on

Cat timp poti sa depozitezi alimentele in congelator si in frigider

18 iunie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Acum stii cum sa faci congelarea corecta a alimentelor. Dar stii care sunt alimentele pe care nu le poti congela si cat timp rezista in frigider sau congelator fiecare tip de aliment? Daca nu stii, nu-I nimic. Iti spunem noi.

In primul rand, iata care sunt alimentele pe care nu trebuie sa le congelezi:

- Ouale, indiferent daca sunt proaspete sau fierte;
- Maioneza;
- Cremvurstii;
- Parizerul;
- Salamul.

Alimentele pe care le poti congela si perioada maxima de congelare:

- Carnatii proaspeti din pui, porc, vita sau curcan – 1-2 luni;
- Mancarea congelata preambalata – 3-4 luni;
- Carnea proaspata de porc, vitel, vita sau miel – 6-12 luni;
- Carnea proaspata de pui sau curcan – 12 luni;
- Carnea de pasare gatita – 4-6 luni;
- Albus sau galbenus de ou – 12 luni.

Pe ce perioada poti depozita alimentele in frigider:

- Carnatii proaspeti din pui, porc, vita sau curcan – 2-4 zile;
- Carnea proaspata de porc, vitel, vita sau miel – 5 zile;
- Carnea proaspata de pui sau curcan – 2 zile;
- Carnea de pasare gatita – 5 zile;
- Albus sau galbenus de ou – 4 zile;
- Salam si parizer – 5 zile daca pachetul a fost desfacut, 14 zile daca pachetul este sigilat.


Atentie, mancarea congelata preambalata NU se tine in frigider. Cum ajungi acasa, o depozitezi in congelator sau o decongelezi si o gatesti. Pentru ca este vara si alimentele risca sa se altereze mult mai repede, iti recomandam sa ai mare grija la alimentele pe care le gatesti.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Vasul de gatit cu invelis ceramic Vasul de gatit cu invelis ceramic
Tu stii sa iti faci bagajul? Tu stii sa iti faci bagajul?
Mos Nicolae – Traditii si obiceiuri Mos Nicolae – Traditii si obiceiuri
Decongelarea corecta a alimentelor Decongelarea corecta a alimentelor
Tu alegi si folosesti corect tocatorul? Tu alegi si folosesti corect tocatorul?
Cum cureti tapiteria Cum cureti tapiteria

Vezi mai multe articole