Casa de comenzi pentru case

25 martie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Franciza Mikit se dezvolta in Romania datorita faptului ca ia de pe umerii clientilor bataia de cap cu terenul, autorizatiile, creditul si constructia casei.
 
In Romania, sectorul constructiilor cunoaste cea mai rapida dezvoltare din toate tarile Uniunii Europene. Cererea pentru locuinte nu este inca nici pe departe satisfacuta. Acesta este motivul pentru care franciza frantuzeasca de constructie a caselor Mikit si-a facut loc pe piata autohtona, cu patru ani in urma, si a ajuns la 17 francizati in prezent. Proprietarul francizei Mikit in Romania este Altis Promotor SRL din Pitesti, o companie infiintata de patru actionari romani cu experienta in finante si constructii.
 
Afacerea functioneaza dupa mecanismul „one-stop shopping“. Adica, persoana care vrea sa-si construiasca o casa rezolva intr-un singur loc toate detaliile ce tin de gasirea terenului, proiect, autorizatii, constructie si credit bancar. Reprezentantii Mikit sunt cei care cauta terenul potrivit la agentiile imobiliare, creditul potrivit la banci si obtine documentele necesare pentru constructie de la autoritatile locale. Clientul nu trebuie decat sa-si aleaga zona si proiectul de casa potrivit familiei lui.
 
Case cu 30% mai ieftine
 
Conform lui Leo Latis, presedinte director general al firmei Altis Promotor, constructia casei dureaza aproximativ cinci luni din momentul obtinerii autorizatiilor. „Casele Mikit sunt clasice, din caramida si beton. Toata partea tehnica si scara interioara (din lemn de stejar brazilian) vin de la furnizori specializati din Europa de Vest, produsele fiind garantate de mari constructori mondiali“, prezinta reprezentantul francizei casele pe care le construiesc.
 
Casele pot avea intre 96 si 238 de metri patrati, sunt izolate termic si ar putea fi prevazute, pe viitor, cu panouri solare de incalzire. Reprezentantii Mikit spun ca, datorita unui proces mai usor de constructie si de echipare a caselor elaborat de arhitectii francezi, clientul scoate din buzunar cu 30% mai putini bani pentru aceeasi casa. Preturile finale depind de zona in care se construieste. Spre exemplu, in Bucuresti, preturile pornesc de la 650 de euro pe metrul patrat, fara TVA si fara a include costul terenului.
 
Amortizare intr-un an si patru luni
 
Oamenii de afaceri care vor sa inceapa o afacere de acest gen trebuie sa fie pregatiti de costuri de aproximativ 50.000 de euro. 25.000 de euro plus TVA reprezinta taxa de franciza. Din restul banilor se inchiriaza si se echipeaza cu mobilier, calculatoare si telefoane biroul in suprafata de 80-100 mp si se tiparesc brosurile, cataloagele si cartile de vizita. Francizatul va plati o redeventa de 5% si o taxa de publicitate de 0,5% din fiecare contract semnat cu un client.
 
Leo Latis spune ca francizatul ideal este „un om de afaceri care are in primul rand o buna capacitate de comunicare, abilitati comerciale, organizatorice si de leadership“. Afacerea poate demara in decurs de trei-sase luni, timp in care proprietarul francizei si angajatii sai sunt instruiti despre cum functioneaza afacerea.
 
Francizorul spune ca, daca se respecta conceptul Mikit, investit ia este recuperata intr-un an si patru luni. In ceea ce priveste personalul, in primele sase luni de la demararea afacerii este nevoie doar de trei angajati pentru domeniile comercial, tehnic si administrativ- financiar. In functie de numarul de contracte incheiate, francizatul va angaja pe parcurs mai multi oameni.
 
EXTINDERE
 
17 francizati Mikit in Romania
 
Conceptul francizei Mikit a fost creat in 1983, in Franta. Intre timp, afacerea a reusit sa se raspandeasca pe trei continente diferite: Europa, America de Nord si Africa. Astazi, in reteaua Mikit activeaza circa 200 de francizati, iar peste 30.000 de clienti au construit case prin sistemul propus de aceasta franciza. In prezent, in Romania exista 17 francize Mikit, echipa de management numarand 50 de persoane, care au in subordine 350 de angajati, spun reprezentantii afacerii.
 
Patru dintre ele sunt la Bucuresti, doua la Pitesti si cate una la Cluj-Napoca, Sibiu, Brasov, Craiova, Ploiesti, Buzau, Slobozia, Constanta, Bacau, Piatra-Neamt si Suceava. Cele mai interesante zone pentru extinderea francizei Mikit in Romania sunt judetele Timis, Arad, Iasi, Braila, Galati si atragerea mai multor parteneri in Bucuresti.
 
Sursa: Evenimentul zilei

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

AOAR protesteaza fata de cresterea pretului gazelor AOAR protesteaza fata de cresterea pretului gazelor
SIM 2012 a fost lansat oficial SIM 2012 a fost lansat oficial
Cadouri de poveste la ROMEXPO - Incep TARGUL CADOURILOR DE CRACIUN si ANTIQUE MARKET IV! Cadouri de poveste la ROMEXPO - Incep TARGUL CADOURILOR DE CRACIUN si ANTIQUE MARKET IV!
Romania, in topul tranzactiilor imobiliare Romania, in topul tranzactiilor imobiliare
Administratia nu se poate substitui adunarii generale Administratia nu se poate substitui adunarii generale
"Prima Casa" i-a scos la targ pe romanii cu buget de peste 50.000 de euro - 20 Iulie 2009

Vezi mai multe articole