secunde in urma l-ai atins cu mainile murdare. Ei bine, in cazul in care ai o baterie cu senzor, nu mai atingi niciun robinet, igiena este perfecta.

Un alt avantaj este dat de faptul ca timpul de reactie al senzorului si distanta la care senzorul raspunde pot fi reglate. De exemplu, poti “spune” senzorului sa lase apa sa curga in momentul in care detecteaza miscare la 10 centimetri distanta de el sau la 20 de centimetri. Totodata, ii poti “spune” senzorului cat timp sa lase apa sa curga la robinet: 30 de secunde, 55 de secunde, 2 minute, tu decizi.

Nu exista produs perfect, asa ca nici bateria cu senzori nu putea sa nu aiba cateva dezavantaje.
Unul dintre ele este pretul. Daca pretul unei baterii obisnuite de chiuveta porneste de la 50 de lei, iar una decenta poate fi achizitionata cu 200 lei, pretul unei baterii cu senzor incepe de la 400 lei si poate ajunge, chiar depasi, 1.000 lei

Un alt dezavantaj este durata de viata a unei baterii cu senzor. Daca o baterie obisnuita o vei schimba dupa 5 ani de utilizare, pe una cu senzor o vei schimba probabil dupa 2-3 ani.

De data aceasta nu vom da un verdict. In schimb, te vom lasa pe tine sa ne spui daca o astfel de investitie isi merita banii. Stim ca este una scumpa, dar face?

 

Sursa poza: tapforyou.co.uk

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ventilatoarele de baie: Cum le alegi si de ce trebuie sa tii cont Ventilatoarele de baie: Cum le alegi si de ce trebuie sa tii cont
O baie usor de curatat O baie usor de curatat
Solutii ingenioase pentru bai mici Solutii ingenioase pentru bai mici
Amenajarea baii: sfaturi despre indepartarea suprafetelor vechi si de aplicare a gletului Amenajarea baii: sfaturi despre indepartarea suprafetelor vechi si de aplicare a gletului
Inovație în design de la KOLO – vasul WC fără margine care păstrează igiena Inovație în design de la KOLO – vasul WC fără margine care păstrează igiena
10 sfaturi pentru o baie impecabil de curata 10 sfaturi pentru o baie impecabil de curata

Vezi mai multe articole