Ideea de casa activa pleaca de la notiunea de functionalitate. Principala caracteristica a unei astfel de case o constituie impactul pe care aceasta il are asupra mediului inconjurator. Iar acest impact trebuie sa fie unul pozitiv, evident, pentru ca o casa, pentru a fi considerata activa, trebuie sa produca mai multa energie decat consuma. Mai mult decat atat, energia pe care o produce o casa activa trebuie sa fie din surse regenerabile.
La o casa activa se pune mare pret si pe climatul interior sanatos, realizat prin multa lumina natura si aer proaspat. Asta inseamna ca o astfel de casa trebuie sa aiba ferestre mari, generoase, prevazute cu sisteme de microventilatie pentru a asigura locuitorilor aer curat tot timpul, chiar si pe perioada iernii, cand nu prea tine nimeni geamurile deschise.O casa activa dispune cu siguranta de panouri solare, ce pot asigura pana la 75% din apa calda menajera, precum si de un sistem de colectare a apei de ploaie, reducand in felul acesta atat consumurile energetice, cat si pe cele de resurse naturale.
In concluzie, o casa activa este eficienta energetic, are impact pozitiv asupra naturii si ofera locuitorilor un climat interior sanatos.
Comentarii
Nu exista comentarii.