on

Beneficiile uleiurilor vegetale presate la rece

10 mai, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Auzim constant faptul ca trebuie sa evitam o lista lunga de alimente si sa optam pentru variante culinare cat mai putin procesate termic. Chiar daca aceste lucruri sunt adevarate, mancarea nu trebuie transformata intr-un dusman, ci trebuie sa ne imprietenim cu ea si sa o diversificam. In momentul in care optam doar pentru alimente sau retete despre care se presupune ca sunt sanatoase, dar care ne displac, corpul se intoarce impotriva noastra si riscam sa obtinem efecte opuse celor dorite.

Cheia pentru o dieta echilibrata este sa mancam cate putin din ceea ce ne place, fara sa facem abuz. De exemplu uleiul vegetal consumat cu masura reprezinta o sursa importanta de substante nutritive, care ajuta organismul sa functioneze in parametri normali. Presat la rece pastreaza si mai bine nutrientii, astfel ca azi va recomandam doua tipuri de ulei perfecte pentru un stil de viata sanatos: cel de in si cel de canepa. 

Uleiul de in presat la rece este extravirgin, fara conservanti sau substante chimice. Stiai ca denumirea din limba latina a inului, Linum Usitatissimum, se traduce drept Cel mai folositor? Consumat crud, inclus in preparate culinare diverse, pisat pentru a obtine faina sau presat si folosit in forma de ulei, inul aduce organismului numeroase beneficii. Aceasta samanta este o sursa bogata in acizi grasi esentiali Omega-3, avand un continut ridicat de vitamine (complexul B şi vitamina E), lecitina, fibre, potasiu, magneziu si fitoestrogeni.

Iata si cele mai cunoscute efecte pozitive pe care le are uleiul de in asupra corpului:

• sustine sanatatea sistemului cardiovascular;
• ajuta in lupta impotriva cancerului;
• consumat regulat determina arderea mai rapida a grasimilor, deci te ajuta sa slabesti;
• reduce nivelul colesterolului rau si il creste pe cel bun, protejandu-ti inima;
• favorizeaza productia de estrogen si reduce simptomele menopauzei.

Uleiul de canepa presat la rece reprezinta o alta varianta sanatoasa pentru alimentatia ta. Stiai ca semintele de canepa sunt considerate unul dintre cele mai nutritive alimente din lume, datorita compozitiei bogate in proteine, vitamine (in special vitamina E) si minerale (fosfor, calciu, magneziu si potasiu) si acizi grasi nesaturati (Omega 3 si Omega 6)?

Cele mai cunoscute beneficii ale uleiului de canepa sunt urmatoarele:

• ajuta la dezvoltarea unui sistem imunitar puternic;
• ajuta la reglarea nivelul de zahar din sange si la reducerea colesterolului;
• poate fi folosit atat pentru uz intern, cat si pentru uz extern (in mastile cosmetice imbunatateste aspectul tenului);
• datorita continutului de calciu si magneziu, ajuta la ameliorarea durerilor articulare;
• vitaminele din complexul B si fosforul sporesc puterea de concentrare si de memorare.

Stim ca pe durata sezonului cald optezi pentru cruditati, salate sau supe. Cum le poti adauga un plus de gust si de sanatate altfel decat cu ajutorul catorva stropi de ulei de canepa sau de in? Incearca si bucura-te de beneficii!

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Traditii, obiceiuri si superstitii de Revelion Traditii, obiceiuri si superstitii de Revelion
Casa spectaculoasa a lui Lionel Messi din Barcelona Casa spectaculoasa a lui Lionel Messi din Barcelona
Din ce in ce mai multi romani cumpara online Din ce in ce mai multi romani cumpara online
Bradul in ghiveci – Sfaturi de intretinere si plantare Bradul in ghiveci – Sfaturi de intretinere si plantare
Curiozitati despre alimente Curiozitati despre alimente
Cum sa transformi deseurile biodegradabile in hrana pentru sol? Cum sa transformi deseurile biodegradabile in hrana pentru sol?

Vezi mai multe articole