Ce trebuie sa stiti cand cumparati mobilierul pentru casa

24 iunie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Oferta producatorilor de mobilier este foarte variata si in multe cazuri preturile sunt tentante chiar si pentru clientii care doar admira piesele expuse. Daca faceti parte din categoria celor care isi amenajeaza casa si sunteti in cautarea mobilierului potrivit, incercati sa nu luati hotararea finala in magazin. O mica
alegerea mobilierului
informare asupra calitatii, a pretului corect si a functionalitatii mobilierului pe care il cumparati va poate scuti de suprize neplacute, salvand timpul si banii dumneavoastra.
 
Sfatul nostru este sa va conturati de acasa o idee la care sa nu renuntati de dragul designului. Efectuarea unor masuratori in spatiul pe care-l amenajati sunt esentiale pentru a sti ce dimensiuni trebuie sa aiba piesele de mobilier si spatiul de care dispuneti. Incercati sa alegeti in functie de raportul calitate-pret si sa cereti maximum posibil de la oferta. Mobilierul de cea mai buna calitate ar trebui sa fie si cea mai buna din punct de vedere calitativ, dar uneori producatorul nu este 100% corect. Pe de alta parte, pretul este cel care dicteaza alegerea, in special atunci cand bugetul este limitat. Cel mai bine este sa va stabiliti un buget pentru mobilierul din fiecare camera sau pentru fiecare piesa pe care doriti sa o cumparati si sa incercati pe cat posibil sa va incadrati in el. Marile firme de mobilier angajaza designeri profesionisti care sa creeze modele diverse in functie de tendinte, piese ce pot fi o adevarata sursa de inspiratie. Daca nu gasiti piesele de mobilier pe care vi le doriti, o alta solutie ar fi sa apelati la o firma producatoare de mobila la comanda. In acest caz, vizionati produse finalizate si cereti pretul final in functi de materialele utilizate si calitatea pe care acestea o ofera.

Retineti un lucru! Mobilierul poate arata foarte bine in magazinul de prezentare dar asta nu inseamna ca ar arata la fel si in casa dumneavoastra. Tineti cont de faptul ca o camera de bloc este mult mai mica decat spatiul din showroom si trebuie sa va imaginati cum ar arata in spatiul de care dispuneti. Dupa ce ati decis cum va arata mobilierul la exterior, ganditi-va la compartimentare. Tineti cont de nevoile personale de a depozita lucrurile si incercati sa va inspirati din propunerile designerilor. Uneori puteti descoperi solutii la care nici nu v-ati gandit.
 
Faceti comparatii in functie de cativa factori importanti: ce tip de mobilier pot sa execute pe comanda, ce conditii se ofera clientului pentru masuratori, transport si asamblare, preturi practicate, ce fel de materiale sunt disponibile la acea firma etc.
Frumusetea mobilierului executat pe comanda sta tocmai in aceasta libertate de a crea propriul mobilier, asa cum doriti. Tine cont de constrangeri, dar minimalizati-le prin negociere. Chiar daca exista lucruri pe care firma nu le executa, insistati si fiti hotarati, cerand ce va place, nu ce se poarta, ce vrea mesterul sau ce le-ar placea prietenilor, in fond lumea nu se termina la un singur producator de mobilier. Incheiati un contract cu firma care va produce mobilierul si solicitati ca toate detaliile sa fie trecute in acest act. In cazul nerespectarii cerintei dumneavoastra, contractul poate si dovada dumneavoastra de garantie.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Politele - instrumentul ideal pentru amenajarea eficienta a spatiilor mici Politele - instrumentul ideal pentru amenajarea eficienta a spatiilor mici
De ce fronturi din MDF pentru mobilier? De ce fronturi din MDF pentru mobilier?
Un birou amenajat in mod ideal pentru un proaspat scolar Un birou amenajat in mod ideal pentru un proaspat scolar
Alegerea canapelei potrivite Alegerea canapelei potrivite
Huse pentru canapele si fotolii Huse pentru canapele si fotolii
Cuierul. Constructia si Fixarea Cuierului. Cuierul. Constructia si Fixarea Cuierului.

Vezi mai multe articole