on

Bosch duce utilajele 5G in fruntea clasamentului

20 decembrie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Noile comunicatii standard reprezinta o componenta cheie pentru fabrica viitorului

  • Tehnologia 5G va reprezenta un factor competitiv pentru productie
  • Prima platforma de automatizare care accepta tehnologia 5G de la Bosch Rexroth asigura o conectivitate cuprinzatoare in fabrici
  • Bosch isi extinde rolul de conducere in Industria 4.0

 

Noul standard de comunicatii accelereaza Internetul lucrurilor si favorizeaza Industria 4.0. Sistemele si senzorii de control de tipul celor integrati in instalatii, utilaje si lanturi logistice vor avea de castigat de pe urma acestui transfer de date rapid si fiabil, in timp real. Pregatirea utilajelor pentru un sistem de comunicatii de ultima generatie implica acceptarea tehnologiei 5G de catre acestea. Acum Bosch vine cu solutia: noua tehnologie de control ctrlX AUTOMATION de la Bosch Rexroth are tehnologia 5G integrata si poate conecta o gama larga de dispozitive industriale cu ajutorul noului standard de comunicatii. Solutia ctrlX AUTOMATION va fi prezentata in cadrul targului comercial SPS din Nürnberg.

Bosch deschide calea catre o noua era industriala

„5G va trece productia la urmatoarea viteza. Noua noastra platforma de automatizare, care accepta tehnologia 5G, pregateste terenul si intra in noua era industriala”, declara Rolf Najork, membru al consiliului de administratie Bosch si responsabil pentru tehnologia industriala. 5G este primul standard de comunicatii conceput pentru a asigura conectivitate atat pentru persoane, cat si pentru Internetul lucrurilor. Noul standard are caracteristici impresionante: este de aproape 20 de ori mai rapid decat 4G, transfera date instantaneu, cu o intarziere cu o milisecunda, si este cu pana la 99,9999% mai fiabil - receptionarea unui „transfer digital” devine certa, ca in cazul transmisiei prin cablu.[1] „5G reprezinta o revolutie si o componenta de baza importanta pentru fabrica viitorului”, afirma Najork. In prezent, inginerii si proiectantii se confrunta cu provocarile integrarii tehnologiei 5G in propriile utilaje si produse. Bosch aduce solutia care raspunde nevoilor acestora: echipamentul hardware al noii platforme de automatizare poate fi dotat cu un modul 5G. Sistemul de operare si software-ul pentru ctrlX AUTOMATION accepta tehnologia 5G de la bun inceput si asigura punerea rapida in functiune. Solutiile Retrofit sunt si ele disponibile pentru echiparea utilajelor existente cu noua tehnologie. Noua platforma de automatizare a Bosch Rexroth va fi lansata pe piata in 2020.

5G va reprezenta un factor de competitivitate pentru industria conectata

Expertii estimeaza ca, pana in 2025, vor exista pana la 70 de miliarde de dispozitive conectate in intreaga lume.[2]  Multe dintre acestea vor fi in domeniul productiei, asadar tehnologia 5G va deveni un factor de competitivitate. Noul standard de comunicatii va permite aplicatiilor care necesita conexiuni fara fir, de mare putere si extrem de fiabile, sa fie integrate in siguranta si eficient in unitatile de productie. Acestea includ roboti mobili, vehicule de transport autonome si interfete om-utilaj. De exemplu, lucratorii care poarta ochelari dotati cu realitate augmentata pot accesa informatii suplimentare in campul vizual, optimizand modul in care monitorizeaza si intretin utilajele. Combinarea sarcinilor din lumea virtuala cu cele din lumea reala implica fluxuri de date in timp real. Iar aceasta este promisiunea 5G. „Aceasta noua forma de comunicare eclipseaza tot ce stiam pana acum. Tehnologia 5G este primul protocol wireless care intr-adevar indeplineste nevoile industriei producatoare”, declara Najork.

Bosch ocupa un loc de conducere cu industria 4.0 si 5G

Bosch dezvolta fabrica viitorului. In acest sens, compania se bazeaza pe Industria 4.0. Compania testeaza si valideaza produsele la nivel intern inainte de a le face disponibile pe piata. De asemenea, tehnologia 5G este utilizata de catre Bosch in aceeasi masura. Compania a prezentat primul sau sistem de transport autonom, care accepta 5G, ActiveShuttle, in cadrul Hannover Messe. Pentru a sustine dezvoltarea continua a propriilor fabrici, Bosch a solicitat de la Agentia Federala a Retelor din Germania licente 5G, pe care sa le utilizeze pentru a instala retele in campusul local. Mai mult, Bosch a preluat presedintia Aliantei 5G pentru Industrii conectate si Automatizare (5G-ACIA) la nivel global, cu scopul de a stabili un nou standard pentru tehnologia mobila, care sa indeplineasca nevoile industriei producatoare de la bun inceput.

Grupul Bosch este prezent pe piata din Romania de 25 de ani si numara peste 8.000 de angajati in cinci entitati. In anul 2018, Bosch a inregistrat un volum de vanzari de 452 milioane de euro pe piata din Romania. Vanzarile totale nete, incluzand vanzarile companiilor neconsolidate si livrarile interne catre companiile afiliate, au atins 1,2 miliarde de euro. Pe langa centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj si unitatile sale de productie pentru Solutii de mobilitate din Cluj si din Blaj, Bosch mai opereaza si o unitate de productie de tehnologie industriala, localizata de asemenea in Blaj, precum si un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) in Timisoara. In Bucuresti, Bosch opereaza un birou de vanzari pentru produsele sectoarelor Solutii de mobilitate, Bunuri de larg consum si Tehnologie pentru constructii si energie. In plus, o filiala a BSH Hausgeräte GmbH, activa pe piata electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, in capitala tarii.

Grupul Bosch este un lider global in furnizarea de tehnologii si servicii. Acesta are aproximativ 410.000 de angajati in intreaga lume (status la 31 decembrie 2018). Conform cifrelor preliminare, compania a generat vanzari de peste 78,5 miliarde de euro in 2018. Operatiunile sale sunt structurate in patru sectoare de activitate: Solutii de mobilitate, Tehnologie industriala, Bunuri de larg consum si Tehnologie pentru constructii si energie. Lider in IoT, Bosch ofera solutii inovatoare pentru case inteligente, orase inteligente, mobilitate conectata si industrie conectata. Compania isi foloseste expertiza in tehnologia de senzori, software si servicii, precum si propriul cloud IoT, pentru a oferi clientilor solutii conectate integrate dintr-o singura sursa. Obiectivul strategic al Grupului Bosch este de a furniza inovatii pentru o viata conectata. Bosch sporeste calitatea vietii la nivel mondial prin produse si servicii inovatoare si care starnesc entuziasm. Pe scurt, Bosch creeaza „Tehnica pentru o viata.” Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH si cele aproape 460 de filiale si companii regionale din aproximativ 60 de tari. Prin includerea partenerilor comerciali si de service, reteaua globala de productie si vanzari Bosch acopera aproape toate tarile din lume. Baza pentru viitoarea crestere a companiei este puterea sa inovatoare. Compania Bosch are aproape 68.700 de angajati in cercetare si dezvoltare, in cele aproximativ 130 locatii din lume.


[1] A se vedea Roland Berger: „Erfolgsfaktor 5G. Innovation und Vielfalt für die nächste Stufe der Digitalisierung”, p. 21 f.  https://bit.ly/2ZnRlve (numai în limba germană)

[2] A se vedea Roland Berger: „Erfolgsfaktor 5G. Innovation und Vielfalt für die nächste Stufe der Digitalisierung”, p. 11  https://bit.ly/2ZnRlve (numai în limba germană)

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Jumatate din energia termocentralelor incalzeste aerul patriei Jumatate din energia termocentralelor incalzeste aerul patriei
Bosch desemneaza instalatorul anului 2016 intr-o atmosfera festiva Bosch desemneaza instalatorul anului 2016 intr-o atmosfera festiva
Finantari - Bani pentru case Finantari - Bani pentru case
Distrigaz Sud vrea sa scumpeasca gazele cu 12% Distrigaz Sud vrea sa scumpeasca gazele cu 12%
Zece milioane de euro pentru 11 blocuri din Otopeni Zece milioane de euro pentru 11 blocuri din Otopeni
Casele de pe Valea Prahovei, tot mai scumpe Casele de pe Valea Prahovei, tot mai scumpe

Vezi mai multe articole