In primul rand, trebuie sa gandesti baia ingropata in pardoseala inca din faza de proiect a casei, asta dintr-un motiv foarte simplu: trebuie sa o ai in vedere atunci cand gandesti structura de rezistenta a casei, dar si proiectul de instalatii sanitare. In caz contrar, vei fi nevoit sa spargi placa, sa tragi traseul de scurgere al apei, de alimentare si alte batai de cap.
Daca folosesti o cada obisnuita, gata fabricata, pe care o “ingropi” in podea, atunci trebuie sa montezi in “groapa” suportul cazii de baie, dupa care sa asezi cada in suport. Pentru a sprijini vana este indicat sa folosesti urmatoarele tipuri de materiale: BCA, sapa, caramida, spuma densa, suporti din lemn sau orice alt material semidur. In niciun caz sa nu folosesti nisip.Varianta mult mai scumpa este cea a unei cazi din marmura sau mozaic, pe care o poti face cat de mare vrei tu sau cat iti permite spatiul baii. Apropo, daca nu-ti place sa calci cu picioarele ude pe gresie, este bine sa stii ca exista parchet special tratat pentru spatiile umede si care confera noblete baii.
Iar daca tot iti faci o baie cu cada ingropata, gandeste-te bine si la privelistea pe care ai vrea sa o ai in fata ochilor atunci cand te relaxezi in apa. Daca este vorba despre o casa aflata intr-o destinatie de vacanta, atunci ai putea sa gandesti in baie o fereasra catre un peisaj care inspira: mare, padure, poiana sau varf de munte.
Daca insa nu poti avea in baie o fereastra cu priveliste, sa stii ca ai putea dota baia cu un sistem de sonorizare, LCD sau poate un poster imens cu o imagine celebra precum podul din San Francisco, Central Park din New York sau plaja Copacabana.
Inspiratie acum, relaxare dupa.
Comentarii
Nu exista comentarii.