Bucatarii liliputane

21 martie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Designerii de electrocasnice, impreuna cu cei de mobilier, au creat solutii eficiente chiar si pentru chicinete.
 
Cam asa ar putea fi descrise dimensiunile unor bucatarii din garsonierele sau apartamentele de bloc. Spatiile mici sunt de zeci de ani o realitate cu care ne confruntam zilnic, fiecare dintre noi, in casa proprie, dar atunci cand este vorba despre bucatarie, este cu atat mai dificil. Pentru electrocasnicele si mobilierul de depozitare a tuturor vaselor si instrumentelor necesare este de multe ori nevoie de mai mult spatiu decat ofera bucataria de bloc, chiar daca renuntam sa amplasam aici si locul de luat masa. 
 
Pesimistii merg si mai departe si spun ca marile aglomerari urbane vor fi nevoite sa se descurce cu spatii din ce in ce mai limitate. Indiferent de cat de optimisti suntem, companiile producatoare de electrocasnice s-au grabit sa caute solutii si au creat electrocasnice foarte ingenioase, special pentru acest gen de bucatarii. Fie ca au transformat electrocasnicele mari in variante mult mai mici, fie ca au lansat produse noi, rezultatele sunt spectaculoase si eficiente.   
 
Module complete
 
Cele mai spectaculoase sunt solutiile elaborate in tandem, in crearea carora producatorii de mobilier colaboreaza cu producatorii de electrocasnice. Astfel, designul este mai inchegat si electrocasnicele sunt total incorporate in mobilier. In plus, costurile finale sunt mult mai mici, pentru ca mobila vine deja „la pachet” cu electrocasnicele.
 
S-au creat module in care, intr-un spatiu restrans, asemanator cu un mic dulap, se pot regasi toate accesoriile, de la chiuveta la plita de gatit si frigider, toate in dimensiuni ajustate si cu un design care permite plasarea acestor corpuri si in alte camere, cum ar fi sufrageria.
De fapt, acest tip de module a fost creat tocmai pentru a putea servi ca bucatarie in sufragerie, pentru posesorii de garsoniere de exemplu.
 
Plite de 30 cm latime
 
O alta solutie o reprezinta plitele de numai 30 cm latime, in locul clasicelor de 60 sau chiar 75 cm. In plus, unele dintre aceste modele sunt electrice, astfel ca pot fi instalate practic oriunde exista o priza, iar altele merg pe clasica alimentare cu gaz.
 
Toate propun stiluri aparte de gatire: fie sunt realizate din roca vulcanica, pentru gratare gustoase si dietetice, fie au arzatoare de mare putere, capabile sa creeze o flacara inalta, pentru bucataria fusion. 
 
Si daca tot suntem la capitolul gatit, trebuie sa stii ca unele cuptoare cu microunde au functii de gatire complexe si includ pana si preparare la abur. Acestea sunt o categorie cu totul diferita de cuptoarele cu microunde cu functii standard si pot inlocui cu succes aragazul, ocupand astfel doar un sfert din spatiu.
 
Sertare in loc de frigider
 
Un alt exemplu este tandemul de sertare frigorifice pentru inlocuirea frigiderului creat de Whirlpool. Pe scurt, este vorba despre un sertar pentru mancare si altul pentru depozitarea vinului in conditii de temperatura si umiditate speciale. „Este de datoria noastra, ca producatori si creatori de electrocasnice, sa gasim solutii ingenioase si estetice, care sa elibereze spatiul si sa ofere beneficii noi, pe care in trecut consumatorii nu le asociau cu lumea electrocasnicelor sau nu le credeau posibile”, ne spune Mioara Bolozan, Director de Marketing Whirlpool Romania.
 
Conceptul sertarelor frigorifice s-a conturat in urma unor studii de comportament al consumatorului, care demonstrau faptul ca cei mai multi utilizatori care locuiesc singuri nu au nevoie de un spatiu generos de depozitare a mancarii si ca ar prefera in schimb sa nu mai aiba frigiderul la vedere si sa mai elibereze spatiul din bucatarie. Fiind un concept foarte nou, aceste sertare nu se gasesc inca in Romania, dar vor fi aduse incepand de anul viitor.
 
Sursa: Evenimentul zilei

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Proprietarii care nu au autorizatie de construire pot fi reclamati la primarie Proprietarii care nu au autorizatie de construire pot fi reclamati la primarie
Din cauza termenelor prea scurte prevazute in lege, persoanele cu venituri mici ar putea ramane fara ajutoare pentru incalzire Din cauza termenelor prea scurte prevazute in lege, persoanele cu venituri mici ar putea ramane fara ajutoare pentru incalzire
Compania Wienerberger si-a dublat profitul net in 2016 Compania Wienerberger si-a dublat profitul net in 2016
11.5 milioane m patrati salvati de rugina in 20 de ani 11.5 milioane m patrati salvati de rugina in 20 de ani
Asanarea subsolurilor de bloc va costa asociatiile de proprietari 15 milioane de euro - 11 Februarie 2009 Asanarea subsolurilor de bloc va costa asociatiile de proprietari 15 milioane de euro - 11 Februarie 2009
Sectorul constructiilor poate fi unul din sectoarele castigatoare ale economiei noi? Sectorul constructiilor poate fi unul din sectoarele castigatoare ale economiei noi?

Vezi mai multe articole