on

Cele mai eficiente metode de combatere a soarecilor si sobolanilor

05 decembrie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pentru proprietarii de case, indiferent ca locuiesc in mediul urban sau rural, prezenta soarecilor si a sobolanilor reprezinta o problema deloc de ignorat. Soarecii si sobolanii sunt rozatoare, mamifere de talie mica ce poseda o dentitie perfecta pentru ros. Mai precis, acestia detin 4 incisivi (2 inferiori si 2 superiori) extrem de bine dezvoltati si care cresc fara intrerupere pe tot parcursul vietii lor, acest lucru explica si nevoia de roadere continua si pasiunea pentru distrugere.

 

Daca in timpul sezonului cald soarecii si sobolanii se hranesc cu plantele si roadele din gradina noastra, in timpul iernii acestia cauta adapost si hrana in spatiile inchise. Astfel ca ajung sa se simta confortabil chiar si in jurul locuintelor care nu au un depozit de cereale in imediata lor apropiere.

 

Este important sa mentionam ca soarecii si sobolanii sunt niste exploratori innascuti, astfel ca reusesc sa descopere imediat intrusii (obiectele noi, animalele si chiar momelile) prezenti in spatiul lor de actiune. Mai mult decata atat, sobolanii ajunsi la maturitate sunt foarte precauti si sunt capabili sa ocoleasca momelile plasate in raza lor de actiune. Soarecii si sobolani sunt animalele cu o performanta de reproducere extrem de ridicata. Acestia ating maturitatea sexuala inca de la 1,5 – 3 luni si au o perioada de gestatie mica, intre 16 si 24 de zile. Soarecii si sobolanii traiesc circa 3-5 ani si intr-un singur an, o pereche de sobolani poate aduce pe lume intre 800 si 1000 de pui.

 

 

Avand in vedere faptul ca o femela poate aduce pe parcursul vietii sale pana la 5000 de pui, este important ca populatiile de soareci si sobolani sa fie mentinute la un nivel cat mai scazut. Acest lucru se poate intampla numai daca actiunile de deratizate si de impiedicare a inmultirii sunt aplicate neintrerupt.  Mai mult decat atat, soarecii si sobolanii pe langa faptul ca pot aduce pagube economice insemnate (distrug recoltele si contamineaza alimentele) si pot distruge constructiile (rod pardoselile, peretii, tavanele, mobila, cablurile electrice, obiectele din lemn sau plastic etc.) sunt purtatori de paraziti si boli infectioase pe care le pot transmite oamenilor si animalelor.

 

Cum recunoastem o infestatie cu soareci si/sau sobolani?

 

De obicei, rozatoarele sunt mult active in timpul noptii, dar daca observi soareci sau sobolani si in timpul zilei, trebuie sa stii ca te confrunti cu o populatie mare de rozatoare sau ca in apropierea cuibului lor se afla o sursa generoasa de mancare.

 

O infestatie cu soareci si sobolani poate fi recunoscuta dupa urmele de fecale ce apar in spatiile interioare, acolo unde acestia nu ar trebui sa aiba acces si dupa gaurile sau galeriile aparute in pamant in apropierea locuintelor sau a depozitelor de hrana. De asemenea, daca mancarea destinata animalelor dispare mult prea repede, daca gasesti resturi (coji de nuci sau seminte etc.) sau urme lasate pe fructe si legume sau pe obiectele din locuinta/depozit, precum: lemne sau cabluri este clar ca te confrunti cu o infestatie de soareci si/sau sobolani.

 

 

Metode de combatere a soarecilor si a sobolanilor

 

Daca bunicii nostri se bazau pe eficacitatea pisicilor pentru a scapa de soareci si sobolani, in ziua de astazi avem la dispozitie si alte metode, mai rapide si mai sigure, de a ne descotorosi de acesti inamici atat de pagubosi.

 

  1. Raticide pentru soareci si sobolani

Raticidele sunt o solutie sigura si extrem de eficienta in lupta contra soarecilor si sobolanilor. Raticidele contin un anticoagulant, care provoaca moartea rozatoarelor in urma ingerarii. Cu toate ca raticidele actioneaza sub forma unor momeli, rozatoare nu mor imediat. Astfel ca, pot fi greu de indepartat daca moartea lor survine in locuri greu accesibile. Cu toate ca unele raticide, precum Ratibrom Pasta sau Racumin contin o substanta amara ce impiedica ingerarea accidentala de catre oameni sau animale, este extrem de important ca ele sa nu fie plasate in locurile in care cei mici sau animalele pot ajunge cu usurinta.

 

  1. Statii de intoxicare pentru soareci si sobolani

Statiile de intoxicare sunt perfecte in spatiile in care au acces si alte animale, astfel se evita riscul ingerarii substantelor raticide. Statiile de intoxicare pentru soareci si sobolani sunt mult mai sigure, deoarece animalele nu au acces la substanta raticida.Mai mult decat atat, acestea sunt reutilizabile si usor de folosit (cu ajutorul unei cheite se inchid complet, lasand un spatiu in care sa intre doar soarecele sau sobolanul). Statiile pot fi folosite atat in locuinte, cat si in alte tipuri de spatii (birouri, depozite etc.).

 

  1. Capcane pentru soareci si sobolani

Poti folosi si cursele clasice pentru soareci si sobolani, dar sa ai grija sa nu ajunga in ele pasarile si animalele din curte. Capcanele sunt o solutie eficienta atunci cand se doreste inclusiv prinderea daunatorilor. Ele se vor folosi cu momeli alimentare sau cu raticide si se pot utiliza ori de cate ori se doreste. Iti recomandam sa folosesti mai multe capcane diferite. Acest lucru iti va oferi mai multe sanse de a prinde mai multi soareci, caci daca folosesti un singur model de capcana, ei se vor obisnui cu el si il vor evita.

 

In magazinul partenerului nostru, Verdon, gasesti raticide, repelenti, capcane si momeli si statii de intoxicare pentru combaterea eficienta si rapida a soarecilor si a sobolanilor din locuinte si spatii publice.

 

Verdon.ro este un magazin online, cu specific verde (Verde Online) care pune pe piata din Romania o gama variata de produse (Casa si Gradina, Agricultura, Zootehnie, Padure, Pet Shop, Igiena Publica, Echipamente de Protectie etc.)

 

Verdon asigura transparenta tranzactiilor, cumparatorii beneficiind de un discount per cantitate. Sloganul “Imparte cu tine” este o expresie care sugereaza promisiunea brandului, aceea de a furniza produse de calitate, economii pentru achizitionarea unei cantitati mai mari si servicii de livrare impecabile. “Imparte cu tine” inseamna discount per cantitate, discountul este oferit in mod public, direct pe site, inca de la adaugarea produselor in cosul de cumparaturi.

 

Taxa de livrare este de doar 19 lei, indiferent de cantitatea comandata, de dimensiunea produselor sau locatia cumparatorului, diferenta de cost fiind suportata de Verdon.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Insamantarile de toamna: ce poti planta acum pentru o recolta bogata la primavara Insamantarile de toamna: ce poti planta acum pentru o recolta bogata la primavara
Cum sa mentii florile proaspete in vaza mai mult timp Cum sa mentii florile proaspete in vaza mai mult timp
Totul despre alegerea si montarea pavelelor Totul despre alegerea si montarea pavelelor
Viespile - cand sunt benefice si cand sunt daunatoare Viespile - cand sunt benefice si cand sunt daunatoare
LUCRARI „IN VERDE” APLICATE VITEI-DE-VIE (I) LUCRARI „IN VERDE” APLICATE VITEI-DE-VIE (I)
Sfaturi Pentru Intretinerea Pavelelor Iarna Sfaturi Pentru Intretinerea Pavelelor Iarna

Vezi mai multe articole