OPTIUNE. Consultanta de specialitate la preluarea apartamentului poate evita problemele ulterioare, dar cu pretul unei facturi mai incarcate. Riscul este ca nu toti sunt tocmai profesionisti.
Din ce in ce mai multe case noi pot fi cumparate prin intermediari. Pe langa cunoscutii agenti imobiliari, noii vanzatori sunt fie persoane fizice, care au cumparat cateva apartamente in scop investitional, fie fonduri de investitii. Cei care opteaza pentru colaborarea cu acestia din urma pot beneficia de unele avantaje, care vor necesita insa in vestitii suplimentare.
„Preturile noastre, fata de cele ale dezvoltatorilor, sunt cu 3 pana la 10% mai mari, in functie de fiecare complex in parte”, spune Nimrod Zvik, director marketing Be Igloo. Compania, care detine 800 de unitati si are in plan achizitii de 40 de milioane euro, a majorat recent preturile apartamentelor din portofoliu, cu procente de pana la 10%, urmand ca, de la jumatatea lunii aprilie, sa aplice o a doua majorare, de aproximativ 5%.
In acesti bani intra insa si alte servicii. „In schimbul acestui tarif, noi oferim asistenta tehnica si legala la preluarea apartamentului si ne angajam sa negociem noi cu dezvoltatorul eventualele nereguli”, sustine Zvik.
Mai ieftin la „mana a doua”
O alta categorie de vanzatori sunt persoanele fizice care au cumparat o locuinta in scop investitional sau pe care nu si-o mai pot permite acum. In aceste cazuri, preturile de achizitie pot fi cu pana la 10-20% mai mici decat la dezvoltatori, dar contractul este preluat „cu bune si rele”.
Asta include si conditiile de administrare a blocului, care le dau acum multe batai de cap proprietarilor care s-au mutat in ansambluri. „Un intermediar ar trebui sa insemne garantia unui contract mai sigur. Exista insa si riscul ca acesta sa nu fie chiar profesionist”, avertizeaza Adrian Sischin, de la agentia Re/max.
Sursa: Evz
Comentarii
Nu exista comentarii.