on

Ce trebuie sa stii atunci cand iti cumperi un calorifer electric

20 ianuarie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Caloriferele electrice sunt considerate surse aditionale de incalzire a locuintei. Caloriferele electrice pot fi folosite in cazul in care doresti o sursa suplimentara de caldura intr-o incapere, sau ai nevoie sa iti incalzesti garajul, subsolul sau alte camere unde nu petreci foarte mult timp sau care nu iti ofera posibilitatea sa le conectezi la un sistem de incalzire centrala.

Nu este recomandat sa folosesti incalzirea intregii locuinte folosind acest tip de calorifere. Motivul principal pentru care nu se recomanda acest lucru este consumul mult prea mare de curent electric si implicit costurile usturatoare.

Pe piata exista doua tipuri de calorifere electrice:

  • Ÿ calorifere de tipul radiatorului electric – acest tip de calorifer se monteaza pe perete
  • Ÿ calorifere portabile – caloriferele cu rotile ce pot fi mutate dintr-o camera in alta

Considerand cele de mai sus, ar trebui sa optezi pentru un calorifer portabil care sa iti permita sa il iei cu tine in orice incapere iti petreci timpul.

Cele mai populare calorifere electrice sunt cele cu ulei. Acestea au o rezistenta care incalzeste uleiul din interior, astfel degajand caldura. Datorita acestui principiu simplu de functionare, caloriferul poate fi considerat una dintre cele mai sigure surse de incalzire. Poti folosi fara nici o grija caloriferul chiar si pe timp de noapte. De asemenea, nefiind zgomotos nu iti va deranja somnul.

Caloriferele electrice incalzesc doar o anumita zona, spre deosebire de convectoare sau aeroterme care imprastie caldura in toata camera, acestea din urma fiind recomandate spatiilor mai largi. Desi multa lume il foloseste drept uscator de rufe, este indicat sa nu incurci sarcinile obiectelor din casa si sa lasi uscarea rufelor in seama masinilor de uscat rufe sau dispozitivelor din balcon.

Unul dintre dezavantajele acestui tip de sursa de incalzire este faptul ca dureaza ceva timp pana se incalzeste si poate functiona la capacitate maxima. Acest dezavantaj poate fi considerat insa un avantaj in momentul in care caloriferul, desi oprit, continua sa emane caldura pana la racirea completa a uleiului. Un alt dezavantaj este faptul ca dupa o perioada indelungata de timp (masurata in ani), pot aparea scurgeri de ulei.

In momentul in care te-ai decis sa cumperi un calorifer electric trebuie sa tii cont de dimensiunea spatiului pe care vrei sa il incalzesti. In functie de acest amanunt, poti alege un calorifer cu 9 sau mai multi elementi. Exista o varietate de design-uri ale caloriferelor electrice, astfel ca poti alege tipul pe care ti-l doresti si in functie de decorul camerei.

Ai grija sa fie prevazut cu un termostat care sa il opreasca automat atunci cand temperatura interna atinge nivelul maxim suportat. De asemenea, caloriferele electrice sunt prevazute cu trepte de caldura, permitandu-ti sa stabilesti temperatura dorita in incapere.

Inainte de a-ti alege caloriferul verifica sa fie stabil si sa nu poata fi daramat foarte usor. Caloriferele electrice tind sa fie destul de grele si rasturnarea sa ar putea rani pe cineva. 

Desi caloriferele electrice sunt sigure, este indicat sa fii prevazator si sa nu le plasezi langa perdele, draperii, piese de mobilier, si sa nu lasi in apropierea lor carti, reviste sau ziare. Este indicat sa inchizi caloriferul inainte de a pleca din casa. 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Eficientizarea consumului de energie Eficientizarea consumului de energie
Calorifere din fonta, otel sau aluminiu? Calorifere din fonta, otel sau aluminiu?
Pofta pentru un gratar cu familia sau prietenii nu tine cont de anotimp! Pofta pentru un gratar cu familia sau prietenii nu tine cont de anotimp!
Avantajele utilizarii unui boiler pe lemne Avantajele utilizarii unui boiler pe lemne
Cum sa ai o casa eficienta energetic Cum sa ai o casa eficienta energetic
SolKit Aqua - punerea in functiune a panourilor solare, acum in numai patru minute SolKit Aqua - punerea in functiune a panourilor solare, acum in numai patru minute

Vezi mai multe articole