on

Cate tipuri de apa exista si care sunt cele mai bune pentru consum?

01 noiembrie, 2022

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Suntem peste 70% apa iar apa pe care o consumam are un rol foarte important in organismul nostru.

Cu siguranta ai auzit despre faptul ca trebuie sa consumam cel putin 2 l pe zi pentru a ramane hidratat si avea parte de un nivel ridicat al energiei si o functionare optima a creierului si organismului in general.

Cu toate ca atunci cand ne gandim la apa, avem tendinta sa credem ca exista doar doua sau trei tipuri, afla ca exista mai multe tipuri. Anumite ape contin mai multi nutrienti decat altele. Asadar unele ape iti pot aduce avantaje mari sau din contra, te pot afecta pe termen lung ...

Din acest motiv este indicat sa fii foarte atent la apa pe care o bei.
 

Iata cateva dintre tipurile de apa din care poti opta.

Apa de la robinet

Un tip de apa consumat de foarte multi oameni, este folosit nu doar pentru consumul propriu dar si pentru uzul casnic, iar de cele mai multe ori aceasta este o apa foarte dura iar atat tu cat si echipamentele din casa ta, precum aparaturile electrocasnice sau instalatia termica pot fi afectate.
 

Asadar, daca te folosesti de apa de la robinet pentru consum si pentru uz casnic, opteaza pentru instalarea de dedurizatoare apa pentru a obtine o apa mai moale, lipsita de depuneri de calcar ce poate duce la uzura prematura a obiectelor sanitare, a echipamentelor electrocasnice, a instalatiei termice din locuinta dar si pentru a consuma o apa mai putin dura.
Totusi, apa de la robinet este destul de sigura in comparatie cu foarte multe dintre apele imbuteliate (in special cele foarte ieftine).

Apa minerala

Apa minerala are anumite beneficii pentru sanatate deoarece furnizeaza organismului mineralele pe care corpul nu le poate obtine de unul singur.
In acelasi timp aceasta ajuta la digestie iar foarte multe persoane prefera apa minerala datorita gustului sau in detrimentul celei de la robinet.
Apa minerala este extrasa din izvoare minerale si aceasta contine nu doar minerale cat si sulf, magneziu si calciu, toate fiind benefice pentru organism.

Apa de izvor

Apa de izvor este considerata o apa foarte curata, lipsita de toxine, care contine aceleasi minerale care se gasesc si in apa minerala. Insa aceasta este mai greu de obtinut atunci cand nu ai in apropiere o sursa de apa de izvor.

Spre deosebire de apa de la robinet, aceasta nu a circulat prin conducte si este cu siguranta o apa mult mai benefica pentru corp si mult mai sanatoasa.

 

Apa carbogazoasa

Aceasta apa este infuzata cu dioxid de carbon in timp ce este sub presiune, iar senzatia pe care o ofera fata de apa plata este ca iti potoleste setea mult mai rapid, in special in perioadele calde.
Acest tip de apa este recomandat sa o folosesti daca obisnuiesti sa consumi foarte multe sucuri dar iti doresti (sau esti nevoit) sa renunti la zahar.

 

Apa distilata (sau apa fiarta)

Acest tip de apa este excelenta atunci cand locuiesti intr-o zona unde alimentarea cu apa de la robinet ar putea fi contaminata.

Totusi, aceasta apa nu contine vitamine si minerale deci nu vei avea beneficii in urma consumului si chiar poate sa atraga mineralele din corpul tau.

Apa aromatizata

Exista persoane care prefera sa bea apa cu arome si aceasta poate fi o alternativa foarte gustoasa la apa plata caci vei fi motivat sa bei mai multa apa.
Aceasta apa poate fi aromatizata cu fructe sau legume si pentru a o obtine, se poate folosi atat apa de la robinet cat si apa imbuteliata.

Apa alcalina

Aceasta apa are un nivel ridicat a PH-ului si poate fi benefica in neutralizare a acidului din organism, ajutand inclusiv la incetinirea procesului de imbatranire.
Asadar daca suferi de probleme de aciditatea stomacului consumul apei alcaline te va ajuta in acest sens.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Servicii de dezinsectie pentru gandaci Servicii de dezinsectie pentru gandaci
Alergie la praf? Metode de diminuare a prafului din casa Alergie la praf? Metode de diminuare a prafului din casa
Operatiunea “Stop Mucegaiului” Operatiunea “Stop Mucegaiului”
De ce este important sa aerisim frecvent casa? De ce este important sa aerisim frecvent casa?
Cum scapam de soareci Cum scapam de soareci
Cele mai non-toxice metode de a curata locuinta: Partea I Cele mai non-toxice metode de a curata locuinta: Partea I

Vezi mai multe articole