on

Ce trebuie sa stii atunci cand alegi o pisica drept animal de companie

26 august, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pisica traieste pe langa sau in casa omului de cel putin 3.500 ani. Desi a fost domesticita de foarte multi ani, ea este in continuare un animal nesocial si nu si-a pierdut abilitatea de a trai in salbaticie, unde formeaza colonii. Tocmai de aceea, atunci cand iti alegi o pisica drept animal de companie, trebuie sa stii si sa ai in vedere cateva lucruri.

In primul rand, trebuie sa tii cont de culoare, constitutie si sex, acestea spunand multe despre caracterul animalului. In opinia multor crescatori de pisici de rasa, culorile atenuate indica faptul ca exemplarul respectiv este mai afectuos si mai supus.

Citeste si Cum sa ingrijesti o pisica partea 1

Fetita sau baiat? O pisica are nevoie de un spatiu mai mic si se adapteaza mai repede la viata de apartament decat un motan. Daca va trai numai in apartament, sterilizarea este recomanda atat la mascul, cat si la femela.

Pentru persoanele in varsta este recomandata o pisica de talie mica, mai usoara, si nu un motan de talie mare, care ia in greutate si cu greu poate fi ridicat de jos.

Citeste si Cum sa ingrijesti o pisica partea 2

Inainte sa te hotarasti pentru acest animal de companie, trebuie sa stii ca pisicile au nevoie sa zgarie mobila si diverse obiecte din casa. Astfel, ele indeparteaza straturile de tesut cornos care constituie ghearele sau isi ascut ghearele. Pentru a elimina aceasta problema, poti sa achizitionezi suprafete de ascutit ghearele, pe care sa le asezi in locuri care prezinta interes pentru pisica.

Daca ai adoptat o pisica, trebuie sa stii si limbajul cozii. Cand coada este curbata mult si zburlita, pisica este nelinistita, chiar agresiva. Pozitia lumanare exprima incredere si prietenie. Cand coada este in pozitie orizontala si usor curbata in jos, denota o stare de relaxare a pisicii.

Si mai trebuie sa stii ceva. Masculul este mai legat de teritoriul sau si il marcheaza urinand si frecandu-se de locuri cu potential de stres, de exemplu usile si ferestrele de la care vede alte pisici. Femela, in schimb, nu isi paraseste teritoriul si are nevoie de un spatiu mai restrans decat masculul. In concluzie, femela este mai potrivita pentru viata de apartament.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Sfaturi de baza pentru alimentatia unui caine Sfaturi de baza pentru alimentatia unui caine
10 lucruri pe care nu le stiai despre pisici 10 lucruri pe care nu le stiai despre pisici
Rase de caini potrivite pentru copii Rase de caini potrivite pentru copii
Cum sa ingrijesti o pisica (partea 1) Cum sa ingrijesti o pisica (partea 1)
Cum sa ingrijesti papagalul Cum sa ingrijesti papagalul
10 culcusuri ingenioase pentru catei si pisici 10 culcusuri ingenioase pentru catei si pisici

Vezi mai multe articole