on

Amenajarea camerei dedicate hobby-ului

19 septembrie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

      Avem cu totii un hobby sau o indeletnicire prin care evadam din cotidian. Poate e momentul sa-i dedici pasiunii tale un loc special in care sa te poti retrage atunci cand ai nevoie de timp pentru tine.

Fie ca asamblezi machete de avioane, cosi sau ai multe idei pentru proiecte artistice, curatenia si ordinea din casa nu trebuie sa aiba de suferit din pricina spiritului tau creativ. In plus, camera de hobby te poate inspira si te poate determina sa fii perseverent. Dupa ce iti amenajezi un loc dedicat hobby-ului devine mai greu sa te lasi pe tanjeala.

Camera dedicata hobby-ului poate fi o anexa a casei, dormitorul liber al copiilor plecati la facultate sau o debara convertita. Mai mult, aceasta incapere poate avea multiple functionalitati, servind in acelasi timp drept birou sau camera de oaspeti, in functie de spatiul disponibil.

                                Figurine origami galbene

Pentru activitati creative precum croitoria, origami si alte mestesuguri, spatiul de lucru organizat in forma de T, L sau U va fi mult mai eficient decat unul in linie dreapta. De acest aranjament poate beneficia, de asemenea, si un partener de lucru, daca iti place sa practici hobby-ul alaturi de copii sau prieteni.

                               

Alege o insula de lucru potrivita pentru hobby-ul tau din punct de vedere al formei, suprafetei si al inaltimii (depinde daca lucrezi asezat pe scaun sau in picioare), dar si spatii de depozitare corespunzatoare. Poti folosi dulapuri cu sertare transparente pentru a sti intotdeauna unde sunt materialele de care ai nevoie. Cutiile din carton colorat sau rachita iti pot transforma camera de hobby intr-un loc cu adevarat inspirational. Nu e nevoie sa cumperi mobilier special destinat hobby-urilor. Cauta prin targurile de vechituri sau online si poti descoperi diverse dulapuri, etajere si birouri ce pot depozita cu succes materialele de care ai nevoie. Vei avea nevoie de cutii compartimentate pe care le poti plasa in orice tip de sertar pentru a tine toate accesoriile, instrumentele sau materialele la locul lor.

Cei interesati de croitorie si design vestimentar pot avea nevoie de suporturi pentru materialele textile, de tipul celor pentru prosoape. Pentru spatiile mici poti folosi un dulap ce contine o masa pliabila pe care o poti folosi ca suprafata de lucru, dar care nu va aglomera inutil incaperea dupa ce ai terminat.

Daca ai o camera intreaga la dispozitie pe care sa o dedici hobby-ului, nu uita ca aceasta nu trebuie sa fie doar functionala, ci trebuie sa favorizeze o dispozitie propice lucrului. Asa ca, vopseste peretii in culorile care te inspira si asigura-te ca ai parte de lumina naturala sau artificiala potrivita scopurilor tale. Daca pictezi sau desenezi, organizeaza-ti spatiul de lucru aproape de fereastra pentru cele mai bune rezultate.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Floarea comestibila de la fereastra Floarea comestibila de la fereastra
Adaptarea decorului interior la perioada verii Adaptarea decorului interior la perioada verii
Rumegus pentru afumat: ce trebuie sa stiu? Rumegus pentru afumat: ce trebuie sa stiu?
Filme tematice pentru seara de Craciun Filme tematice pentru seara de Craciun
Oua de Pasti - tehnici de incondeiere Oua de Pasti - tehnici de incondeiere
Ce trebuie sa stii despre ingrijirea bonsaiului Ce trebuie sa stii despre ingrijirea bonsaiului

Vezi mai multe articole