Orice om care are o masina isi doreste neaparat si un garaj. Dar chiar si un om care nu detine o masina tot isi doreste sa detina o casa cu garaj, pentru ca ar putea sa-si cumpere un autoturism intr-o buna zi, plus ca ar putea folosi garajul ca spatiu de depozitare.
Garajul ca spatiu de depozitare. Indiferent daca ai sau nu autoturism, un garaj suficient de spatios poate fi folosit (si) ca spatiu de depozitare. Organizezi un sistem de rafturi pe cele 3 laturi disponibile ale garajului si poti depozita pe ele compot, dulceata si alte conserve facute in casa (daca este cazul), ceapa, cartofi si morcovi pentru iarna (dar cu bagare de seama, sa nu inghete iarna), cutii pline cu carti sau diverse obiecte care nu-ti mai trebuie, dar pe care nu te induri sa le arunci.
Garaj care face parte din casa. Adica din casa intri direct in garaj, fara sa mai treci prin ploaie, ger, vant, acesta fiind unul dintre cele doua avantaje care recomanda garajul integrat in casa. Cel de-al doilea motiv ar fi economia de spatiu pe care o faci in acest fel.
Garaj care se afla la subsolul casei. Aceasta varianta de constructie prezinta avantaje, dar si dezavantaje. Economisesti spatiul, acest tip de garaj fiind recomandat in cazul caselor care nu dispun de curte si spatiu de desfasurare pe orizontala. In schimb, rampa de acces trebuie proiectata si executata cu atentie deoarece, daca unghiul de acces nu-i optim iar finisajele nu sunt de calitate, rampa va fi greu de urcat in timpul sezonului rece.
Garaj care este separat de corpul casei. Daca ai o curte mare, atunci poti sa ai garajul separat de casa. Este adevarat, in sezonul rece vei face cativa pasi prin ploaie, vant sau ger pentru a ajunge la masina. In schimb, nu vei avea problema mirosului de gaze de esapament care ajung din garaj in casa, asa cum se poate intampla
Acum, pentru ca stii avantajele si dezavantajele fiecaruia, dintre cele 3 tipuri de garaj, tu pe care il preferi si-l recomanzi?
Comentarii
Nu exista comentarii.