Am ales aceste 3 modele pentru ca sunt accesibile ca pret si au performante ridicate.
Dar de ce ai folosi aceste becuri? In primul rand, le alegem pentru consumul foarte redus de energie datorat eficientei LED-urilor incorporate si a surselor electronice performante. Vei consuma de la retea doar 10Wh pentru a lumina o incapare sau o zona din curte cu echivalentul de lumina produs de un bec incandescent clasic de 60W sau cu echivalentul aproximativ al unui bec economic (compact) de 20W.
Un alt motiv in favoarea utilizarii acestor becuri este ca ajung instant la intensitatea luminoasa, spre deosebire de lampile compacte economice care au nevoie de un timp de amorsare. Asta inseamna ca in momentul in care ai aprins lumina in incapere, becul s-a luminat instant, ai gasit ce cautai repede si ai iesit. Lampa compacta s-ar fi aprins la intensitate mai slaba si ar fi necesitat aproximativ 1-2 minute ca sa lumineze puternic. Daca te gandesti ca aceste opriri si porniri rapide vor dauna becului, te inseli. Acesta are inglobata o electronica fiabila care are garantate in jur de 15.000 cicluri pornit/oprit (on/off). Asta inseamna ca nu sunt probleme in acest sens ca la lampile economice care se deterioreaza mai usor de la acest tip de utilizare.
Nu in ultimul rand, poti alege aceste becuri pentru ca sunt moderne, au un design interesant, degaja putina caldura si nu necesita inlocuire minimum 10 ani.
Acestea fiind spuse, in continuare vom vorbi concret despre fiecare produs in parte:
Becul OSRAM Superstar Classic A60 Advanced:
- cel mai avansat bec din testul nostru, singurul compatibil cu variatoare de intensitate a luminii. Fabricat in Italia, este un produs tehnologic avansat pentru care Osram garanteaza in jur de 20.000 ore de functionare. Are un design clasic fara radiator aparent, cu corp din plastic, cu dimensiuni care se incadreaza in formatul de bec clasic cu soclu E27 (inaltime de 110 mm si un diametru de 60 mm). Corpul becului se incalzeste cel mai putin fata de becurile Samsung si Toshiba. Unghiul de lumina produs este 240°. Toate acestea au insa si un cost; pretul acestui bec este cel mai ridicat fata de celelalte produse testate.
Becul TOSHIBA LDAC1127E7UC:
- un bec interesant ca design, cu un radiator integrat, construit dintr-un plastic special. Consumul de 10.5W este mai mare ca la Osram, insa mai mic fata de Samsung. Culoarea luminii este foarte placuta si are o dispersie uniforma. Incalzire medie, raportat la becurile Samsung si Osram.
Becul SAMSUNG SI-I8W121140EU:
- singurul bec din test cu radiator metalic, se poate compara cu un bec clasic de 60-74W ca lumina produsa si are o eficienta de 75lm/W. Unghiul luminii este de 130° .
Toate becurile din test respecta si sunt marcate corespunzator standardului EU1194/2012 care face referire la informatiile corecte si complete despre performantele produsului. Sunt foarte multe produse pe piata care ori au declarate valori superioare performantelor reale, ori aceste informatii tehnice legate de performante lipsesc cu desavarsire.
4 Comentarii
Rubin
18 februarie, 23:17
Corectați, vă rog: kWh nu kW/h.
Grammar Nazi
16 februarie, 20:18
Corectați, vă rog:
În loc de „Vei consuma de la retea doar 10W/h”
trebuie scris: „Vei consuma de la retea doar 10Wh”
Admin MC
03 septembrie, 17:54
Buna ziua,
Pe forumul Misiunea Casa specialistii nostri, precum si membri comunitati va pot oferi o sumedenie de sfaturi referitor la problema dvs.
www.misiuneacasa.ro/forum/forum.php
CIPRIAN CHIRIAC
29 august, 08:24
Va rog sa-mi spuneti de ce la o plafoniera in care am instalat 3 becuri cu LED OSRAM de 6 w becul, fasungurile la cele 3 becuri se incing foarte tare.
Va multumesc anticipat pentru raspuns !