on

Bioactivatorii, o solutie simpla de a curata fosa septica

11 august, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In cazul in care locuiesti sau vrei sa-ti construiesti o casa intr-o zona in care nu exista canalizare, singura varianta pentru eliminarea apelor menajere o reprezinta fosa septica. Periodic, fosa septica trebuie sa fie vidanjata, curatata si igienizata. Curatarea fosei septice se face cu ajutorul unor bioactivatori.

Acesti bioactivatori sunt substante care au in compozitie enzime alimentare si micro-organisme (bacterii nepatogene). In  momentul in care bioactivatorii sunt turnati in fosa septica, mini-statia de epurare sau hazna, enzimele descompun materia organica din fosa, iar bacteriile digera continutul de fecale, grasimi, hartie igienica si resturi alimentare. In urma actiunii bioactivatorilor, continutul fosei este transformat in apa ecologica, dioxid de carbon si azot.

Citeste si Fose septice: principii de functionare

De ce este avantajoasa tratarea foselor cu bioactivatori?

In primul rand, acest tratament reduce frecventa de vidanjare a fosei sau, dupa caz, uneori nu mai este nevoie de vidanjare. In al doilea rand, elimina mirosurile neplacute. Fosa septica nu o poti construi prea departe de casa sau intr-un loc inaccesibil vidanjei, iar mirosurile deranjante pot aparea oricand, mai ales vara. In al treilea rand, in cazul unei mini-statii de epurare, bioactivatorii cresc randamentul statiei, dar si reduc probabilitatea ca instalatia sa se infunde.

Citeste si Aspecte de care trebuie sa tii cont cand iti alegi o fosa septica

Adauga un comentariu


2 Comentarii

Mos Ion

15 august, 08:20

De unde se procura acesti bioactivatori?

Fosa ecologica

11 august, 11:23

Intr-adevar, bioactivatorii sunt o solutie foarte buna pentru curatarea fosei septice

Alte articole

Instalatiile de apa calda si rece: recomandari pentru o lucrare de durata Instalatiile de apa calda si rece: recomandari pentru o lucrare de durata
Cele 4 modalitati de montare a unei chiuvete Cele 4 modalitati de montare a unei chiuvete
Apa partial potabila (I) Apa partial potabila (I)
Partea nevazuta a instalatiei Partea nevazuta a instalatiei
Pompele submersibile: Alegerea potrivita pentru alimentarea cu apa Pompele submersibile: Alegerea potrivita pentru alimentarea cu apa
Cum reglez presiunea in vasul de expansiune al hidroforului? Cum reglez presiunea in vasul de expansiune al hidroforului?

Vezi mai multe articole