on

Care sunt cele mai bune blaturi de bucatarie?

03 noiembrie, 2021

comenteaza trimite unui prieten printeaza

A venit momentul sa iti amenajezi noua bucatarie sau sa o renovezi pe cea veche? Iti suntem alaturi in acest proces, care necesita o documentare amanuntita, oferindu-ti informatii referitoare la unul dintre cele mai importante elemente din bucatarie: blatul.

 

In magazinele de specialitate, oferta de blaturi de bucatarie este extrem de variata, ceea ce creeaza confuzie in randul celor care sunt in cautarea unui blat potrivit nevoilor pe care le au. De la alegerea materialului, pana la dimensiuni si finisaje, varietatea este covarsitoare. Lemn, quartz sau ceramica? Format mare, la comanda, sau dimensiuni standard? Nenumarate astfel de intrebari trec prin mintea ta, daca esti in cautare de blaturi pentru bucatarie. Conform celor de la ProwestStone, daca vrei sa alegi cel mai bun blat pentru bucatarie, este necesar sa iei in calcul atat aspecte practice, cat si caracteristici care tin de design-ul blatului.

 

Ce caracteristici practice trebuie sa aiba un blat de bucatarie?

 

Cu cat caracteristicile practice ale unui blat de bucatarie sunt mai numeroase, cu atat produsul este mai calitativ si mai durabil. O spun cei de la ProwestStone, care au o experienta de 20 de ani in acest domeniu.

 

Un blat foarte bun pentru bucatarie va fi facut dintr-un material care se remarca prin intretinere si curatare usoara, impermeabilitate, rezistenta sporita la zgarieturi si lovituri, la agentii de curatare si la acizii din anumite alimente, asigurarea unui mediu de lucru igienic si, bineinteles, termorezistenta. In plus, este necesar ca materialul sa poata fi taiat in format mare, pentru bucatariile in care este nevoie de un astfel de blat.

 

Exista numeroase materiale utilizate pentru blaturi de bucatarie, insa le amintim pe cele mai populare: lemnul masiv, MDF, PAL, cuartul compozit sau ceramica portelanata. Care dintre aceste materiale indeplineste toate caracteristicile mentionate anterior?

 

Un blat din lemn masiv nu este rezistent la temperaturi ridicate. In plus, stropii de apa si nivelul crescut de umiditate din bucatarie il pot afecta iremediabil.

 

MDF-ul si PAL-ul sunt materiale care ies in evidenta doar prin prisma pretului mic. In rest, aceste blaturi nu sunt rezistente la temperaturi inalte si se pot decolora sau decoji din cauza umiditatii.

 

Conform celor de la ProwestStone, duritatea cuartului se apropie de cea a diamantului, ceea ce inseamna ca un blat de bucatarie realizat dintr-un astfel de material va fi extrem de durabil. In plus, se intretine usor, rezista la acizi, nu se pateaza si nu se zgarie, iar suprafata sa este igienica. In schimb, nu se recomanda folosirea materialului in bucatariile din exterior sau de pe terase, deoarece intemperiile, razele UV si diferentele mari de temperatura ii pot afecta aspectul.

 

Ceramica portelanata poate fi considerata un material revolutionar, din care se fac blaturi de bucatarie de cea mai buna calitate. Avantajele pe care le are utilizarea sa sunt numeroase, iar ceramica este singurul material care bifeaza toate caracteristicile practice prin care se remarca un blat de bucatarie foarte bun. In plus fata de avantajele mentionate – termorezistenta ridicata, suprafata igienica, usor de curatat, rezistenta la zgarieturi, lovituri, agenti chimici, acizi si impermeabilitate – ceramica este rezistenta inclusiv la ciclul inghet-dezghet si la razele UV. Nu in ultimul rand, ceramica poate fi taiata in format mare, fara sa existe riscul aparitiei fisurilor.

 

Cel mai bun blat de bucatarie, din punct de vedere al design-ului

 

Desi mai putin important, in comparatie cu aspectele practice pe care este recomandat sa le ai in vedere, design-ul pe care il are blatul de bucatarie va fi un aspect care iti va influenta decizia.

 

Daca ai nevoie de un blat realizat la comanda, in format mare, tine cont ca nu toate materialele pot fi prelucrate astfel. De aceea, iti recomandam sa alegi un furnizor cu experienta, care utilizeaza cele mai noi tehnologii in domeniu si care iti poate oferi consultanta din acest punct de vedere.

 

In ceea ce priveste culorile si finisajele pentru blaturi, iti recomandam sa le alegi in functie de mobila pe care o ai in bucatarie, de gresie si faianta. Combinate, toate aceste elemente trebuie sa fie complementare si sa inspire armonie.

 

Noi credem ca bucataria este sufletul casei – locul in care familia petrece timp de calitate impreuna. De aceea, pentru a transforma bucataria intr-un loc cald si primitor, iti recomandam ca in orice alegere pe care o faci, sa tii cont mai mult de gusturile personale si mai putin de trenduri. Nu uita, insa, de functionalitate si ai in vedere elementul practic. Speram ca informatiile oferite cu sprijinul celor de la ProwestStone iti vor fi de folos si te vor inspira, pentru a alege cel mai bun blat de bucatarie pentru caminul tau!

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Bucataria open space – Avantaje si dezavantaje Bucataria open space – Avantaje si dezavantaje
Bucatarii mici, solutii cu impact mare - partea I Bucatarii mici, solutii cu impact mare - partea I
8 ponturi pentru amenajarea bucatariei 8 ponturi pentru amenajarea bucatariei
Placarea cu marmura in baie si bucatarie Placarea cu marmura in baie si bucatarie
Pentru bucatarie: chiuveta din granit Pentru bucatarie: chiuveta din granit
O bucatarie practica O bucatarie practica

Vezi mai multe articole