on

Ce trebuie sa stii atunci cand iti doresti sa achizitionezi o locuinta noua

04 martie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Tranzitia catre o noua locuinta, desi se poate dovedi a fi stresanta din punct de vedere financiar si emotional, reprezinta o noua etapa in viata fiecaruia dintre noi; o etapa speciala care aduce de cele mai multe ori fericire si implinire.

Achizitionarea unei locuinte noi reprezinta o investitie majora si se poate dovedi a fi o provocare care necesita foarte mult research. Procesul de cautare si selectionare a unui apartament poate fi o incercare destul de dificila. Pe langa faptul ca intreaga birocratie iti poate pune rabdarea la incercare, se adauga si indecizia legata de alegerea locuintei si cea despre planificarea tuturor costurilor. Iata care sunt cele mai importante elemente pe care ar trebui sa le ai in vedere inca de la inceputul cautarilor.

Locatia imobilului

Este foarte important sa fii atent la zona in care este situat imobilul, chiar daca pretul este influenta de pozitia ansamblului rezidential este de preferat sa alegi o zona cat mai linistita si cat mai aproape de gradinite, scoli, centre comerciale, mijloace de transport in comun etc., pentru a evita costurile suplimentare cu deplasarile, si cat mai departe de zonele care se afla in vecinatatea liniilor ferate, a stadioanelor, barurilor sau cluburilor etc., in motive evidente.

Stadiul lucrarilor

Daca doresti sa iti achizitionezi o locuinta intr-un ansamblu rezidential intr-o zona mai retrasa ar fi indicat sa ai te interesezi si despre lucrarile care sunt in plan sau in curs de constructie. Sa fii atent la caile de acces - sa fie asfaltate si intr-o stare cat mai buna. De ce este important sa cunosti aceste lucruri? Pentru unele lucrari pot sa polueze aerul din cartier, sa blocheze caile de acces, sa incurce traficul, sa deranjeze vizual, iar zgomotul poate fi o problema majora, mai ales pentru familii cu copii mici.

Vecinii

Este tare neplacut sa nu te poti odihni in propria ta casa. Tipete, bocanelile si bormasinile se pot dovedi a fi niste “arme” destul de periculoase. Din acest motiv este important sa afli cat mai multe informatii despre zona, dar si despre viitorii vecini. Fa mai multe plimbari prin zona, la diferite ore. Incearca sa discuti cu vecinii si cu administratorul blocului sau a cartierului rezidential. Cu cat vei face mai multe cercetari, cu atat vei fi mai linistit in noua ta casa.

Vizionarea locuintei

Dupa ce ai ales cateva apartamente sau case care te incanta este timpul sa mergi la vizionare. Iti recomandam sa nu te lasi pacalit de aparente si sa verifici cu atentie toate zonele din locuinta. Iar pentru a diminua riscurile poti merge insotit de un specialist in constructii, un electrician si chiar de un instalator. Fii atent si la costurile la care s-ar putea ridica lucrarile de renovare a locuintei. Dezvoltatorii imobiliari sunt co-responsabili de dezvoltarea oraselor in care traim. Ei trebuie sa construiasca cu simt de raspundere si sa indeplineasca toate conditiile impuse de legislatia in vigoare. Daca iti doresti sa achizitionezi un apartament intr-un bloc nou construit nu te lasa convins doar de vorbe, incearca sa afli cat mai multe detalii despre constructie, despre materialele folosite etc.

Iti doresti o locuinta noua, dar nu stii unde sa cauti?

Pentru a te scuti de drumuri la agentii imobiliare si brokeri, cel mai eficient lucru este o cercetare in prealabil, pe internet, a zonelor care pe care le-ai putea agrea.

Ei bine, Korter (Catalogul Flatfy*) – Korter prezinta pe site-ul lor specializat, principalele locatii rezidentiale - este important sa poti avea o privire de ansamblu asupra unei piete, asupra ofertei imobiliare, atunci cand esti in cautarea unui imobil. Korter este o aplicatie unica, cu cel mai stufos catalog ce cuprinde ansambluri rezidentiale si dezvoltatori din toate orasele din Romania, Moldova, Kazahstan, Rusia si Belarus.

Pe Korter.ro poti vizualiza cele mai noi ansambluri rezidentiale construite sau care sunt in curs de construire, mai mult decat atat poti vizualiza schitele si suprafetele locuintelor. Iar faptul ca poti faptul vizualiza amplasarea imobilului pe harta este un atu considerabil, pentru ca in acest mod vei putea afla imediat ce si unde se construieste, ce se afla in vecinatate, ce mijloace de transport sunt, ce scoli, gradinite, parcuri si spatii comerciale sunt in zona respectiva s.a.

 

Daca ti-ai achizitionat deja locuinta mai jos am realizat o lista cu 4 lucruri care sa iti usureze munca atunci cand te muti.

Schimba incuietorile

Chiar daca iti doresti sa te muti imediat sau vrei sa renovezi mai intai spatiul, primul lucru pe care ar trebui sa il faci este sa schimbi incuietorile. Astfel, te vei asigura ca tu esti singura persoana care are acces la tine in casa. Mai mult decat atat, schimbarea incuietorilor nu este operatiune costisitoare sau complicata, dar este un element care iti va aduce liniste si siguranta.

Examineaza instalatiile sanitare

De preferat, aceasta operatiune ar trebui realizata inca dinainte de mutarea in noua locuinta. Fii atent la calorifere, toalete, baterii si alte instalatii unde ar putea fi scurgeri nedorite de apa.

Verifica tabloul electric

Identifica locul in care se afla tabloul electric al locuintei si verifica daca acesta functioneaza la parametri normali chiar si atunci cand este solicitat la maximum. Daca ceva pare suspicios, este recomandat sa apelezi la un electrician.

Incheie o polita de asigurare obligatorie a locuintei

Fiecare proprietar al unei locuinte permanente sau temporare are obligatia de a incheia o asigurare a casei sale. Toti proprietarii de locuinte trebuie sa le asigure impotriva catastrofelor naturale. Polita de asigurare obligatorie cunoscuta pe scurt sub denumirea de PAD este emisa de Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID). Trebuie sa stii insa ca aceasta asigurare acopera doar trei riscuri catastrofice: cutremure, inundatii din cauze naturale si alunecari de teren.

Iti cauti o locuinta noua? Hai pe Korter.ro.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Aqua City, desemnat proiectul imobiliar cu cel mai puternic impact pozitiv în comunitate la Imobiliare Awards Aqua City, desemnat proiectul imobiliar cu cel mai puternic impact pozitiv în comunitate la Imobiliare Awards
Flatfy.ro - Toate ofertele imobiliare intr-un singur loc! Flatfy.ro - Toate ofertele imobiliare intr-un singur loc!
Locuinta intr-un ansamblu rezidential: avantaje si dezavantaje Locuinta intr-un ansamblu rezidential: avantaje si dezavantaje
Criza Coronavirusului Si Piata Imobiliara Criza Coronavirusului Si Piata Imobiliara
Analiza gratuita: Piata constructiilor in prima jumatate a anului 2022 Analiza gratuita: Piata constructiilor in prima jumatate a anului 2022
Cele mai bune zone de locuit in Bucuresti, din punct de vedere al indicelui calitate-pret Cele mai bune zone de locuit in Bucuresti, din punct de vedere al indicelui calitate-pret

Vezi mai multe articole