În general, bunurile noastre cele mai de preț sunt păstrate în siguranță la bancă cu ajutorul unei cutii de valori. Deși este o variantă foarte utilă, se dovedește de multe și inconfortabilă deoarece nu ai acces oricând la ea cum ai avea la un seif plasat în propriul cămin. În multe cazuri, o cutie de valori nu este necesară și este suficient să ne depozităm bunurile într-un seif amenajat în interiorul casei noastre.
Ce poți păstra în siguranță în el?
De regulă, într-un seif poți avea documente precum certificate de identitate sau pașapoarte, acte de proprietate pentru imobiliare sau autovechicule, acțiuni sau obligațiuni de economii, împuterniciri, testamente sau hârtii ce atestă moșteniri importante ori alte lucruri esențiale pentru familia ta. De asemenea, în funcție de ce alegi îți poate proteja cu succes valorile de eventuale incendii sau calamități naturale.
Cui îi este de folos un astfel de obiect?
Oamenii cumpără seifuri din diverse motive. Nu trebuie să ai neapărat bunuri de valoare mare, ci să fie însemnate pentru tine din punct de vedere sentimental. Acesta este de multe ori un motiv suficient pentru ca o persoană să achiziționeze acest sistem de protecție. El nu te apără doar de eventuali hoți, ci și de alte riscuri legate de fenomene ce se pot întâmpla precum incendii, inundații sau alt gen de probleme ce apar și sunt mereu în afara controlului nostru.
Câte tipuri de seifuri există?
În funcție de mărimea obiectelor sau volumul documentelor pe care ne dorim să le protejăm trebuie să alegem modelul corespunzător nevoilor noastre. În același timp și valoarea estimativă a bunurilor, unde este cazul, ne ajută să ne îndreptăm spre tipul potrivit cerințelor pe care le avem.
Seifurile pot fi cu cheie ori prevăzute cu o combinație mecanică sau electronică prin care se introduce un cod special sau chiar este dotat cu o protecție mai avansată, de tip biometric. Tu decizi ce fel de securitate vrei să oferi valorilor tale - depinde de ce îți este mai ușor de folosit și de obiceiurile pe care le ai. Sunt câteva tipuri principale de seifuri care se găsesc pe piață ce au diverse roluri și specificații esențiale. Cele rezistente la foc garantează că în cazul unor incendii lucrurile din interior vor fi păstrate la o temperatură stabilă și fără să se deterioreze. Un material perfect pentru acest model este oțelul deoarece este deosebit de rezistent la foc.
Același rol, dar de data aceasta și împotriva inundațiilor, o au seifurile rezistente la apă.
Seifurile anti-efracție sunt o altă categorie importantă cu o sarcină clară în protejarea bunurilor împotriva hoților. Ele au diferite mecanisme de protecție și se montează de obicei pe perete sau direct pe podeaua casei. În acest fel se îngreunează considerabil posibilitatea de a fi luat de hoți în cazul unei intrări prin efracție. Fabricate adesea din oțel solid, acestea sunt obiecte grele ce nu pot fi furate cu ușurință. Există și posibilitatea achiziționării unui produs hibrid care să fie ignifug și să aibă în paralel și un rol anti-efracție. Alegerile pe care le faci atunci când vine vorba de montarea și folosirea unei astfel de casete de valori depind de genul de lucruri pe care vrei să le ferești de anumite persoane și de modul de securitate preferat.
După ce te-ai gândit la dimensiunea zonei unde vrei să montezi seiful și tipul de securitate adecvat – fie că este tradițional, cu cheie ori poate ceva mai complex dacă îți plac noile tehnologii, nu rămâne decât să depozitezi în el ceea ce consideri tu că este de valoare din casa ta.
Comentarii
Nu exista comentarii.