Cele mai des intalnite greseli in aplicarea termosistemului

21 februarie, 2009

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Termosistem - Polistiren - Termoizolare.
 

 
O casa bine izolata termic are un consum energetic mic si contribuie indirect la protejarea mediului, prin reducerea de emisii de CO2. Un alt avantaj al caselor izolate il reprezinta diminuare poluarii fonice si obsorbtia umiditatii din aer. 
 
In aceste conditii tot mai multi dintre noi au inteles eficienta realizarii unui termosistem si iau in calcul realizarea lui inca din faza de proiect a locuintei intrucat avantajele sunt considerabile: o casa calduroasa iarna si racoroasa vara, facturi evaluate in mod realist, fara adaosuri cauzate de pierderile de caldura.
 
Din pacate, nu toate echipele de mesteri executa lucrari de calitate. Motiv pentru care este indicat sa vedeti si alte lucrari realizate de ei si sa retineti urmatoarele aspecte asupra carora va atrag atentia specialistii nostri.
 
Verificarea suportului
Orice lucrare ar trebui sa inceapa cu verificarea suportului! Daca suportul nu este rezistent, atunci nici lucrarea nu va rezista in timp. Este recomandabil ca suportul sa fie amorsat astfel incat aplicarea adezivului sa poata fi facuta in conditii optime.
 
Verificarea planeitatii peretilor
Realizatorul lucrarii trebuie sa acorde o atentie deosebita peretilor, daca acestia sunt egali sau daca exista deviatii fata de plan. Toate acestea pot fi corectate prin nivelare, incarcare cu adeziv sau folosirea de placi cu dimensiuni diferite. Pentru peretii care prezinta denivelari este incorrect sa folositi metoda adezivului aplicat in pat subtire, in acest caz se va folosi doar metoda prin puncte astfel incat denivelarile sa poata fi corectate intr-un mod eficient.
 
Alegerea polistirenului
Din dorinta de a avea ce-i mai bun in piata, multi fac greseala sa foloseasca polistirenul extrudat pentru izolatia peretilor intrucat se stie ca acesta are o densitate mai buna.
Pe langa pretul foarte mare pe care trebuie sa-l plateasca beneficiarul pentru o asemenea lucrare, aceasta se va confrunta in timp si cu aparitia igrasiei sau a mucegaiului.
O alta greseala majora o reprezinta decuparea polistirenului in dreptul burlanelor, fapt ce determina aparitia puntilor termice. Daca placile de polistiren nu se monteaza intretesut asemenea caramizilor, rezistenta acestora in timp va fi compromisa.
 
Reparatia placilor de polistiren cu ajutorul adezivului constituie o greseala extrem de grava ce determina formarea de punti termice favorizand infiltrarea apei. Un mester bun stie ca aceste mici reparatii se vor face intodeauna cu spuma poliuretanica! Destul de des intalnita este montarea placilor de polistiren in straturi pe acelasi suport din dorinta excesiva din partea proprietarului de a proteja peretii impotriva frigului sau poate din necunostinta mesterilor.
 
Rezistenta unui termosistem poate fi afectata in mod direct de catre mai multe elemente: lipsa diblurilor, montarea fasiilor de plasa din fibra de sticla fara aceea suprapunere pe o portiune de 10 cm, neprotejarea colturilor ferestrelor sau a usilor. O buna lucrare de termoizolare trebuie insotita adesea de lucrari suplimentare in conditiile in care pierderile de caldura se realizeaza nu numai prin pereti dar si prin ventilatie, ferestre, usi, acoperis sau horn. Asadar o lucrare eficienta inseamna si o lucrare corect realizata!

Adauga un comentariu


3 Comentarii

alexandru

26 aprilie, 11:25

referitor la ce spune emil cum sa dai ciupercile dupa ce dai plasa asta se face doar cand peretele urmeaza a fi placat cu piatra sau caramida aparenta.pentru evitarea punctului termic ciupercie sunt ingropate in termosistem

Marian

08 iulie, 14:12

Referitor la ce spune Emil, o mai mare prostie nu puteam sa aud. Si uite asa citeste pe aici vreun viitor beneficiar de lucrare si te pomenesti ca vine cu aberatii in fata vreunui mester. " Multi vad, putin cunosc"

Emil

23 iunie, 09:14

Majoritatea meseriasilor lipesc placa de poliester dupa monteaza ciupercile ,parerea mea si cred ca normal ar trebui lipita placa cu adeziv dupa plasa si mai apoi se monteaza ciupercile asa am siguranta mai mare armatura este prinsa in ciuperca nu doar poliesteru

Alte articole

Izolarea peretilor exteriori Izolarea peretilor exteriori
Solutii pentru o camera friguroasa Solutii pentru o camera friguroasa
Termoizolarea pe interior, cu polistiren de la Austrotherm Termoizolarea pe interior, cu polistiren de la Austrotherm
Izolarea fonica a camerelor interioare dintr-o locuinta Izolarea fonica a camerelor interioare dintr-o locuinta
Cum sa Impermeabilizezi Un Beci sau un Subsol din Beton la care au cedat hidroizolatiile initiale Cum sa Impermeabilizezi Un Beci sau un Subsol din Beton la care au cedat hidroizolatiile initiale
Izolatia eficienta a planseului spre pod Izolatia eficienta a planseului spre pod

Vezi mai multe articole