Blatul de bucatarie capata o importanta tot mai mare si devine piesa centrala in amenajarea bucatariei. Atunci cand alegi blatul de bucatarie trebuie sa ai in vedere materialul din care este realizat, usurinta cu care se curata, dar si estetica. Nu exista alegere perfecta, fiecare varianta de material pentru blatul de bucatarie avand avantajele si dezavantajele sale. Astazi iti prezentam blatul din granit versus cel din acril.
In cazul in care pretul nu reprezinta o problema, granitul poate fi o alegere inspirata, indiferent de stilul de amenajare folosit in bucatarie.
Avantajele blatului de bucatarie din granit
Este rezistent la temperaturi ridicate;
Are durabilitate mare;
Este un material natural.
Pretul este unul ridicat;
Datorita compozitiei poroase, necesita intretinere periodica. Trebuie sa fie impermeabilizat, lustruit si ceruit;
Isi pierde luciul si se pateaza daca nu este intretinut corespunzator, poate sa scape din cauza socurilor mecanice;
Este disponibil intr-o paleta limitata de culori.
Acrilul este un material usor, cu o suprafata solida, omogena si neteda. Acrilul este obtinut prin amestecul dintre un compus mineral natural si rasini acrilice sau poliester.
Avantajele blatului de bucatarie din acrilEste disponibil intr-o paleta variata de culori, inclusiv cu granulatii care imita granitul sau alte materiale naturale;
Poate fi produs la comanda, conform specificatiilor de dimensiune si culoare solicitate de beneficiar;
Este rezistent la umiditate;
Zgarieturile pot fi eliminate prin slefuire;
Suprafata nu este poroasa, astfel ca nu permite dezvoltarea bacteriilor.
Dezavantajele blatului de bucatarie din acril
Temperaturile inalte il pot deteriora;
Acetona, acizii puternici si solventi pot degrada suprafata.
Comentarii
Nu exista comentarii.