on

Cadoul perfect pentru un constructor

19 noiembrie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Craciunul se apropie cu pasi repezi, iar despachetatul cadourilor este un moment mult astept de cei mici, dar si de cei mari. Pentru cei mici jucariile se situeaza pe primul loc in clasamentul “dorintelor de Craciun”, dar cand vorbim de pasionatii din lumea constructiilor lucrurile se schimba…. sau mai bine spus, jucariile sunt mai costisitoare.

Cand vine vorba de cele mai frumoase cadouri pentru un constructor ideile sunt multiple, in functie de cat esti dispus sa cheltui poti opta pentru rulete, nivele, cutii pentru unelte, bormasini, masini de taiat beton, placi compactoare si lista poate continua.

De cele mai multe ori din trusa de scule a unui constructor cu experienta nu lipseste nicio unealta, si atunci trebuie sa ne gandim la lucrurile care ii pot fi utile in orice moment, precum echipamentul de protectie. Echipamentul de protectie este obligatoriu, iar de cele mai multe ori se uzeaza cel mai repede, din acest motiv un asemenea codou poate fi o idee foarte buna pentru pasionatii din lumea constructiilor.

Constructorii se confrunta zilnic cu pericole fizice. Accidentele uzuale includ alunecari si impiedicari, caderi de la si de pe schele, caderi de obiecte, iar din acest motiv echipamentele de protectie sunt obligatorii, iar muncitorii de pe santiere au obligatia de a respecta si cateva reguli care le pot salva viata.

Iata cateva idei de cadouri. Nu uita ca echipamentul de protectie poate salva vieti! Alege un echipament care sa corespunda standardelor in vigoare!

  1. Casca – Protectia capului

Orice lucrator poate risca accidentari ale capului cauzate de caderi ale obiectelor de la o inaltime mare, casca de protectie poate evita ranile cauzate de caderile obiectelor si nu numai. Casca trebuie sa fie in stare buna, sa fie confectionata din material termoplastic si sa fie in conformitate cu standardul EN 397, adica a fost testata si a rezistat la impactul cu un obiect de 5 kg eliberat de la 1 metru inaltime. In timpul sezonului rece, echipamentul pentru protectia capului poate include si fesuri – care sa ofere protectie termica.

  1. Incaltamintea – Protectia picioarelor

Incaltamintea de protectie si de lucru nu trebuie sa lipseasca niciunui mester, fie el amator sau profesionist. Aceasta se alege in functie de pericolele la care este expus, poti alege din o gama variata de produse de la pantofi la bocanci, de la sandale si cizme cu bombeu metalic sau compozit, cu izolatie electrica de joasa tensiune, cu lamela antiperforatie, imblaniti, rezistenti la umiditate, etc. Verifica oferta aici ofera YALCO. 

  1. Ochelari, casti, masti – Protectia ochilor, a fetei si a urechilor

Ochelarii de protectie sau mastile sunt principalele echipamente care asigura protectia ochilor. In functie de mediul in care se lucreaza se pot alege ochelari ce ofera o simpla protectie UV sau ochelari de protectie inchisi – care protejeaza in mediile in care sunt prezenti urmatorii factori: fum, vapori, praf, dar si in spatiile unde se prelucreaza materiale prin aschiere sau in ateliere unde se sudeaza. Vezi aici gama de ochelari de protectie de la Yalco.

Daca munca prestata ii poate afecta intreaga fata, atunci din echipamentul de protectie nu trebuie sa ii lipseasca vizierele, mastile si ecranele de protectie.

Zgomotul continuu de pe santier atinge aproximativ 85 – 90 decibeli, iar acest lucru ii poate afecta auzul, din acest motiv este necesar ca el sa poarte o protectie a auzului adecvata, poti opta pentru dopuri de urechi sau casti de protectie. Cu toate ca protectia unchilor este un lucru necesar, este la fel este foarte important ca el sa poata auzi semnalele de avertizare sonora. Daca exista riscul unor emanatii de gaze toxice, e obligatoriu sa poarte o masca izolanta.

  1. Imbracamintea – Protectia Corpului

In functie de activitatea desfasurata, imbracamintea poate fi:

  • Pentru riscuri minime – ofera o buna rezistenta mecanica;
  • Pentru protectie termica sau pentru sudura;
  • Pentru a oferi o protectie impotriva substantelor chimice;
  • Antistatica;
  • Pentru protectia impotriva temperaturilor scazute/ploaie/intemperii.
  • Pentru utilizatorii ferastraului cu lant tinut cu mana;
  • imbracamintea de mare vizibilitate (reflectorizanta si fluorescenta).

Vrei sa achizitionezi o pereche de pantaloni de lucru sau o vesta rezistenta la vant si ploaie? Verifica ofertele Yalco.

  1. Manusile - Protectia mainilor

Mainile sunt si ele afectate in acest domeniu de activitate si ele nu trebuie sa lipseasca din echipamentul de protectie.

  1. Hamul

Atunci cand se lucreaza la o platforma mobila este obligatoriu sa fie purtat un sistem de suspendare (curea sau ham).

Munca in constructii nu este deloc o treaba usoara, iar pentru a preveni accidentarile imbracamintea si incaltamintea de protectie nu trebuie sub nicio forma sa lipseasca din garderoba unui mester.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Oua de Pasti - tehnici de incondeiere Oua de Pasti - tehnici de incondeiere
Cum organizezi corect alimentele din frigider Cum organizezi corect alimentele din frigider
Cum alegi cea mai buna incaltaminte de protectie? Cum alegi cea mai buna incaltaminte de protectie?
Adaptarea decorului interior la perioada verii Adaptarea decorului interior la perioada verii
Cum sa te bucuri de vara la preturi mici Cum sa te bucuri de vara la preturi mici
Cum sa-ti intretii anvelopele pe timp de vara Cum sa-ti intretii anvelopele pe timp de vara

Vezi mai multe articole